Μανδρώνης για μεταφορά μαθητών: Ο δήμος Β. Κυνουρίας μας απέκλεισε από τη διαδικασία (video)

Μανδρώνης για μεταφορά μαθητών: Ο δήμος Β. Κυνουρίας μας απέκλεισε από τη διαδικασία (video)

Μάιος 24, 2012 - 14:42
4 σχόλια

Για αποκλεισμό ουσιαστικά από τη διαδικασία επιλογής αναδόχου του έργου της μεταφοράς των μαθητών στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης στη συνέντευξη που έδωσε πριν λίγο στα γραφεία του ΚΤΕΛ στην Τρίπολη με σκοπό να δώσει όπως είπε απαντήσεις στο θέμα που προέκυψε με τη μεταφορά των μαθητών στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και με την προσφυγή τους για ακύρωση της απόφασης του δήμου για την παραχώρηση σε ιδιώτη της μεταφοράς στην επιτροπή του άρθρου 152.

Όπως θα δείτε και στις δηλώσεις του κ. Μανδρώνη ο αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο γινόταν όλα αυτά τα χρόνια η μεταφορά και επεσήμανε πως το ΚΤΕΛ εκτελούσε τη σύμβαση που έχει υπογραφεί από την Περιφέρεια ως συνέχεια της παλιάς σύμβασης με τη Νομαρχία, ενώ έχει ήδη υπογράψει και συμβάσεις με το νέο καθεστώς όπως με το δήμο Νότιας Κυνουρίας. Ενώ σημείωσε πως η μεταφορά στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας γινόταν με 5 λεωφορεία και 9 ταξί και με βάση την ώρα που σχολούσαν οι μαθητές,ενώ ταυτόχρονα το ΚΤΕΛ εξυπηρετούσε και τους λιγοστούς κατοίκους απομακρυσμένων χωριών αφού αποτελεί το φορέα της δημόσιας συγκοινωνίας και επιτελεί στην ουσία κοινωνικό έργο. Και πως το έργο της μεταφοράς των μαθητών είναι συναφές με τη συγκοινωνία που διεξάγει το ΚΤΕΛ.

Διευκρίνισε πως δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον ανταγωνισμό αλλά δεν εκλήθησαν στην απευθείας διαπραγμάτευση που έκανε ο δήμος μετά την προκήρυξη και δήλωσε πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο ίσως η τιμή που θα έδιναν να ήταν ακόμα μικρότερη από αυτή που έδωσε η ιδιωτική εταιρεία.

Ξεκαθάρισε πως όλα αυτά τα χρόνια τα ποσά που λάμβανε το ΚΤΕΛ και οι συμβάσεις είχαν την έγκριση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών όπως Ελεγκτικό , επίτροπος, εντάλματα κλπ, και δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στην όλη διαδικασία αλλά λόγω Καλλικράτη και λόγω γενικότερης περικοπής των δημόσιων δαπανών άλλαξε ο μαθηματικός τύπος και γιαυτό προκλήθηκαν τα προβλήματα.

Τόνισε ακόμα πως η μεταφορά των μαθητών με το ΚΤΕΛ είναι εγγυημένη αφού τόσο οι οδηγοί, όσο και τα οχήματα είναι ελεγμένα ενώ ξεκαθάρισε πως αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνει αιχμές για τους ιδιώτες αλλά έχουν ακουστεί πολλά, ότι δηλαδή χρησιμοποιούνται οδηγοί από άλλους νομούς και κανείς δεν ελέγχει για αυτά.

Τέλος σημείωσε πως η νομική διαδικασία θα συνεχιστεί αφού θεωρούν πως τα πράγματα δεν έγιναν με βάση τα όσα ορίζει ο νόμος και οι διατάξεις και το ΚΤΕΛ αποκλείστηκε από μία απευθείας διαπραγμάτευση, ενώ θα έπρεπε να έχει κληθεί

Ελένη Τράκα

 

 

 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/9eRmr4s6bjg


4 Σχόλια

Αντιπρόεδρος ΚΤΕΛ Αρκαδίας, άρα ιδιοκτήτης τουλάχιστον ενός λεωφορείου, Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, δηλαδή εκπρόσωπος εργαζομένων, εργαζόμενος στη ΔΕΥΑΤ, άρα Δημόσιος υπάλληλος. Απορία ????? Όλα αυτά μεταξύ τους συμβιβάζονται???????? Πέρα από το ότι ήθελε να γίνει και Αντιπεριφερειάρχης!!!!!!!

Οπως βλέπεις το σύστημσ πασοκ το εφαρμόζουν και άλλοι.

Δηλαδή σαν να λέμε, ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας σας χάλασε την πιάτσα. Φυσικά όλοι ήταν ευχαριστιμένοι από το παλιό καθεστώς μεταφοράς. Ολοι όσοι τα ***. Εκτός από αυτούς που πλήρωναν. Αξιο διερεύνησης είναι με τί ποσό ανέλαβε το ΚΤΕΛ τη μεταφορά στη Νότια Κυνουρία και με τί ποσά διαπραγμετεύεται σε άλλους Δήμους. Άλλαξε λέει ο μαθηματικός τύπος. Ο τύπος είναι το θέμα? ή οτι είναι βιώσιμη η μεταφορά με το 1/3 των χρημάτων?. Τέλος πάντων, εγώ είμαι από το Αστρος και δεν έχω δεί ποτέ πέντε λεωφωρεία του ΚΤΕΛ να μεταφέρουν όχι μόνο μαθητές, αλλά κάθε ταξιδιώτη. Μπορεί ο Σκαντζός να χάλασε την πιάτσα του ΚΤΕΛ, αλλά να μην λέτε και ψέμματα...

<p> Επώνυμο χωρίς επίθετο και λοιπά στοιχεία αναγνώστη "Μαρία";;;;</p> <p> &nbsp;</p> <p> Με εκτίμηση&nbsp;</p> <p> Αrcadia Portal</p>