Μαλλιαροπούλειο: Ράμπα ΑμεΑ με σοβαρές κακοτεχνίες και όμως... παραδόθηκε! (pics)

Μαλλιαροπούλειο: Ράμπα ΑμεΑ με σοβαρές κακοτεχνίες και όμως... παραδόθηκε! (pics)

Απρίλιος 02, 2019 - 08:21
6 σχόλια

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, αναφερθήκαμε στα πάγια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, όπως στη βροχή που «απόλαυσαν» οι θεατές επί σκηνής σε εκδήλωση. Έβρεχε έξω, έβρεχε και μέσα. Ακόμα, τα υπόγεια πλημμυρίζουν συχνά-πυκνά και, ανάμεσα στα άλλα, ουδείς γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται γενικά το κόσμημα της πόλης, το θέατρο-έμβλημα για την Τρίπολη, ο μόνος χώρος ο οποίος μπορεί να στεγάσει θεατρικές παραγωγές.

Είχαμε σχολιάσει τότε, ότι περίπου για ενάμιση χρόνο η ράμπα ΑμεΑ στο πλάι του θεάτρου, ο μόνος τρόπος για να προσεγγίσει άνθρωπος που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο τον χώρο, ήταν κατεστραμμένη.

Όπως, όμως, πληροφορηθήκαμε από μέλη της δημοτικής αρχής, η ράμπα έχει επισκευαστεί. Πήγαμε και ελέγξαμε, λοιπόν, επειδή ανάμεσα στα άλλα, κατηγορηθήκαμε ότι δεν είχαμε ελέγξει τον χώρο.

Ναι, η ράμπα έχει παραδοθεί και έχει παραληφθεί αλλά με σοβαρές κακοτεχνίες.

Διαπιστώσαμε ότι για να ανεβεί το αμαξίδιο στη ράμπα, πρώτα πρέπει να κάνει μια μικρή «βουτιά», αφού η ράμπα έχει τοποθετηθεί 15-20 εκατοστά κάτω από το δάπεδο! Η «γούβα» δε που δημιούργησαν εκεί ο... Ικτίνος και ο Καλλικράτης που εμπιστεύτηκε ο Δήμος Τρίπολης για να επισκευάσουν τη ράμπα θα γεμίζει νερά ακόμα και με σιγανές βροχούλες, που σημαίνει μεγαλύτερη και γρηγορότερη φθορά.

Πάντως, το έργο παραδόθηκε κανονικά, σύμφωνα με τα γραφόμενα μελών της δημοτικής αρχής.

(Εκτός κι αν το απομεινάρι του κόκκινου προστατευτικού διχτυού υπάρχει εκεί για να δηλώνει «κίνδυνος, μη εισέρχεστε στον χώρο».)

Κατηγορηθήκαμε ότι δεν είχαμε ελέγξει. Ελέγξαμε, λοιπόν.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου έλεγξαν τι παρέλαβαν;

Αν χρησιμοποιήσουμε τις λέξεις «εμπαιγμός» και «προχειρότητα», θα φταίμε;

Γαλανιάδη Εύα


6 Σχόλια

Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη κι εμείς που σαν πολίτες αδικήσαμε τη δημοτική αρχή και είπαμε ότι μέχρι πριν ένα μήνα δεν είχε γίνει τίποτα,ενώ μέσα στο Μαλλιαροπούλειο παιζόταν ταινία μικρού μήκους για την αναπηρία και την προσβασιμότητα.Και πάλι χίλια συγγνώμη

και λοιπον ? τι εγινε? πριν μερες ειχατε θεμα με ΑΜΕΑ που κυκλοφορουσαν στους δρομους της πολης,και φαινοταν καθαρα σε φωτο η καταληψη της ειδικης πλακας του δρομου απο καφε (και οχι μονο ενα καφε),αντιδρανε σε αυτα? εχουν κανει κατι για να μην καταλαμβανουν τα καφε το χωρο που τους ανηκει? οποτε γιατι να αντιδρασουν και για αυτο? ο καθενας παιρνει αυτο που του ανηκει (και ζηταει αυτο που του ανηκει) συγνωμη αν γινομαι σκληρος,αλλα την αληθεια λεω .

Έτσι κι αλλιώς, η παραλαβή του συνόλου του έργου αποκατάστασης του θεάτρου είναι σκανδαλώδης. Το θέατρο καταρρέει και πάλι. Τραγική η μελέτη, τραγική η εργολαβία, που ήταν έργα Κοτσιάνη (βλέπε Τζιούμη). Λάθος απόφαση η παραλαβή (αν έγινε ποτέ ολοκληρωμένη) από τον Σμυρνιώτη, ο οποίος τουλάχιστον προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στη θητεία του και διόρθωσε όσα μπορούσε. Για τη διαχείριση του θεάτρου από τον Παυλή, προφανώς ουδέν σχόλιο... μόνο γέλια και κλάμματα

Όχι όχι επιμένω. ..φταίει η κυρία που έγραψε το άρθρο και είναι εμπαθής. ..ή οι προηγούμενοι της δημαρχίας. ..ή η κυβέρνηση πριν 30 χρόνια. ..για συνέλθετε...τρώτε που τρώτε το καταπέτασμα χωρίς έλεος και αιδώ, κάντε κάτι για τον τόπο σας. ..Έτσι για ΑΛΛΑΓΗ!

Κι όμως, ο Σμυρνιώτης, εάν παρέλαβε το έργο, είναι συνυπεύθυνος. Κυρίως λόγο της επαγγελματικής ιδιότητάς του!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.