Μακάβρια ευρήματα στον περίβολο εκκλησίας στη Βλαχέρνα

Μακάβρια ευρήματα στον περίβολο εκκλησίας στη Βλαχέρνα

Δεκέμβριος 02, 2016 - 18:12
0 σχόλια

Χρυσοθήρες, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αγ. Αθανασίου Βλαχέρνας, είναι οι άνθρωποι που διενήργησαν παράνομες εκσκαφές στον περιφραγμένο χώρο του ΙΝ Αγίου Αθανασίου Βλαχέρνας το διάστημα Οκτωβρίου - Νοεμβρίου, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, οστά άγνωστης ταφής στον περίβολο του ναού!

Οι δράστες της παράνομης εκσκαφής άνοιξαν έναν «τάφο», τον οποίον στη συνέχεια φρόντισαν πρόχειρα να επιχώσουν, και τριγύρω του βρέθηκαν ανθρώπινα οστά, άγνωστο προς το παρόν ποιας εποχής. Σημειωτέον ότι τίποτε δεν έδειχνε ότι σε εκείνο το σημείο υπήρχε τάφος.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού με επιστολή του προς το ΑΤ Λεβιδίου γνωστοποίησε το περιστατικό και αναμένει τις κινήσεις της Αστυνομίας για τη διαλεύκανση της παράξενης υπόθεσης.

Να αναζητούσαν κάποιον θησαυρό ή να γνώριζαν για την ύπαρξη τάφου στο σημείο οι δράστες;

ΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Πληροφορίες: Γ. Καρούντζος

Προς το Αστυνομικό Τμήμα Λεβιδίου.                                                        

«Ως Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αγ. Αθανασίου Βλαχέρνας,  σας γνωστοποιούμε την παράνομη εκσκαφή στον περιφραγμένο χώρο του Ι. Ναού Αγίου Αθανασίου, που βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο από Βλαχέρνα προς Χωτούσα (η εκκλησία με το μεγάλο πουρνάρι ακριβώς δίπλα στην άσφαλτο).

Συγκεκριμένα, πίσω από το Ιερό του Ναού, έχει διανοιχτεί τάφρος διαστάσεων 1 Χ 2 μέτρων περίπου. Το βάθος δεν φαίνεται γιατί έχει ξανά επιχωθεί. Στο χώρο της εκσκαφής διασκορπίστηκαν ανθρώπινα οστά. Προφανώς υπήρχε τάφος αγνώστου εποχής, χωρίς να υπάρχει κάποια ένδειξη της ύπαρξής του.

Η εκσκαφή εκτιμούμε ότι έγινε περίπου από 15 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2016. Σε μας γνωστοποιήθηκε το απόγευμα της 1.12.2016.

Παρόμοιες εκσκαφές αλλά μικρότερου μεγέθους στον ίδιο περιφραγμένο χώρο του ναού έχουν παρατηρηθεί και άλλες φορές, αλλά δεν θεωρήθηκαν σημαντικές.

Παρακαλούμε για τις δέουσες ενέργειές σας.

Βλαχέρνα 2 Δεκ. 2016

Εκ μέρους του Εκκλ Συμβουλίου»

(Η επιστολή και οι φωτογραφίες, από το vlaxerna.gr)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.