Μαγευτική διαδρομή από την Αρχαία Γόρτυνα ως την Δημητσάνα (pics)

Μαγευτική διαδρομή από την Αρχαία Γόρτυνα ως την Δημητσάνα (pics)

Σεπτέμβριος 27, 2017 - 07:47
0 σχόλια

Μια πολύ όμορφη διαδρομή έκαναν με πεζοπορία ο Κώστας Μπελόκας , ο Γεώργιος Δρακόπουλος και ο Άγγελος Κώτσαρης, ξεκινώντας απο το Ελληνικό Αρκαδίας, την Αρχαία Γόρτυνα, στην συνέχεια μπήκαν στο μονοπάτι Menalon Trail, την Μονή Αγ. Ιωάννη Προδρόμου, το Κρυφό σχολείο, την Μονή Παναγίας Φιλοσόφου και τελείωσαν την διαδρομή τους στο Μουσείο Υδροκίνησης στην Δημητσάνα. Η συνολική απόσταση που διένυσαν ήταν 13 χλμ.

Το μονοπάτι από την Στεμνίτσα μέχρι την Δημητσάνα , είναι το 1ο τμήμα από το Menalon Trail, ένα από τα μόλις οκτώ διεθνώς πιστοποιημένα μονοπάτια στην Ευρώπη.

Όλη αυτή η πανέμορφη περιοχή βρίσκεται δίπλα στην Μεγαλόπολη, αποτελεί δε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να προσελκύσουμε επισκέπτες. Μαζί με τα αρχαία μνημεία την ιστορία και τον πολιτισμό , η φύση, η περιπέτεια, πρέπει να αποτελέσουν τον στόχο για το μέλλον.

Ευχαριστούμε πολύ τον Κώστα Μπελόκα για το θέμα που μας ετοίμασε και μαζί τους Γιώργο Δρακόπουλο και Άγγελο Κώτσαρη για το πλούσιο υλικό που μοιράζονται μαζί μας.

Δείτε στην συνέχεια τις φωτογραφίες, στην αρχή από την μονή Προδρόμου, την Μονή Φιλοσόφου και την υπόλοιπη διαδρομή.

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr

Προηγούμενο άρθρο
Αθώος ο Ρεντίκας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.