Ας… μαγειρέψουμε χοιρινό με σελινόριζες σε γάλα

Ας… μαγειρέψουμε χοιρινό με σελινόριζες σε γάλα

Μάρτιος 07, 2015 - 09:50
0 σχόλια

Το Arcadia Portal με τη στήλη "Ας μαγειρέψουμε" θα σας παρουσιάζει κάθε φορά μία συνταγή για φαγητό ή για γλυκό. Μία στήλη με νόστιμες συνταγές για τις νοικοκυρές και όχι μόνο.

Η σημερινή μας συνταγή

Χοιρινό με σελινόριζες σε γάλα

Υλικά:

1 ½ κιλό χοιρινό από τη νεφραμιά σε ρολό

Αλάτι, πιπέρι

1 κουταλάκι κοφτό ξερό δεντρολίβανο

1 φλιτζάνι άσπρο κρασί

1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό βοδινού

Φύλλο δάφνης

1 σκελίδα σκόρδο

1 κιλό μικρές σελινόριζες

2 φλ. Τσαγιού φρέσκο παστεριωμένο γάλα

μαϊντανό

Εκτέλεση:

Τρίβετε το κρέας με αλάτι, πιπέρι και με δεντρολίβανο. Το βάζετε σ εταψί βουτυρωμένο και το ψήνετε σε μέτριο προς το δυνατό φούρνο επί 10 λεπτά. Ελαττώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου σε μέτρια και το ψήνετε επί 2 ώρες περίπου. Προς το τέλος της πρώτης ώρας ρίχνετε στο ταψί το κρασί, το ζωμό, τη δάφνη και το σκόρδο λιωμένο και περιχύνετε το κρέας κάθε 10 λεπτά με τη σάλτσα του.

Καθαρίζετε τις σελινόριζες, τις κόβετε σε στρογγυλές φέτες και τις βράζετε επί 5 λεπτά. Τις στραγγίζετε. Αφαιρείτε από τη σάλτσα το λίπος και προσθέτετε το φρέσκο γάλα. Τη βράζετε μερικά λεπτά και την περνάτε από σίτα. Ρίχνετε στη σάλτσα τις σελινόριζες και αφήνετε να σιγοβράσουν, ώσπου να μαλακώσουν και να πήξει η σάλτσα. Κόβετε σε φέτες το κρέας και το βάζετε σε πιατέλα με τις σελινόριζες γύρω του. Πασπαλίζετε με μαϊντανό.

Χορηγός στήλης Τσικάκης Γιαννόπουλος

Λεωφόρος ΟΗΕ 24, ΤΡΙΠΟΛΗ
Τηλέφωνο: 2710235177

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.