Ας ...μαγειρέψουμε

Ας ...μαγειρέψουμε

Οκτώβριος 31, 2014 - 19:28
0 σχόλια

Το Arcadia Portal με τη στήλη "Ας μαγειρέψουμε" σας παρουσιάζει κάθε φορά μία συνταγή για φαγητό ή για γλυκό. Μία στήλη με νόστιμες συνταγές για τις νοικοκυρές και όχι μόνο.

Η σημερινή μας συνταγή

Χοιρινό με αμπελόφυλλα και δαμάσκηνα

Υλικά

Για 6-8 άτομα

25 δαμάσκηνα

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 ποτηράκι μπράντι

1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι (χωρίς κόκκαλα)

1 μεγάλο πράσσο (κομμένο σε μεγάλα κομμάτια)

4-5 κλωναράκια σέλινο (κομμένα σε μεγάλα κομμάτια)

6 κουταλιές φυτικό βούτυρο

10 μεγάλα κληματόφυλλα ζεσταμένα

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε σε μπολ τα δαμάσκηνα με το κόκκινο κρασί και το μπράντι να μείνουν μερικές ώρες να φουσκώσουν. Κάνετε μια οριζόντια τομή κατά μήκος του κρέατος και το ανοίγετε σαν φέτα. Το χτυπάτε να ανοίξει καλά και το αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές από το φυτικό βούτυρο σε τηγάνι και σωτάρετε το πράσσο και το σέλινο ώσπου να μαραθούν. Απλώνετε τα λαχανικά πάνω στο κρέας.

Βγάζετε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τα τοποθετείτε πάνω στα λαχανικά κατά μήκος. Φυλάτε τη μαρινάδα κατά μέρος. Απλώνετε τα κληματόφυλλα σε επίπεδη επιφάνεια και τοποθετείτε επάνω τους το κρέας. Το τυλίγετε σε ρολό και το δένετε με σπάγκο. Το βάζετε σε κατσαρόλα με το υπόλοιπο φυτικό βούτυρο και το σωτάρετε ελαφρά. Σβήνετε με το μείγμα της μαρινάδας και αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί μιάμιση ώρα περίπου. Κόβετε το κρέας σε φέτες και το συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι. Σερβίρετε τη σάλτσα του χωριστά σε σαλτσιέρα.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Χορηγός στήλης Τσικάκης Γιαννόπουλος

Λεωφόρος ΟΗΕ 24, ΤΡΙΠΟΛΗ
Τηλέφωνο: 2710235177

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.