Λυσίκατος και Τατούλη συμφώνησαν για την επόμενη ημέρα της Nότιας Κυνουρίας

Λυσίκατος και Τατούλη συμφώνησαν για την επόμενη ημέρα της Nότιας Κυνουρίας

Ιούνιος 02, 2015 - 12:53
1 σχόλια

Την Τετάρτη 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπου Λυσίκατου και της κ. Εύης Τατούλη, νομικού και πολιτευτού Αρκαδίας με βασικό αντικείμενο συζήτησης τις αναπτυξιακές προκλήσεις της Αρκαδίας αλλά κατά κύριο λόγο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα της τουριστικής ανάπτυξης με πρώτο και κύριο το τουριστικό branding της περιοχής, τη δημιουργία θεματικών εμπειριών αλλά και την προβολή του τουρισμού στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας. Κοινή διαπίστωση ήταν αφενός η ανάγκη για τη δημιουργία ενός ενιαίου brand, η «Κυνουρία» αλλά παράλληλα και η ανάδειξη της μοναδικής και ιδιαίτερης ομορφιάς-πολιτιστικής, φυσικής και αρχιτεκτονικής του Λεωνιδίου. Άλλες πτυχές της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, όπως ο αναρριχητικός τοίχος του Λεωνιδίου, ο συνδυασμός του ορεινού όγκου του Πάρνωνα, των πανέμορφων χωριών και της παραθαλάσσιας «Ριβιέρας» του Τυρού, οι γαστρονομικές ιδιαιτερότητες του τόπου και η προοπτική χάραξης μονοπατιών βρέθηκαν στο επίκεντρο ως προτεραιότητα της συζήτησης.

Την ίδια στιγμή το καταδυτικό πάρκο του Τυρού αποτέλεσε θέμα πολύωρης συζήτησης. Εξετάστηκαν, παρουσία και ειδικών τα τεχνικά προβλήματα του έργου προκειμένου άμεσα (εντός του μηνός Ιουνίου) να εκκινήσει η συγγραφή του φακέλου που θα κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΟΜΕΔΗ για παραχώρηση του καταδυτικού πάρκου Τυρού στον υπό σύσταση φορέα λειτουργίας του.
Τέλος, στο πλαίσιο της σύγχρονης ευρωπαϊκής κουλτούρας που διέπει τους τουριστικούς προορισμούς, συμφωνήθηκε η εκπόνηση ενός πλάνου για τη μετατροπή του Λεωνιδίου σε «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ», εφαρμόζοντας ένα πιλοτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα, το οποίο θα δώσει νέα υπεραξία στο τουριστικό brand της περιοχής.

Ο δήμαρχος της Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος και η νομικός και πολιτευτής Εύη Τατούλη συμφώνησαν στην ανάδειξη της Κυνουρίας ως τον νέο τουριστικό, επενδυτικό προορισμό και δεσμεύτηκαν η επόμενη συνάντηση να γίνει στο τέλος Ιουνίου στο Λεωνίδιο προκειμένου να παρουσιαστούν εκεί τα συμπεράσματα της πρώτης συζήτησης.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.