Λούνα Παρκ και δράσεις για την ανακύκλωση στην Τρίπολη

Λούνα Παρκ και δράσεις για την ανακύκλωση στην Τρίπολη

Μάιος 22, 2015 - 12:02
1 σχόλια

Όπως είχε αναφέρει το ArcadiaPortal.gr σε προηγούμενη δημοσίευσή του στις 30 Απριλίου, ο Δήμος Τρίπολης, με στόχο την επαγρύπνηση των πολιτών σε θέματα οικολογικής συνείδησης και ανακύκλωσης θα διοργανώσει ενημερωτικές καμπάνιες στην πόλη της Τρίπολης.

Ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Καθαριότητας του Δήμου Τρίπολης κ. Ηλίας Τοτσης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης ενημέρωσε τους συμβούλους ότι στις 29 Μαΐου ένα «λούνα παρκ» θα στηθεί στην πλατεία Άρεως, ενώ 450 μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης θα συμμετέχουν σε δράσεις, με στόχο μέσα από το παιχνίδι να περάσει το μήνυμα της ανακύκλωσης.

Επίσης, μια ομάδα από την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης θα βρίσκεται στην πλατεία και θα ενημερώνει τον κόσμο για τη σωστή ανακύκλωση και για τα οφέλη που θα έχουν από αυτήν.

Ακόμη, ο Δήμος στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών έχει δημιουργήσει διαφημιστικά σποτάκια τα οποία αναπαράγονται από ραδιοφωνικό  και τηλεοπτικό σταθμό της Τρίπολης.

Μία ακόμα δράση θα διοργανωθεί για τις 5 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η δράση αυτή θα περιλαμβάνει καθαρισμό δασών και πάρκων στον Δήμο Τρίπολης. Σε αυτή την προσπάθεια θα συμμετέχουν πάλι μαθητές, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

Ο Δήμος Τρίπολης, όπως έχει πει πολλές φορές ο δήμαρχος, θα προσπαθήσει να οδηγήσει τους πολίτες στην ανακύκλωση, διότι έτσι θα μειωθεί κατά πολύ ο όγκος των απορρίμματων ο οποίος καταλήγει στους κάδους και κατ’ επέκταση στις χωματερές.

 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ολοι ανακυκλωση μακρια απο μαφιοζους των σκουπιδιων! Αγοραζουν...μηδεν πουλανε εκατο!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.