Λουκέτο βάζει η κυβέρνηση σε Κοινωνικά Παντοπωλεία, Φαρμακεία, Συσσίτια σε όλη τη χώρα

Λουκέτο βάζει η κυβέρνηση σε Κοινωνικά Παντοπωλεία, Φαρμακεία, Συσσίτια σε όλη τη χώρα

Οκτώβριος 10, 2019 - 10:14
3 σχόλια

Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την  απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τη χρηματοδότηση των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών από τα κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α., με συνέπεια να οδηγούνται στο «λουκέτο» 280 Δομές στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που λειτουργούν μέσω των Ο.Τ.Α.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης είναι τεράστιες χωρίς όμως να παραγνωρίζουμε και τις ευθύνες της προηγούμενης που δεν εξασφάλισε τους εργαζόμενους και τις Δομές.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το υπ’ αριθμ. πρωτ.: 117366/5-11-2018 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και Ε.Σ.Π.Α., με θέμα, «Παράταση λειτουργίας δομών και διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, στο πλαίσιο του θεματικού στόχου 9 των ΠΕΠ», σταματά η χρηματοδότηση των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Παροχή Συσσιτίου κ.α.) από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (Ε.Σ.Π.Α.) γεγονός που οδηγεί στο κλείσιμο των 280 δομών στήριξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι Δομές εξυπηρετούν πανελλαδικά πάνω από 80.000 ωφελούμενους, καλύπτουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες (σίτιση, φαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση) και το κλείσιμο τους θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες (άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι κτλ).

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πιστεύει ότι οι εν λόγω δομές όχι μόνο πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά και να αναβαθμιστούν και επεκταθούν συμβάλλοντας στην κατά το δυνατόν άμβλυνση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει μέρος της ελληνικής κοινωνίας, λόγω των μνημονικών-νεοφιελελεύθερων μέτρων τα οποία εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις.

Η Ομοσπονδία θεωρεί απαραίτητη τη λειτουργία των παραπάνω Δομών, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις πλέον στοιχειώδεις ανάγκες, εκφράζει τη στήριξη της στους οκτακόσιους (800) και πλέον συμβασιούχους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. και καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία να ενεργήσουν άμεσα με σκοπό την χρηματοδότηση των Δομών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.


3 Σχόλια

Γιατί πρέπει να κλείσουν τα κοινωνικά παντοπωλεία που εξυπηρετούν Έλληνες και να μείνουν ανοικτές οι ΜΚΟ που δεν εξυπηρετούν Έλληνες; Υπάρχει απάντηση;

Γιατί πρέπει να κλείσουν τα κοινωνικά παντοπωλεία που εξυπηρετούν Έλληνες και να μείνουν ανοικτές οι ΜΚΟ που δεν εξυπηρετούν Έλληνες; Υπάρχει απάντηση;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.