«Λουκέτο» την Πέμπτη στο Δημόσιο, απεργία στα σχολεία

«Λουκέτο» την Πέμπτη στο Δημόσιο, απεργία στα σχολεία

Ιανουάριος 16, 2019 - 17:50
2 σχόλια

«Λουκέτο» βάζουν την Πέμπτη τα δημοτικά και γυμνάσια λόγω των κινητοποιήσεων ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αλλά και ολόκληρο το Δημόσιο λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Στο επίκεντρο το νομοσχέδιο Γαβρόγλου σχετικά με το σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα:

«την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

«Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τη Δ.Ο.Ε. την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019)  και 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 – 14:00 για την Ο.Λ.Μ.Ε. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις  Ε.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, αναφέρουν από την πλευρά του ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι δάσκαλοι και καθηγητές διαφωνούν με την υψηλή μοριοδότηση των τίτλων σπουδών, ζητώντας αυξημένη μοριοδότηση για την προϋπηρεσία.


2 Σχόλια

Αφήστε τους νέους με περισσότερες και νεότερες γνώσεις να πάρουν κάποιες θέσεις. Τι ακριβώς προσφέρει ένας ηλικιωμένος δάσκαλος στα παιδιά; Τι νοοτροπία περνάει στα παιδιά; νοοτροπία του Πώπωτα περί τάξης και ηθικής, φανατικής θρησκείας και ρατσισμού;

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙΣ ΕΔΩ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ; ΗΡΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ; ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ, ΤΟΥ ΑΝΗΘΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.