Πράκτορες ΟΠΑΠ Αρκαδίας: Η επιβολή τέλους θα φέρει «λουκέτο» (vid)

Πράκτορες ΟΠΑΠ Αρκαδίας: Η επιβολή τέλους θα φέρει «λουκέτο» (vid)

Δεκέμβριος 01, 2015 - 11:39
0 σχόλια

Αρχίζει η μάχη των πρακτόρων του ΟΠΑΠ

Ο Xρήστος Μπεντεβής πρόεδρος των πρακτορείων ΟΠΑΠ Αρκαδίας μίλησε στην κάμερα του Arcadia Portal για την προειδοποιητική 24ωρη απεργία του κλάδου, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου η οποία στέκεται ενάντια στο μέτρο της επιβολής τέλους στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού.

Η επιβολή φόρου στα νόμιμα παιχνίδια είναι καταστροφική για τον κλάδο

Οι πράκτορες αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή τέλους 0,05 ευρώ σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ καθώς, όπως υποστηρίζουν, στοχοποιείται το νόμιμο παιχνίδι ενώ παράλληλα πριμοδοτείται ο παράνομος τζόγος που καλπάζει ανενόχλητος.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ΠΟΕΠΠΠ, το μέτρο που αποφασίστηκε δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, καθώς το ειδικό τέλος καταστρέφει τον τζίρο των πρακτόρων και συνολικά θα φέρει λιγότερα έσοδα από τα σημερινά στο κράτος.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπεντεβής, όταν κάποιος παίκτης θα παίζει 100 ευρώ θα πληρώνει 110 ευρώ καθώς θα υπάρχει φόρος 10 ευρώ. Έτσι πολλοί παίκτες θα οδηγηθούν στον παράνομο τζόγο ο οποίος είναι πάνω από 6 δις και δεν φορολογείται.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μετά την επιβολή του μέτρου θα υπάρξει μείωση 20% στο ΚΙΝΟ από την ανακύκλωση και το στοίχημα θα εμφανίσει την μεγαλύτερη πτώση η οποία θα αγγίξει και το 30%

Η πτώση στον γενικό τζίρο του ΟΠΑΠ, αλλά και στα πρακτορεία θα είναι περίπου 30% ένα ποσοστό το οποίο θα οδηγήσει στην καταστροφή και στο κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Το ειδικό τέλος οδηγεί πάνω από 900 πρακτορεία στο «λουκέτο» αυξάνοντας την ανεργία αλλά και διάθεση των παράνομων παιχνιδιών μέσω ιντερνέτ.  Μάλιστα, πολλά από τα πρακτορεία που θα κλείσουν, όπως επισημαίνουν, καθώς ήδη υπάρχουν μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις που βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης λόγω των capital controls αλλά και τον ανταγωνισμό με τα στέκια του παράνομου τζόγου.

Δίνουν εντολή οι βαρόνοι του παράνομου τζόγου για αύξηση φορολόγησης του ΟΠΑΠ

Τέλος ο πρόεδρος πρακτόρων ΟΠΑΠ Αρκαδίας τόνισε ότι ίσως να υπάρξουν νέες κυλιόμενες κινητοποιήσεις και νέες απεργίες.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Απεργούν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ για το τέλος στα τυχερά παιχνίδια


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.