«Λουκέτο» σε 14 λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ - Εθελούσια έξοδος για 5.000 εργαζομένους

«Λουκέτο» σε 14 λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ - Εθελούσια έξοδος για 5.000 εργαζομένους

Δεκέμβριος 16, 2019 - 11:01
0 σχόλια

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» και το ρεπορτάζ του Χρήστου Κολώνα, το business plan που επικαιροποίησε η εταιρία McKinsey, προσαρμόζοντας ουσιαστικά το προηγούμενο επί θητείας Μανόλη Παναγιωτάκη στις απαιτήσεις της κυβέρνησης και της νέας διοίκησης για την οικονομική επανάκαμψη της επιχείρησης και την επιστροφή της σταδιακά σε ρυθμούς κερδοφορίας, προβλέπει, πρώτον, να καλύψει αυτή τη μαύρη τρύπα και αφετέρου να αναζητήσει ισχυρές και διαφορετικές πηγές εσόδων και κερδοφορίας. και να περιορίσει δραστικά τα λειτουργικά και μισθολογικά της κόστη. Αυτό θα γίνει με το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων και μάλιστα νωρίτερα –το 2023 αντί για το 2028, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός-, αλλά και η σταδιακή μείωση του προσωπικού κατά περίπου 4.000 – 5.000 εργαζομένους. Σημειώνεται ότι συνολικά ο όμιλος της ΔΕΗ (μητρική εταιρεία, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες) απασχολεί 16.747 εργαζομένους.

Μάλιστα, εντός του πρώτου εξαμήνου του νέου έτους, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, η διοίκηση της ΔΕΗ σε συνεργασία με την κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η αναπόσβεστη πάγια περιουσία του ΔΕΔΔΗΕ ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ και η πώληση θα γίνει αφενός για την ενίσχυση των οικονομικών της μητρικής ΔΕΗ και αφετέρου για την πραγματοποίηση επενδύσεων που θα εκσυγχρονίσουν τις γραμμές διανομής ρεύματος.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.