Λογομαχίες και χαρακτηρισμοί για το κλείσιμο όλων των παιδικών χαρών του δήμου Τρίπολης (vid)

Λογομαχίες και χαρακτηρισμοί για το κλείσιμο όλων των παιδικών χαρών του δήμου Τρίπολης (vid)

Νοέμβριος 21, 2019 - 14:00
7 σχόλια

Μεγάλη ένταση επικράτησε κατά την συζήτηση του 17ου θέματος της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης που αφορούσε τις παιδικές χαρές του δήμου.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής ήταν να κλείσουν όλες οι παιδικές χαρές του δήμου, εφόσον δεν πληρούν τις προδιαγραφές και δεν έχουν πιστοποίηση. Η άποψη αυτή δεν βρήκε σύμφωνα τα μέλη των μειοψηφιών τα οποία ζήτησαν το θέμα να αποσυρθεί και να μην κλείσουν μαζικά όλες οι παιδικές χαρές.

Χαρακτηρισμοί, όπως  «πολιτικάντης και ξεροκέφαλος» ακούστηκαν από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου , πυροδοτώντας το ήδη τεταμένο κλίμα.

Το θέμα εισηγήθηκε ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης, καλώντας τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να ψηφίσουν την εισήγηση , έτσι ώστε οι παιδικές χαρές του δήμου να κλείσουν και να ανακατασκευαστούν προκειμένου να είναι ασφαλείς και να ανοίξουν με την ολοκλήρωση των έργων την άνοιξη.

Υπάρχει χαρτί του εισαγγελέα που αν γίνει οτιδήποτε ευθύνεται ο δήμος και εφόσον δεν υπάρχει και άδεια  παίρνουμε μια ποινική ευθύνη και να γνωρίζετε ότι υπάρχουν μηνύσεις και θα έρθουν και στο δημοτικό συμβούλιο.

Καμία παιδική χαρά δεν έχει αδειοδότηση, είναι επικίνδυνες, πρόθεσή μας είναι να τις καταργήσουμε και να γίνει άμεσα δημοπρασία για να κατασκευαστούν 16 παιδικές χαρές στο δήμο, είπε ο δήμαρχος.

Θα φτιάξουμε όλες τις παιδικές χαρές εκτός από αυτές που δεν είναι στην ιδιοκτησία του δήμου, όπως αυτή στην οδό Κρήτης, στις Εργατικές κατοικίες και στον περιφερειακό. Αφαιρώντας αυτές τις παιδικές χαρές προσθέτουμε των χωριών Βλαχοκερασιάς, Δάρα και Μερκοβουνίου, είπε ο αντιδήμαρχος κ. Κανελλόπουλος υπεύθυνος για τις παδικές χαρές.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι δεν πρέπει να κλείσουν όλες οι παιδικές χαρές αναφέροντας χαρακτηριστικά «Δεν συμφωνώ με την άποψη πονάει χέρι, κόβει χέρι»

Υπήρχε η παιδική χαρά στην Μεταμόρφωση και στην Θεοκρίτου που έχουν πιστοποίηση, μην τα βάζουμε στο ίδιο καλάθι, γατί άμα περιμένουμε τη δημοπράτηση μπορεί να περιμένουμε 3 χρόνια.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Τρίπολη Αλλάζουμε τα δεδομένα " κ. Ν. Τσιαμούλος ανέφερε ότι οι παιδικές χαρές τώρα το χειμώνα δεν είναι πολύ λειτουργικές αλλά δεν πρέπει να κλείσουν όλες, γιατί μπορεί κάποιες καλές μέρες  να θέλουν τα παιδιά να παίξουν.

Η μόνη παιδική χαρά που είναι αξιοπρεπής είναι στην Θεοκρίτου, αλλά άλλαξε ο νόμος και δεν μπορεί να πάρει πιστοποίηση λόγοω ενός πυλώνα, είπε ο κ. Τζιούμης απαντώντας στα σχόλια των δημοτικών συμβούλων.

Ο κ. Παπαδημητρίου ζήτησε το θέμα να αποσυρθεί.

Το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και επικίνδυνο. Είναι δίκοπο μαχαίρι να τις κλείσουμε ή να τις αφήσουμε ανοιχτές

Ο κ.Παράσχος πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Τρίπολης είπε «Με  προβληματίζει η διαδικασία η εισηγητική και θέλω να ενημερώσω το σώμα ότι έχετε λάβει ένα έγγραφο της τοπικής κοινότητας η οποία επισημαίνει την επικινδυνότητα των παιδικών χαρών. Προκειμένου να διευκολύνουμε το ζήτημα να σας πω ότι βλέποντας να υπάρχει παρέμβαση πάλι το θέμα θα χρονίζει, η διασκέδαση του παιδιού είναι μια ανάγκη ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε, οι κάτοικοι με δική τους πρωτοβουλία περιποιούνται τις παιδικές χαρές παραδείγματος χάριν στα «Ταμπάκικα».
 

Ο κ. Γούργαρης επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είπε «Δεν υπάρχουν περιθώρια για μεσοβέζικες λύσεις και ζήτησε να κλείσουν οι παιδικές χαρές και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες»

Ο κ. Γεωργανόπουλος, ζήτησε να μάθει με ποια κριτήρια επελέγησαν αυτά τα 3 χωριά για να γίνουν νέες παιδικές χαρές;

Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι διαλέξαν 3 μεγάλα χωριά που χρειάζονται παιδικές χαρές.

Καμία παιδική χαρά δεν έχει πιστοποίηση και ήδη ο δήμος έχει μηνυθεί από γονείς που τα παιδιά τους έχουν τραυματιστεί, παίζοντας σε αυτές

Ο κ. Καρώνης  είπε «Το θέμα πρέπει να αποσυρθεί, η Νεστάνη έχει παιδική χαρά η οποία δεν πρέπει να κλείσει», με τον κ. Κανελλόπουλο να αναφέρει ότι δεν έχει πιστοποίηση.

Έπειτα ο κ. Τσιαμούλος ανέφερε ότι πρέπει να συζητηθούν στο ΔΣ τα κριτήρια που επιλέχθηκαν τα 3 χωριά.

Υπάρχει μια δημοτική αρχή που αποφασίζει τι θα κάνει και πού. Η διοίκηση έχει κάποια κριτήρια και αποφασίζει. Το θέμα θα το βάλουμε σε ψηφοφορία και αν θέλετε ψηφίζετε είπε ο δήμαρχος απαντώντας σε όσους ζητούσαν να αποσυρθεί το θέμα.

Ο κ. Παπαδημητρίου Σωτήρης εκπροσωπώντας την παράταξη του κ. Παυλή  είπε «το πιο λογικό είναι να αποσυρθεί, εμείς δεν θα συναινέσουμε να κλείσουν οι παιδικές χαρές».
 

Ο κ. Μέγγος πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελαιοχωρίου τοποθετήθηκε και είπε «Οι παιδικές χαρές θα πρέπει να λειτουργούν και πάρει να βοηθήσουμε και εμείς με τους συλλόγους να επιλυθούν τα όποια πρόβλημα στις παιδικές χαρές».

Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Βασίλης Ψυχογυιός είπε «Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, εδώ ερχόμαστε να πάρουμε μια απόφαση να στερήσουμε το δήμο από τις παιδικές χαρές. Απαράδεκτο του θέματος γενικά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για σταδιακή πιστοποίηση έτσι ώστε να μην μείνει ο δήμος από παιδικές χαρές.

Το μόνο μας πρόβλημα είναι να μην μας πάνε μέσα, ο δήμος θα μείνει από παιδικές χαρές γιατί οη προηγούμενη δεν έκανε τίποτα

Τέλος ο δήμαρχος απέσυρε το θέμα και αποφάσισε να το επαναφέρει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ένταση στο ΔΣ Τρίπολης για τις παιδικές χαρές


7 Σχόλια

Να κλείσουν όλες και να ανακατασκευαστούν το συντομότερο ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές. Το κρίσιμο σημείο είναι το "συντομότερο". Τι πιθανότητες υπάρχουν να είναι έτοιμες οι παιδικές χαρές των Απρίλιο-Μάιο; Χρειάζεται να τρέξουν οι υπηρεσίες του Δήμου με ρυθμούς που σπάνια στο παρελθόν έχουν καταφέρει. Ήδη το θέμα πήρε αναβολή. Κακώς. Όσοι διαφώνησαν με την πρόταση του Δήμαρχου είναι λάθος. Λυπάμαι για την στάση τους.

μπα ,παυλακη τι εγινε ,τα χωνεις στο σμυρνιωτη ενω υποστηριζεις Τζιουμη? αμ για αυτο εριξε τοσο νερο σημερα

@16:31 - Με την λογική είμαι. Από την στιγμή που καμία παιδική χαρά δεν τηρεί της προϋποθέσεις για να πάρει άδεια λειτουργίας, τότε χρειάζεται να κλείσουν όλες. Αν ο Σμυρνιώτης λέει διαφορετικά, νομίζω ότι κάνει λάθος. Αυτό δεν σημαίνει ότι ταυτίζομαι με τον Τζιούμη. Σε αυτό το θέμα έχει δίκιο. Μακάρι σε όλα όσα λέει να έχει δίκιο και να έχουμε μια καλή δημαρχεία. Η πόλη έπιασε πάτο τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Ψήφισα Σμυρνιώτη αλλά δεν θα κράζω τον Τζιούμη έτσι για να τον κράζω. Τελείωσαν οι εκλογές, η πόλη χρειάζεται μια πολύ καλή δημαρχία και σύμπνοια.

Λαγέ τον άρπαξες από όλη την αντιπολίτευση και για τις παιδικές χαρές και για τα αδέσποτα. Είσαι τόσο άσχετος που μπορεί να σε βγάλει ανίκανο και παιδί δημοτικού. Τζιούμη κόφτον και βάλε άλλον στην θέση του.

ο Τζιουμης εδω εχει δικιο 100%,τι λεει ο ανθρωπος,λετε και με το δικιο σας οτι δεν λειτουργουν οπως πρεπει,ειναι επικινδυνες,φωναζετε,τοτε τις κλεινω εν οψει χειμωνα και τις φτιαχνω βγαζω και τις αδειες,τι πιο λογικο,και ανοιχτες και να τις φτιαχνουν δε γινεται ρε παλικαρια ,ελεος με το να λενε οχι σε καθε σωστο μετρο,ο κοσμος σας βλεπει τι ψηφιζετε να το ξερετε αυτο,στις επομενες εκλογες αν παει ετσι βλεπω απο τη πρωτη κυριακη περιπατο το Τζιουμη και οι αλλοι στη εξεδρα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.