Λήξη των εργασιών προγράμματος Δακοκτονίας έτους 2018

Λήξη των εργασιών προγράμματος Δακοκτονίας έτους 2018

Νοέμβριος 13, 2018 - 12:23
1 σχόλια

Σας ενημερώνουμε ότι, στα πλαίσια του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2018, ολοκληρώθηκαν οι δολωματικοί ψεκασμοί για την προληπτική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στις εξής Τοπικές/Δημοτικές Κοινότητες: Καλτεζών, Ελαιοχωρίου, Αγ. Σοφίας, Στόλου, Δολιανών, Κάτω Βερβένων, Άστρους, Ξηροπήγαδου, Αγ. Ανδρέα, Πραστού, Πραγματευτής και Λεωνιδίου.

Στις περιπτώσεις που η συλλογή του ελαιοκάρπου καθυστερήσει, οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει με δικές τους δαπάνες, να φροντίσουν για την παραπέρα προστασία του ελαιοκάρπου με ψεκασμούς κάλυψης, δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για προσβολή από δάκο.

Οι ψεκασμοί κάλυψης εφαρμόζονται όταν διαπιστωθεί γόνιμη δακοπροσβολή του καρπού σε ποσοστό 2-4%, δηλαδή όταν σε τυχαία δειγματοληψία καρπού βρεθούν αυγά. προνύμφες, νύμφες ή έξοδοι σε ποσοστό 2-4%.

Σας υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα γεωργικά φάρμακα για την καλλιέργεια της ελιάς, στις προτεινόμενες δόσεις και να τηρείτε το μέγιστο αριθμό εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο καθώς και το χρονικό διάστημα μεταξύ της τελευταίας επέμβασης και της συγκομιδής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία Αγροτικής Οικονομίας Άστρους και Λεωνιδίου και στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στην Τρίπολη. 

Παρακαλούμε να γνωστοποιήσετε με κάθε πρόσφορο μέσο τα παραπάνω στους ελαιοπαραγωγούς.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ
 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΚΟΥΡΗ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΑΚΟ ..ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ....ΔΕΝΤΡΟ...ΚΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ...ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ..ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.