Live: Συλλαλητήριο στην Μεγαλόπολη για την ΔΕΗ

Live: Συλλαλητήριο στην Μεγαλόπολη για την ΔΕΗ

Νοέμβριος 25, 2019 - 12:24
0 σχόλια

«Κάτω τα χέρια από την ΔΕΗ»

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση από το kafeneio-megalopolis.gr το συλλαλητήριο ενάντια στο σχέδιο απολιγνιτοποίησης και το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ που κατατέθηκε στη Βουλή που πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ , τα σωματεία και τον Δήμο Μεγαλόπολη σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου .

 

 

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο  δήμαρχος Μεγαλόπολης  κ. Χριστογιαννόποπουλος, που μίλησε για τα σχέδια της δημοτικής αρχής για τη μεταλιγνίτη εποχή δηλώνοντας ότι δικαιούνται να αγωνίζονται.

Είναι αδύνατο το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, γιατί θα φύγει όλος ο ενεργός πληθυσμός για ανεύρεση εργασίας σε άλλες περιοχές

Στις 17 Φεβρουαρίου κλιμάκιο τεχνικών συμβούλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επισκεφθεί τη Μεγαλόπολη, αποκάλυψε με στόχο τη μελέτη της περιοχής ώστε να συνταχθεί ένα σχέδιο ανάπτυξης.

Πρέπει να τρέξουμε, πρέπει να ετοιμάσουμε ένα σχέδιο που θα συμπεριλαμβάνει τα θετικά πλεονέκτημα της περιοχής για να δώσουμε μια νέα προοπτική.

Δίνουμε ένα βροντερό «παρών» και διαφωνούμε με τον πρόωρο θάνατο τον μονάδων, είπε καλώντας την κυβέρνηση να δώσει χρόνο ώστε να ανασυνταχθούν και να ετοιμάσουν ένα σχέδιο.

Θέλουμε ο δήμος μας να επιβιώσει, είμαστε όλοι εδω, γιατί έχουμε άποψη για το πώς πρέπει να ζήσουμε.

Καλούμε την κυβέρνηση να δει τα προβλήματα και να ανακαλέσει την απόφαση για να μην επισπεύσει την παύση λειτουργίας των μονάδων – καμία συμφωνία κάτω από το τραπέζι.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Γιαννακούρας στην ομιλία του ήταν ιδιαίτερα καυστικός, καταγγέλλοντας τη στάση της περιφερειακής αρχής.

«Είμαστε πάλι εδώ, όλοι μαζί, εμείς που νοιαζόμαστε για αυτό τον τόπο, μένουμε εδώ, δεν έχουμε εξάρτιση ούτε από κόμματα ούτε από χρώματα ούτε από συμφέροντα.

Που είναι οι βουλευτές, που είναι ο περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης;

Αυτός ο  τόπος έχει προσφέρει πολλά, έχει δώσει πολλά, έχει δώσει τα σωθικά του και τώρα πληγώνεται βάναυσα. Θέλουμε  χρόνο, θέλουμε ανταλλάγματα ώστε να ζήσει η Αρκαδία και η Μεγαλόπολη γιατί τα παιδιά μας έχουν επενδύσει πάνω στη ΔΕΗ, δεν γίνεται να επέρχεται ξαφνικός θάνατος είπε.

«Για να πετύχουμε χρειάζεται αγώνας,  αγώνας, αγώνας για τη σωτηρία της Αρκαδίας»

Ο κ. Πετράκος Αθανάσιος, περιφερειακός σύμβουλος, ανέβηκε στο βήμα και κάλεσε τους πολίτες της Μεγαλόπολης να είναι παρόντες για τα συμφέροντα της περιοχής.

Εμείς βάζουμε τα συμφέροντα του λαού πάνω από οποιαδήποτε  παραταξιακά συμφέροντα.

Ο αγώνας για ρεύμα δημόσιο αγαθό, για τη σωτηρία της Μεγαλόπολης, ο αγώνας για να μην κλείσουν οι μονάδες πρέπει να είναι όλου του ελληνικού λαού, είπε κλείνοντας.

Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Γόντικας είπε: «Είμαστε στο ''και πέντε'' ενός προδιαγραμμένου εγκλήματος, φτάνοντας σήμερα στο κλείσιμο των λιγνητικών μονάδων.

 Έχουν ευθύνες πρόσωπα της κυβέρνησης και φορείς που το στηρίζουν. Δεν υπάρχουν ουδέτερες λύσεις, πρέπει να δώσουμε τη μάχη.

«Το ρεύμα να γίνει κοινωνικό αγαθό», είπε, τέλος.

Δείτε φωτογραφίες από το Καφενείο της Μεγαλόπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.