Λιτό και υλοποιήσιμο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μεγαλόπολης (video)

Λιτό και υλοποιήσιμο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μεγαλόπολης (video)

Δεκέμβριος 02, 2014 - 12:09
0 σχόλια

Το περασμένο Σάββατο, 29 Νοεμβρίου, υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός του κ. Λαμπρόπουλου, στη Μεγαλόπολη το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συντήρηση κτιρίων, τη διαμόρφωση του χώρου της Αγίας Θεοδώρας Βάστα, καθώς και την αποκατάσταση φθορών στις παιδικές χαρές του δήμου.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσης Παπαδόπουλος μίλησε για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Ανέφερε σχετικά ότι η κατάρτιση προγραμμάτων και η ψήφισή τους είναι «κορυφαίες στιγμές» για τη λειτουργία των δήμων.

Το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2015 αναδείχθηκε από όλες τις πλευρές και είναι ένα πρόγραμμα λιτό αλλά και υλοποιήσιμο κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος

Τα νέα έργα, όπως ανακοινώθηκε, δεν υπερβαίνουν το κόστος του 1,5 εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται, ορισμένα μάλιστα βρίσκονται σε ώριμη φάση.

Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος

Ο δήμαρχος δήλωσε την πρόθεσή του «να πάψει πια ο κατακερματισμός του λιγνιτόσημου» μέσω της νέας νοοτροπίας που θα χαρακτηρίζει τα τεχνικά προγράμματα του δήμου, τα οποία θα έχουν σχεδιασμό σε βάθος πενταετίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «στόχος είναι να μην υπάρχουν πολλά μικρά έργα και ανώφελα, αλλά λιγότερα και μεγαλύτερη αξίας». Και τόνισε ότι «το τεχνικό πρόγραμμα βγήκε από τη συνεργασία των υπηρεσιών, των υπαλλήλων αλλά και αιρετών».

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στην ουσιαστική αναδιαμόρφωση των χώρων όλων των παιδικών χαρών, το κόστος της οποίας θα ανέλθει σε 300.000 ευρώ, ποσόν το οποίο θα διατεθεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Αρχικά, θα γίνουν παρεμβάσεις σε 10 παιδικές χαρές και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη διαμόρφωση του χώρου του προσκυνήματος της Αγίας Θεοδώρας στο χωριό Βάστα, ενώ ανήγγειλε ουσιαστικές παρεμβάσεις στην πλειονότητα των σχολικών μονάδων, καθώς και επισκευές και συντηρήσεις κτιρίων.

Ακόμη, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης αναφέρθηκε σε μια υποχρέωση του δήμου που μένει μετέωρη εδώ και επτά χρόνια, σε σχέση με μια δωρεά αδελφών Κυπρίων, ύψους 300.000 ευρώ, και ανακοίνωσε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να παρουσιάσει μια σοβαρή μελέτη, προκειμένου να ανεγερθεί ένα κέντρο νεότητας στη Μεγαλόπολη.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, τέλος, ανακοίνωσε ότι «οι εργασίες θα ξεκινήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», αλλά τόνισε ότι «ίσως υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις, καθώς τα συνεχιζόμενα έργα σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι ώριμα».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Εποπτείας Τεχνικής Υπηρεσίας Βλασόγιαννης Παναγιώτης ανέφερε ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι «απόλυτα υλοποιήσιμο».

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Μεγαλόπολη: Ψήφιση τεχνικού προγράμματος


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.