Λίμνη Πλαστήρα: Ρωγμές σε σπίτια και κατολισθήσεις από τον σεισμό των 5 Ρίχτερ

Λίμνη Πλαστήρα: Ρωγμές σε σπίτια και κατολισθήσεις από τον σεισμό των 5 Ρίχτερ

Αύγουστος 31, 2018 - 17:14
0 σχόλια

Πανικό προκάλεσε στους κατοίκους και των δύο νομών της δυτικής Θεσσαλίας -Τρικάλων και Καρδίτσας- ο ισχυρός σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο δυτικά της Λίμνης Πλαστήρα.

Κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Πλαστήρα, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός. Επίσης πολλοί κάτοικοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους. Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους.

Ρωγμές εμφανίστηκαν σε σπίτια τόσο στην Καρδίτσα όσο και στα Τρίκαλα, ενώ έγιναν και κατολισθήσεις, κυρίως στον Δήμο Αργιθέας.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, δήλωσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι φυσιολογική η σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου, και δεν προκαλεί ανησυχία.

Ο ισχυρός σεισμός των 5 Ρίχτερ που έπληξε λίγο μετά τις 10 την ορεινή Καρδίτσα έγινε αισθητός από την Κέρκυρα μέχρι τη Λαμία και από την κεφαλονιά μέχρι την Κατερίνη.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.