Λιμενικό Ταμείο: Χρηματοδότηση για εργασίες στο Λιμάνι του Άστρους

Λιμενικό Ταμείο: Χρηματοδότηση για εργασίες στο Λιμάνι του Άστρους

Οκτώβριος 25, 2014 - 10:02
0 σχόλια

Aπό το astosnews

Υπό την προεδρία του δημάρχου Παναγιώτη Μαντά συνεδρίασε την Παρασκευή στο Άστρος το Λιμενικό Ταμείο Β. Κυνουρίας με βασικό θέμα συζήτησης τις προτάσεις του Λ.Τ. προς την Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την προσθήκη μερικών ακόμα εργασιών, στο υπό εκτέλεση έργο ανακατασκευής του λιμανιού του Παραλίου Άστρους, τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική μελέτη αλλά προέκυψαν ως ανάγκες κατά την πορεία εκτέλεσης των εργασιών.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση του δημάρχου και προέδρου του Λ.Τ. αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί από την Περιφέρεια (η οποία θα μεριμνήσει για την δυνατότητα χρηματοδότησής τους και για τον τρόπο εκτέλεσής τους), η ενίσχυση του τοιχίου του παλιού λιμανιού (από την Γοργόνα μέχρι την γλίστρα), η τοποθέτηση μόνιμων αγκυροβολίων που θα διευκολύνουν την βραχυπρόθεσμη παραμονή τουριστικών σκαφών ιδίως του καλοκαιρινούς μήνες, πρόσθετες εργασίες και πλακοστρώσεις στον ευρύτερο χώρο του νέου κομματιού (ανάμεσα σε Ιππόκερο-Μικρό μώλο) καθώς και μερικές ηλεκτρομηχανολογικές προσθήκες που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις προβλεπόμενες εγκαταστάσεις.

Ο κ. Μαντάς ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών, η οποίες όπως είπε προηγούνται αρκετά του χρονοδιαγράμματος και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως αν τελικά η αρμόδια Δνση της Περιφέρειας συμπεριλάβει και τις πρόσθετες εργασίες στην συνολική κατασκευή, το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου (2015).

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.