Λίγες σκέψεις για τον Δήμο Τρίπολης

Λίγες σκέψεις για τον Δήμο Τρίπολης

Οκτώβριος 11, 2016 - 11:31
5 σχόλια

Άνθρακας αποδείχθηκε ο θησαυρός για την σημερινή Δημοτική Αρχή της Τρίπολης. Κάθε μέρα η παρούσα δημοτική αρχή, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που παλεύουν μόνοι τους με τα καθημερινά προβλήματα και την διαχείρισή τους, αποδεικνύει ότι είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των δημοτών.

Απούσα από τα σοβαρά προβλήματα των χωριών και τις αποζημιώσεις των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία, απούσα από το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων. Απούσα από τα έργα μέσα στην Τρίπολη, σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων, από ένα πολιτιστικό καλοκαίρι που ήταν το χειρότερο των τελευταίων ετών, από το πόρισμα της ΚΕΔΗΤ, ακόμα και για τις των δρόμων. Απούσα παντού!  Παρούσα σε θησαυρούς, πανηγύρια, φιέστες, Αλώσεις και πυροτεχνήματα! Άραγε αυτά είναι τα ουσιαστικά προβλήματα του Δήμου;

Καταλαβαίνω ότι η εποχή των ισχνών αγελάδων και οι εποχές που έρρεαν τα χρήματα άφθονα έχουν  περάσει ανεπιστρεπτί λόγω της οικονομικής κρίσης και των δύσκολων εποχών που ζούμε όλοι μας.  Η Δημοτική Αρχή όμως τι κάνει γι αυτό; Προετοιμάζει ολοκληρωμένες μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για διάφορα θέματα και να πάει στα Υπουργεία να διεκδικήσει χρήματα; Δεν νομίζω… Υπάρχουν αξιόλογοι επιστήμονες στην Τεχνική Υπηρεσία και δεν γνωρίζουμε εάν κάνουν μελέτες αυτή τη στιγμή που μπορεί ο Δήμος να διεκδικήσει χρήματα και να παρουσιάσει κάποιο έργο. Μακάρι να κάνουν και να βγουν να ανακοινώσουν κάτι. Εάν και νομίζω ότι για να κάνουν πρέπει να υπάρχει πρόταση από τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους. Υπάρχουν προτάσεις άραγε;

Έχοντας καθημερινή επαφή με τον κόσμο και συζητώντας μαζί τους για το πώς βλέπουν την παρούσα Δημοτική Αρχή και το έργο της θεωρώ πως η εικόνα είναι άκρως απογοητευτική. Ο κόσμος σίγουρα έχει μετανιώσει για την επιλογή του και συχνά αναπολεί παλιότερες εποχές σε τοπικό επίπεδο.

Και επειδή σίγουρα θα μου ασκηθεί κριτική για το άρθρο και την γνώμη μου από Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, όπως έγινε και σε προηγούμενη δημοσίευση μου, εγώ θα τους προκαλέσω να συζητήσουν με τον κόσμο και να ρωτήσουν οι ίδιοι την γνώμη τους. Να ακούσουν με σοβαρότητα την κριτική του και όχι μόνο τα καλά λόγια από τους ψηφοφόρους τους. Ας ρωτήσουν και λίγο πιο έξω, τον υπόλοιπο κόσμο. Τους αγρότες, τους καταστηματάρχες, τους άνεργους, τους φοιτητές, τον απλό κόσμο στα χωριά του Δήμου.

Κλείνοντας αυτές τις πολύ σύντομες σκέψεις εύχομαι ολόψυχα και χωρίς καμιά διάθεση μόνο κριτικής και αντιπολίτευσης, δεν είναι αρμοδιότητά μου άλλωστε, να αλλάξει σύντομα η εικόνα για τον Δήμο Τρίπολης και να γίνει κάτι στην πόλη που αγαπάμε και ζούμε με τις οικογένειές μας.

Δεν είπα και τίποτα καινούργιο… τα ξέρει όλος ο κόσμος αυτά άλλωστε.

Και ο κόσμος έχει κριτήριο και κρίνει, εκλέγει και αν χρειαστεί «τιμωρεί».

Γιώργος Κ. Σπηλιόπουλος

Τρίπολη, 11/10/2016

Ειδήσεις: 
Tags: 

5 Σχόλια

Ωραία όλα αυτά και πολύ σωστά. Με την στήριξη Τζιούμη όμως δεν βγήκε ο Παυλής; Γιατί θυμάμαι πολύ καλά την φωτογραφία στην προεκλογική ομιλία του Παυλή με τον Τζιούμη από κάτω; Κάνω λάθος; http://voltastintripoli.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8323.html

Σοβαρός νέος, άψογος επαγγελματίας με άποψη. Μακάρι να είχαμε όλοι το θάρρος να λέγαμε την γνώμη μας με αυτούς που μπλέξαμε. Τέτοιοι νέοι είναι θησαυρός για την πόλη. Να είσαι καλά Γιωργάρα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.