Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης στην Εφορία

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης στην Εφορία

Ιούλιος 29, 2016 - 09:21
0 σχόλια

Σήμερα λήγει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης στην εφορία και είναι χιλιάδες οι φορολογούμενοι που δεν έχουν τα χρήματα. Υπάρχει λύση ωστόσο καθώς δίδεται η δυνατότητα για εξόφληση σε περισσότερες δόσεις, κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται μικρότερο ποσό. Ο Ιούλιος είναι ο μήνας με ένα μεγάλο ερωτηματικό. Το ΥΠΟΙΚ ευελπιστεί να συγκεντρώσει 5,57 δισ. ευρώ.

Περίπου 2,3 εκατομμύρια οι φορολογούμενοι έλαβαν χρεωστικό εκκαθαριστικό και θα πρέπει την Παρασκευή να πληρώσουν την πρώτη δόση. 

ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ - ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Εάν για κάποιον το ποσό είναι μεγάλο μπορεί να κάνει χρήση της πάγιας ρύθμισης για τις 12 δόσεις. Αρκεί να καταστεί το ποσό ληξιπρόθεσμο, να μην γίνει δηλαδή αύριο η πληρωμή, να γίνει αίτηση στην εφορία και στη συνέχεια η πρώτη από τις 12 δόσεις να πληρωθεί εντός 3 ημερών από την ημέρα της αίτησης μέσω τράπεζας. Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει επιβάρυνση επιτόκιο 8,76% ετησίως, ενώ στην περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής μιας δόσης επιβάλλεται προσαύξηση 15%. Η δεύτερη λύση που υπάρχει είναι ο φορολογούμενος να κάνει χρήση της πιστωτικής του κάρτας και να εξοφλήσει το ποσό σε άτοκες δόσεις. Οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης σε 9 ή 12 δόσεις άτοκα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.