Λίγα λόγια για την «καβαφική» βραδιά από τους συντελεστές της παράστασης (video)

Λίγα λόγια για την «καβαφική» βραδιά από τους συντελεστές της παράστασης (video)

Νοέμβριος 14, 2013 - 14:57
1 σχόλια

Ο Μιχάλης Καρράς σημαντικός συνθέτης πολλών έργων και γνώστης στα «καβαφικά» ποιήματα καθώς και η σπουδαία ηθοποιός κα Κατερίνα Διδασκάλου, μίλησαν για το μοναδικό μουσικό αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή Καβάφη, το οποίο θα λάβει χώρα την Παρασκευή το βράδυ στις 9:00 στον όμορφο, ζεστό και φιλόξενο χώρο του Μαλλιαροπουλείου θεάτρου στην Τρίπολη.

Ο κος Καρράς ανέφερε ότι ο εν λόγω ποιητής παραμένει πνευματικά νέος, ακόμα και μετά θάνατον και το ίδιο και οι αναγνώστες του, οι οποίοι τιμώντας τον κρατούν τα ποιήματα του στην κορυφή ακόμα και στο ζήτημα των πωλήσεων. Ως πιο επίκαιρα ποιήματα λόγω των πολλών δυσχερειών της Χώρας, θεώρησε «τα κεριά» και το «Περιμένοντας τους βαρβάρους», ωστόσο επεσήμανε ότι σε κάθε συγκυρία καλή ή κακή ο Καβάφης παραμένει πάντα επίκαιρος.

Ο κος Καρράς μίλησε και για τη μεγάλη ερμηνεύτρια-σοπράνο κα Καράγιαννη, η οποία το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής θα πλημμυρίσει το χώρο του θεάτρου με μοναδικές μελωδίες, μιας και πρόκειται για μία σπουδαία καλλιτέχνιδα παγκοσμίως, αφού οι εμφανίσεις της είναι αξιοσημείωτες σε όλα τα μεγάλα θέατρα του κόσμου. Ενδεικτικά ο κος Καρράς, αναφέρθηκε σε σημαντικές εμφανίσεις της όπως στη Σκάλα του Μιλάνο, στην Κίνα καθώς και σε σημαντικά θέατρα της Ιταλίας αλλά και αλλού.

Η κα Διδασκάλου, ηθοποιός, τόνισε αρχικά ότι είναι χαρούμενη που βρίσκεται για πολλοστή φορά στην Τρίπολη, μιας και την έχει αγαπήσει και μιας που θα παρουσιάσει και θα πρωταγωνιστήσει σε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τον Κωνσταντίνο Καβάφη.

Ανέφερε ότι λύσεις στα διάφορα προβλήματα που διανύει η Χώρα είναι δυνατόν να δοθούν μέσα από την Τέχνη, την ποίηση, το θέατρο, για την ακρίβεια όπως τόνισε η εν λόγω ηθοποιός μέσα από την υψηλή και εύληπτη τέχνη, αυτή που ανοίγει δρόμους ψυχής και εντέλει οδηγεί σε ορθές λύσεις.

Τέλος, αφού δεσμεύτηκε ότι όσοι παρευρεθούν σ’ αυτό το μοναδικό καλλιτεχνικό συμβάν θα περάσουν τουλάχιστον υπέροχα, αναφέρθηκε στην ποίηση του Καβάφη, που αν και υψηλή αφορά τους πάντες, αδιακρίτως, αφού αυτός ο ποιητής είναι κλασσικός, ερωτικός και φιλοσοφικός και σίγουρα όλοι θα έχουν κάτι κοινό με την ποίηση του μεγάλου Έλληνα ποιητή, όπως ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του, ως Έλληνα δηλαδή, αποποιούμενος τη διττή του υπηκοότητα, την αιγυπτιακή και την αγγλική.

Video: 

youtube://v/V89M7fNryZY


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Mπράβο θα είναι καταπληκτική βραδυά , θα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.