Λευτέρης Αστράς: Το επόμενο μεγάλο αστέρι

Λευτέρης Αστράς: Το επόμενο μεγάλο αστέρι

Σεπτέμβριος 12, 2017 - 11:02
0 σχόλια

Ο Λευτέρης Αστράς γιος του παλαίμαχου άσου του Παναρκαδικού Πέτρου με καταγωγή από την Τρίπολη πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα του Πανιώνιου κόντρα στον Παναιτωλικό για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Ο νεαρός πορτιέρο έκανε την παρθενική του εμφάνιση στο βασικός σχήμα της ομάδας του στην φιλική αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη για να έρθει η σειρά και του επίσημου αγώνα.

Για τον Λευτέρη Αστρά διαβάσατε από το ArcadiaPortal.gr για την πρώτη του συμμετοχή με τον Πανιώνιο (πατήστε ΕΔΩ) ενώ μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω το αφιέρωμα από το sport-fm.gr και την ειδική αναφορά που γίνεται για το ταλέντο του.

Αναλυτικά το αφιέρωμα του sport-fm.gr στον Λευτέρη Αστρά

Είναι ένας από τους πιο ελπιδοφόρους, εξελίξιμους και ταλαντούχους Έλληνες τερματοφύλακες. Βασικό στέλεχος των μικρών Εθνικών, αλλά και της ομάδας νέων του Πανιωνίου. Πλέον, όμως, ο Λευτέρης Αστράς χτυπάει την πόρτα της πρώτης ομάδας των «κυανέρυθρων»!

Την Κυριακή που μας πέρασε, ο Πανιώνιος αντιμετώπισε τον Παναιτωλικό στη Νέα Σμύρνη. Για τους περισσότερους, αυτό ήταν ένα ακόμη ματς της Σούπερ Λίγκας. Όχι για όλους, όμως και ιδιαίτερα για τον Λευτέρη Αστρά. Και αυτό, γιατί ο 20άχρονος διεθνής τερματοφύλακας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Πανιώνιο! Οι τραυματισμοί που υπέστησαν οι Μάτιτς Κότνικ (θλάση στον προσαγωγό) και Γιώργος Μπαντής (ρήξη μηνίσκου) άνοιξαν τον δρόμο για τον νεαρό κίπερ.

Είναι γιος του παλιού τερματοφύλακα του Πιερικού και του Αθηναϊκού, Πέτρου Αστρά. Λόγω του πατέρα του αγωνίστηκε και αυτός στη θέση του τερματοφύλακα. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 6 ετών στις ακαδημίες Βαζέχα και αργότερα προωθήθηκε στον Παναθηναϊκό.

Μετά από 3 χρόνια στις ακαδημίες του «τριφυλλιού», ο νεαρός γκολκίπερ αποτέλεσε παρελθόν από τους «πράσινους» και μεταπήδησε στον Τριφυλλιακό. Αν και ήταν μόλις 12 χρονών τότε αγωνίστηκε με την ανδρική ομάδα του Τριφυλλιακού στην Γ' κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος Αθηνών αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες.

Από την ηλικία των 15 μέχρι και σήμερα είναι μέλος της ομάδας του Πανιωνίου. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να πραγματοποιήσει μία εκ των καλύτερων εμφανίσεών του με τους «κυανέρυθρους» σε αγώνα μπαράζ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Πανιώνιος επικράτησε σε εκείνο το ματς με 1-0 των «πρασίνων», με τον Αστρά να είναι εκ των διακριθέντων, και προκρίθηκε στο Final-Four Κ-17 του Αγρινίου.

Σε ηλικία 18 ετών υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του με τους Νεοσμυρνιώτες και περίμενε καρτερικά για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα.

Μέχρι να γίνει αυτό ήταν ο βασικός τερματοφύλακας, τόσο της ομάδας νέων του Πανιωνίου όσο και των Εθνικών ομάδων Κ-19 και Κ-20.

Η ώρα που περίμενε, ήρθε. Την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, ο Λευτέρης Αστράς έκατσε για πρώτη φορά κάτω από τα δοκάρια της ανδρικής ομάδας του Πανιωνίου στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Το ντεμπούτο του, όμως, δεν συνδυάστηκε με νίκη, καθώς το ματς έληξε ισόπαλο με 1-1, με τον Αστρά, όμως, να μη φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε.

Το όνειρο του 20άχρονου Αστρά πραγματοποιήθηκε. Αγωνίστηκε ως βασικός με τον Πανιώνιο. Το μόνο που μένει τώρα είναι να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας και να μονιμοποιηθεί σιγά σιγά κάτω από τα δοκάρια των «κυανέρυθρων».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.