Λεπτές ισορροπίες, διαφωνίες και ακρότητες στο νομοσχέδιο για την αναδοχή

Λεπτές ισορροπίες, διαφωνίες και ακρότητες στο νομοσχέδιο για την αναδοχή

Μάιος 09, 2018 - 12:01
17 σχόλια

Τι θα ψηφίσουν οι Αρκάδες βουλευτές

Ισχυρούς εσωκομματικούς κλυδωνισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη έφερε το νομοσχέδιο για «την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας» που συζητείται στη Βουλή και που θα ψηφιστεί με ομνομαστική ψηφοφορία. Επίσης, όπως αποδείχθηκε, οι κυβερνητικοί εταίροι είναι εντελώς διχασμένοι όταν πρόκειται για τα λεγόμενα «δικαιωματικά» νομοσχέδια, παρόλο που τα «μνημονιακά» τα ψηφίζουν ενωμένοι, καθώς τους χωρίζει ιδεολογικό χάσμα. Την ώρα που ο Τάσος Κουράκης ζητούσε από την κυβέρνηση μεγαλύτερη τόλμη ώστε να θεσμοθετηθεί ο γάμος και η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο Κώστας Κατσίκης των ΑΝΕΛ υποστήριζε ότι η ομοφυλοφιλία είναι αδίκημα αντίστοιχο της παιδοφιλίας.

Υπέρ της επίμαχης διάταξης έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι. Η ΝΔ, το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων, οι ΑΝΕΛ και η ΧΑ αναμένεται να καταψηφίσουν. Ωστόσο, σε τέτοιου είδους νομοσχέδια δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας με αποτέλεσμα αρκετοί βουλευτές να διαλέξουν το δρόμο της διαφοροποίησης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η αρχική λίστα περίπου 10 – 15 βουλευτών που εξέφραζαν διαφωνίες με τη ρύθμιση έχει συρρικνωθεί αρκετά. Διατηρούν τις επιφυλάξεις τους ο κ. Μάρκος Μπόλαρης, η κυρία Γεωργία Γεννιά (από την Τρίπολη) και ο κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης που πιθανότατα θα απουσιάσουν. Οι Δημήτρης Βέττας, Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, Γιώργος Ντζιμάνης, Γιώργος Ουρσουζίδης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Θόδωρος Παραστατίδης κ.ά. που τις προηγούμενες ημέρες εξέφραζαν την έντονη δυσφορία τους με το άρθρο 8, μάλλον προσανατολίζονται στην υπερψήφισή του.

Στη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης δεν αναμένεται να διοαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή του κόμματος, σε αντίθεση με τους Ντόρα Μπακογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη, Θεόδωρο Φορτσάκη και Νίκη Κεραμέως προσανατολίζονται είτε στην αποχή είτε στην υπερψήφιση της ρύθμισης.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα καλύπτει τα «ρεπό των ΑΝΕΛ» και θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, όπως και ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος, με αφορμή το νομοσχέδιο και τη στάση του Ευάγγελου Βενζέλου καταφέρθηκε έντονα εναντίον του (δείτε ΕΔΩ), την ώρα που ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού υποστήριξε στη Βουλή ότι είναι κρίμα που η συζήτηση για το νομοσσχέδιο αναλώθηκε στη συζήτηση του άρθρου 8, ενώ σημείωσε:

Το αν συγκεκριμένο ζευγάρι είναι κατάλληλο να αναλάβει καθήκοντα αναδόχου, αν πληροί τις  ουσιαστικές προϋποθέσεις, κρίνεται από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία και τα Δικαστήρια. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενστάσεις είναι αβάσιμες, πολλώ μάλλον που δυνατότητα ακόμη και υιοθεσίας, έχουν και ομοφυλόφιλοι ατομικά, αφού ο νόμος δεν προβλέπει κάτι διαφορετικό, δηλαδή δεν αποκλείει άτομα  άλλου σεξουαλικού προσανατολισμού να προβούν σε υιοθεσία.

Παράλληλα, δανειζόμενος φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου, είπε: «Κανείς δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κριτήρια στιγμιαίου τακτικισμού. Όποιος θέλει να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση έχει πολλά αλλά θέματα να επιλέξει».

Στη Βουλή βρέθηκαν την Τρίτη αρκετά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας μεταξύ των οποίων και το Jason - Αντιγόνη Dane προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συζήτηση αλλά και να ασκήσουν πιέσεις στα μέλη της πλειοψηφίας ώστε να υπάρξουν νομοτεχνικές βελτιώσεις.


17 Σχόλια

Να σημειωθεί πως από την νεοφιλελεύθερη ΝΔ υπέρ ψήφισαν η Ντόρα Μπακογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Νίκη Κεραμέως και η Κατερίνα Μάρκου, η οποία μάλιστα ήταν εισηγήτρια του κόμματος για το «όχι»! Επιπλέον, από τους ΑΝΕΛ ψήφισαν «ναι» οι παρόντες Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις, ενώ ο συνοδοιπόρος των κομμουνιστών Π. Καμμένος σε μια μάταιη προσπάθεια να εξαπατήσει την κοινή γνώμη δεν καταψήφισε, αλλά απουσίαζε! Το ίδιο και οι παρόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν άπαντες «ναι», μεταξύ των οποίων και η Φώφη Γεννηματά και ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο Μητσοτάκης και η αδελφή του ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους το 2015 όπως είχαν ψηφίσει και τον αρχικό νόμο του 2008 της Νέας Δημοκρατίας του Καραμανλή περί συμφώνου συμβίωσης και το οποίο απετέλεσε την κερκόπορτα που μας οδήγησε στους σημερινούς απαράδεκτους σχεδιασμούς.

ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΟ JASON - ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩς ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΟΥ....ΔΕΣ

Όλα ίσωμα κυρίες και κύριοι, άνδρες-γυναίκες,αριστεροί-δεξιοί δεν θα ξέρει η δεξιά μας τι ποιεί η αριστερά μας, έτσι είναι οι εντολές της Νέας Εποχής ή Νέας Τάξης Πραγμάτων ,(πρωτοστατεί ο κ.κ. Σόρος με καταγωγή Ουγγροεβραίος), που μας έλεγε πριν αρκετό καιρό και ο κ.κ. Σημίτης αλλά και οι υπόλοιποι πολιτικάντηδες......... να τους χαιρόμαστε!

εγώ καταλαβαίνω πως τα παιδάκια χάνουν το βασικό τους δικαίωμα να ανατραφούν σε μια φυσιολογική οικογένεια με μητέρα και πατέρα

Εγώ θα ήθελα να ακούσω από ενα παιδί πώς θα του φαινόταν η μάνα του να είναι ο εικονιζόμενος με γένια και βυζιά (;). Πραγματικά βλεπω ότι με το ζόρι όλες οι αλεπούδες πρέπει να κόψουν την ουρά τους, γιατί την έκοψε μια!

Είναι γνωστό ότι ο όρος της αναδοχής έχει κερδίσει έδαφος εσχάτως μέσω αμφιλεγόμενων διεθνών οργανώσεων που αντιμάχονται τα εθνικά μοντέλα κρατών και επιτελούν υπονομευτικό - διαβρωτικό ρόλο ενάντια στο εθνικό συμφέρον. Μια τέτοια οργάνωση είναι η διαβόητη «Αction Aid», την οποία είχε συστήσει στην Ελλάδα το 1998 η αδελφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Τι προτιμάτε; Παιδάκια σε ιδρύματα ή παιδάκια σε ανθρώπους που θα τα φροντίζουν, θα τα αγαπούν, θα τα σπουδάσουν, θα τα μορφώσουν κλπ;

Από το ψευδές δίπολο που παρουσιάζεται (παιδιά σε ιδρύματα ή παιδιά σε ομοφυλόφιλες οικογένειες) υπάρχει και άλλη οδός. Πιο εύκολο καθεστώς υιοθεσιών. Και κυρίως στο οικονομικό του κομμάτι. Τι προτιμάτε; Παιδιά σε ιδρύματα ή παιδιά σε φτωχές οικογένειες που θα τα αγαπούν όμως;;;; Εγώ σε φτωχή οικογένεια μεγάλωσα, αλλά ποτέ μέχρι να φτάσω λύκειο δεν είχα (δεν με άφησαν να) καταλάβει ότι ειμασταν πιο φτωχοί από τους συμμαθητές μου. Και φυσικά ποτέ δεν κατάλαβα να μην με αγαπούν. Αφήστε λοιπόν τις εξυπνάδες με τα δήθεν μοναδικά δίπολα. Πάντα υπάρχει και η μέση οδός.

10:52 εσύ κάνεις το δίπολο ψευδές. Γιατί το εξειδικεύεις στις ομόφυλες οικογένειες; Επιπροσθέτως εσύ είσαι η εξαίρεση που μεγάλωσες σε φτωχή* οικογένεια και πέρασες καλά. Αντικειμενικά οι περισσότερες φτωχές* οικογένειες δεν μπορούν να προσφέρουν πολλά στα παιδιά τους. *Όταν λέμε φτωχή οικογένεια εννοούμε κάποια που δεν μπορεί να συντηρήσει αξιοπρεπώς τα μέλη της. Όχι κάποια που απλά δεν μπορεί να σπουδάσει τα παιδιά της ή να τους αγοράζει τα πάντα. Το όλο ζήτημα θα έπρεπε να περιστρέφεται στις υποδομές για την εξασφάλιση ότι υιοθετούν τα σωστά άτομα/ζευγάρια(ετερόφυλα και ομόφυλα).

Την γνωστή κομμουνιστική τακτική του «σαλαμιού» (για την οποία μίλησε και εφάρμοσε πρώτος ο ούγγρος μπολσεβίκος εγκληματίας Ματίας Ρακόσι) φαίνεται ότι εφαρμόζουν οι νεοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ (και) στην περίπτωση του θεσμού της οικογένειας. Ο βουλευτής (και… «ποιητής» του αιδοίου) του κυβερνώντος κόμματος, Τάσος Κουράκης, επισήμανε στην Ολομέλεια πως «ήρθε η ώρα να εγγράψουμε στο Αστικό μας Δίκαιο το δικαίωμα του γάμου και τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια», δείχνοντας έτσι ξεκάθαρα ποια είναι η πρόθεση και η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και στο ζήτημα του οικογενειακού θεσμού. Τα χειρότερα έρχονται...

Λυπάμαι αλλά από προσωπική πείρα πιστευω οτι μια φτωχή οικογένεια στις μέρες μας μπορεί να προσφέρει στο παιδί ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ασφάλεια, μόρφωση αγάπη χαρά παιγνίδι αρχές-αξίες υγεία. Το θέμα είναι να μην μπεκροπίνουν οι γονείς να μην παιζουν ξύλο και να "στέκουν στα συγκαλά τους". Αν μην τι άλλο, να μην πάσχουν από βαρύτατες ψυχικές νόσους που δεν τους επιτρέπουν να καταλάβουν ΚΑΝ, αν είναι αρσενικά ή θυλικά. Οσο για τα ακριβά ρούχα & τα ταξίδια στην disleyland , δεν πειράζει,δεν χάθηκε ο κόσμος...................

@16:08 αυτά που περιγράφεις είτε είναι η εξαίρεση είτε δεν είναι φτωχή οικογένεια. Μια φτωχή οικογένεια εξ ορισμού δεν μπορεί να αναθρέψει τα μέλη της επαρκώς και ούτε να τους προσφέρει τα στοιχειώδη. Αυτά από την υλική πλευρά. Από την άυλη πλευρά, δεν είναι αδύνατον να τους προσφέρει αγάπη και στοργή. Όμως λόγω της καθημερινής της πάλη για την εξασφάλιση της υλικής της πλευράς, παρουσιάζονται συχνά τα φαινόμενα που περιέγραψες, μεθυσμένοι, οικογενειακή βία κλπ.

@14:14 είμαι σίγουρος ότι αν ζούσες την εποχή που εισήχθη το "εύκολο" αστικό διαζύγιο (την εποχή του 80 αν δεν απατώμαι) θα έσκιζες πάλι τα ιμάτια σου μαζί με την τότε κοινωνία ότι έρχεται το τέλος του κόσμου. Μπούρδες κατσαρές.

Οποιος υποστηριζει το νομικο αυτο εκτρωμα ας αναλογιστει το παιδακι του να μεγαλωνει με αναδοχή σε δυο γονεις οπως ο εικονιζομενος ´´Αντιγόνη τζέησον´´. Θα το εμπιστευόσασταν κύριοι ´´προοδευτικοί´ ;;;;

...τελικά κι ο γιαλός είναι στραβός και στραβά αρμενίζουμε. Μετά να μην αναρωτιόμαστε γιατί σ' εμάς τυχαίνουν όλα τα στραβά! Μόνοι μας τα δημιουργούμε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.