Το Λεωνίδιο υποδέχθηκε την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ελώνας (pics,vid)

Το Λεωνίδιο υποδέχθηκε την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ελώνας (pics,vid)

Νοέμβριος 20, 2019 - 18:36
1 σχόλια

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και αισθήματα ευλάβειας, η κωμόπολη του Λεωνιδίου υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Έλωνας από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Αρκαδίας.

Την θαυματουργό εικόνα, την οποία διεκόμισαν από την Ιερά Μονή Ελώνης όπου φυλάσσεται, υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μαντινείας, Ιερός Κλήρος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος πιστών.

Με λιτανευτική πομπή, υπό το παιάνισμα της Φιλαρμονικής του Δήμου, τη συνοδεία μαθητών και ευλαβεστάτων πιστών, η θαυματουργός εικόνα εναποτέθηκε στο Μετοχιακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεωνιδίου, όπου και τελέστηκε Παρακλητικός Κανών.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημερινό γεγονός καθώς και στην Υπεραγία Θεοτόκο.

«Η Εκκλησία έχει πολλές εορτές για την Υπεραγία Θεοτόκο. Τα Εισόδια της Θεοτόκου έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί πρόκειται για την είσοδο μας στον "κόσμο" του Θεού και της Εκκλησίας» - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μάνης.

Σε άλλο σημείο τόνισε ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Εισερχόμαστε στην Εκκλησία, τον νέο παράδεισο, και η Παναγία είναι η νέα Εύα. Εισερχόμαστε με το πρώτο μυστήριο, το Ιερό βάπτισμα το οποίο συναινεί και για την παραμονή μας στην Εκκλησία».

Απευθυνόμενος προς στους γονείς τους προέτρεψε να κρατάνε τις παραδόσεις, αλλά και να τις μεταφέρουν στα παιδιά τους λέγοντας: “Να κρατάμε την ορθόδοξη πίστη! Η πατρίδα μας χρειάζεται το Χριστό και την Υπεραγία Θεοτόκο».

Στην συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, συμπροσευχομένων του Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου και Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Μαντινείας.

Να αναφερθεί ότι η Θαυματουργός εικόνας της Παναγίας Έλωνας θα παραμείνει στο Ιερό Μετόχι έως το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, όπου καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Από το romfea.gr

Video: 

Το Λεωνίδιο υποδέχθηκε την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ελώνας


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.