«Λαβράκια» έπιασε η οικονομική Αστυνομία το Πάσχα

«Λαβράκια» έπιασε η οικονομική Αστυνομία το Πάσχα

Μάιος 02, 2019 - 18:45
0 σχόλια

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, σε καταστήματα και επιχειρήσεις για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας, την περίοδο του Πάσχα. 

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε (34) καταστήματα και επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε συνολικά (8) επιχειρήσεις.

Αναλυτικότερα διαπιστώθηκε: 
• σε καφέ - αναψυκτήριο, (11) εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός των δηλωθέντων ημερών εργασίας και (7) εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,
• σε καφέ – μπαρ, η μη έκδοση (15) αποδείξεων, παράβαση για την οποία προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για (48) ώρες, (3) εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός του δηλωθέντων ημερών εργασίας και (1) εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας. 
• σε ιχθυοπωλείο, εργαζόμενη να μην είναι καταχωρημένη στον πίνακα προσωπικού,
• σε κρεοπωλείο, εργαζόμενος να μην είναι καταχωρημένος στον πίνακα προσωπικού,
• σε καφετέρια, μη έκδοση (4) αποδείξεων,
• σε εστιατόριο, (11) εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,
• σε εστιατόριο, (9) εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και 
• σε καφέ μπαρ, (2) εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Επιπλέον, από τον έλεγχο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) σε εταιρίες εμπορίας στην κεντρική Ελλάδα διαπιστώθηκε:

• εταιρία που εισήγαγε τα τελευταία δύο χρόνια (51.372) αμνούς από τη Ρουμανία, χωρίς φορολογικά παραστατικά, συνολικής αξίας (1.172.822,70) ευρώ,
• εταιρία που το προηγούμενο έτος δεν δήλωσε εισαγωγές κρεάτων από την ίδια χώρα, συνολικής αξίας (594.662,48) ευρώ και
• εταιρία που εισήγαγε, τα έτη 2017 και 2018, χωρίς φορολογικά παραστατικά, (2.630) αμνούς από τη Ρουμανία συνολικής αξίας (49.970) ευρώ.

Για όλες τις παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.