Laser μυωπίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (pics,vid)

Laser μυωπίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (pics,vid)

Ιανουάριος 31, 2019 - 12:00
2 σχόλια

Ανάρρωση μετά το laser μυωπίας: Πόσος καιρός χρειάζεται;

Με τη μέθοδο laser μπορείτε πλέον εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα να εξαλείψετε οριστικά την εξάρτησή σας από διορθωτικά γυαλιά ή τους φακούς επαφής.

Ουσιαστικό ρόλο στην απόφαση του ασθενούς να απαλλαγεί από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής του παίζουν η εμπιστοσύνη στον γιατρό του, αλλά και η σχέση γιατρού-ασθενούς.

Η κυρία Βασιλική Ντρισμπιώτη-Παπαγιαβή, Χειρουργός Οφθαλμίατρος εξειδικευμένη στην διαθλαστική χειρουργική, laser μυωπίας-υπερμετρωπίας και αστιγματισμού  με στόχο πάντοτε την άρτια επιστημονική αντιμετώπιση του κάθε ασθενούς και των προβλημάτων του, μπορεί να προσφέρει και σε εσάς ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στον οφθαλμολογικό τομέα.

Από τι εξαρτάται η ανάρρωση μετά το χειρουργείο με laser;

Εάν σκέφτεστε να κάνετε διόρθωση της συνταγής των γυαλιών σας με laser, ο προγραμματισμός της ανάρρωσής σας και ο κατάλληλος χρόνος για την επέμβαση είναι πολύ σημαντικός και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την μέθοδο που θα επιλεγεί.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι επιλέγουν να υποβληθούν στην θεραπεία femto-LASIK όπου η ανάρρωση είναι ταχύτατη, με τους περισσότερους ασθενείς να επιτυγχάνουν 10/10 όραση την επόμενη μέρα.
Αμέσως μετά τη θεραπεία θα μπορείτε να δείτε μια μεγάλη αλλαγή στην όρασή σας και ίσως να εκπλαγείτε με το πόσο καλά μπορείτε ήδη να δείτε! Ωστόσο, μετά από περίπου 15 λεπτά, οι σταγόνες αναισθησίας που σας χορηγήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειρουργείου θα αρχίσουν να ξεθυμαίνουν. Στη συνέχεια θα νοιώσετε ένα ήπιο τσούξιμο και μια αίσθηση άμμου και τα μάτια σας θα είναι πολύ ευαίσθητα στο φως. Είναι φυσιολογικό να έχετε λίγα δάκρυα και θα είναι δύσκολο να κρατήσετε ανοιχτά τα μάτια σας. Αυτό το αίσθημα θα διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες.

Πώς θα είναι μετά την επιστροφή στο σπίτι;

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε σε αυτό το στάδιο της ανάρρωσης είναι να ξαπλώσετε στο κρεβάτι, να κλείσετε τα φώτα και να ξεκουραστείτε. Aφήστε τα μάτια σας να παραμείνουν κλειστά για όσο χρόνο χρειάζονται, γιατί κατά τη διάρκεια που είναι κλειστά, θεραπεύονται. Μετά από λίγες ώρες το αίσθημα τσιμπήματος μειώνεται και θα είστε σε θέση ξανά να ανοίγετε τα μάτια σας πολύ πιο εύκολα. Ακόμη και μετά από αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, θα δείτε μια τεράστια βελτίωση στην όραση σας. Το ίδιο βράδυ της επέμβασης και για την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να φοράτε προστατευτικά ματιών όταν κοιμάστε. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να χορηγείτε φαρμακευτικές σταγόνες στα μάτια σας, να μην τα αγγίζετε ή να μην πάει νερό στα μάτια και οπωσδήποτε, όσο αφορά τις κυρίες να αποφεύγουν να φορούν μακιγιάζ. Αυτές οι οδηγίες είναι για να προστατευτούν τα μάτια σας κατά την φάση της επούλωσης.

Τί περιλαμβάνει η πρώτη μετεγχειρητική μέρα;

Την επόμενη μέρα θα σας εξετάσουμε για να ελέγξουμε την όραση σας και να σιγουρευτούμε πως τα μάτια αναρρώνουν σωστά. Μετά από αυτόν το έλεγχο, οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στη δουλειά τους και μπορούν επίσης να οδηγήσουν την επόμενη μέρα μετά το χειρουργείο! Μπορείτε να επιστρέψετε στα περισσότερα αθλήματα μετά τις πρώτες 7 ημέρες, και σε αθλήματα όπως το κολύμπι και το ποδόσφαιρο μετά από ένα μήνα. Είναι πραγματικά τόσο γρήγορο!

Ποιές είναι οι διαφορές αν επιλεγεί η μέθοδος RPK;

Εάν έχετε επιλέξει την μέθοδο trans-PRK, θα χρειαστεί να προγραμματίσετε λίγο περισσότερο χρόνο για την ανάρρωσή σας. Θα χρειαστείτε μια εβδομάδα εκτός εργασίας και εκτός οδήγησης, οι σταγόνες θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αλλά θα μπορείτε να επανέρθετε σε ορισμένα αθλήματα γρηγορότερα από το Lasik.

Πότε σταθεροποιείται πλήρως η όραση;

Και για τις δύο θεραπείες μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η όραση σας κυμαίνεται ελαφρώς για περίπου 1 μήνα με το femto Lasik και περίπου για 3 μήνες με το trans PRK πριν την οριστική σταθεροποίησή τους, αλλά αυτές οι μεταβολές είναι τόσο μικρές και ανεπαίσθητες που δεν επηρεάζουν την καθημερινή σας ζωή.

 

Τί θα συμβεί αν ανοιγοκλείσω τα μάτια μου κατά την διάρκεια του laser μυωπίας;

Η ιδέα της χειρουργικής επέμβασης με laser μπορεί να είναι μια σύνθετη σκέψη. Μία από τις συνηθέστερες ανησυχίες που ακούμε είναι εάν θα είστε σε θέση να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά κατά την διάρκεια και τι θα συμβεί εάν τα ανοιγοκλείσετε.

Όλοι πρέπει να ανοιγοκλείνουμε τα μάτια για να απλωθεί λιπαντικό λάδι στην επιφάνεια του βολβού. Με τον τρόπο, προστατεύετε τα μάτια σας από ξηροφθαλμία. Πριν ξεκινήσει το laser σας, θα έχετε ήδη λάβει αναισθητικές οφθαλμικές σταγόνες που θα μουδιάσουν την επιφάνεια του ματιού. Θα έχετε ήδη την ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτές τις σταγόνες πως δουλεύουν στην προεγχειρητική εξέταση σας, ώστε να διαπιστώσετε ότι κάνουν πραγματικά δουλειά! Οι αναισθητικές οφθαλμικές σταγόνες αφαιρούν κάθε αισθήμα από την επιφάνεια του ματιού, έτσι δεν θα αισθανθείτε ότι τα μάτια σας στεγνώνουν και επομένως δεν θα νιώσετε την ανάγκη να τα ανοιγοκλείσετε. Θα αισθάνεστε πολύ άνετα να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι κανονικά.
 

Επιπρόσθετα, θα έχουμε επιβεβαιώσει ότι δεν θα μπορείτε να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας χρησιμοποιώντας ένα μικρό όργανο που ονομάζεται βλεφαροδιαστολέας. Αυτό είναι ένα λεπτό , πολύ μικρό χειρουργικό εργαλείο που ο χειρουργός σας θα εισάγει απαλά στα βλέφαρά σας. Ακούγεται τρομακτικό; Μην ανησυχείτε, λόγο των αναισθητικών σταγόνων δεν θα αισθανθείτε απολύτως τίποτα ούτε ότι τα βλέφαρά σας διατηρούνται ανοιχτά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Αφού ολοκληρωθεί το χειρουργείο, ο χειρουργός σας θα αφαιρέσει προσεκτικά τον βλεφαροδιαστολέα, θα μπορείτε να ανοιγοκλείσετε ελεύθερα και να δείτε καθαρά!

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ εμπειρίες ασθενών οι οποίοι μιλούν ύστερα από την επέμβαση διόρθωσης της μυωπίας.

Εάν υπάρχουν κάποιες άλλες πτυχές της θεραπείας που τις βρίσκετε ενοχλητικές ή για πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους και την ασφάλεια των οφθαλμικών χειρουργικών επεμβάσεων με laser, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα βρείτε την συζήτησή μας εξαιρετικά εμπεριστατωμένη και οι ερωτήσεις σας θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια του χρόνου σας μαζί μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site μας eyelasermed.gr ή κλείστε ραντεβού στο 2710-243.243 και 6944 836343 με την χειρουργό Oφθαλμίατρο Βασιλική Ντρισμπιώτη-Παπαγιαβή, εξειδικευθείσα στην Χειρουργική Kαταρράκτη και Διαθλαστική Χειρουργική – Laser.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το laser μυωπίας και για τα αποτελέσματα που αυτό προσφέρει.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Laser μυωπίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


2 Σχόλια

Ολα αυτα τα ξερουμε το κοστος ειναι μεγαλο και δυστηχως δεν καλυπτεται ουτε ενα μερος αν οχι ολο το ποσο απο τα ταμεια...οποτε.......

Εκανα το laser για την μυωπία, και λεω ξεκάθαρα οτι είναι τα καλύτερα λέφτα που εχω ξοδέψει. εκτός του ψυχολογικού, που βελτιώθηκε απίστευτα, και σε οικονομικο κομμάτι, η απόσβεση εχεί ήδη αρχίσει, και αυτό διότι έχω γλιτώσει λεφτά απο φακούς, υγρά, και τα γυαλια που θα αγοραζα σε λιγα χρόνια, ολα αυτα, σε βαθος 7ετίας περιπου, θα έχουν βγάλει το συνολικό κόστος της επέμβασης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.