Λαογραφία Λεωνιδίου

Λαογραφία Λεωνιδίου

Αύγουστος 30, 2018 - 15:46
0 σχόλια

Η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Αρχείου Τσακωνιάς επεκτείνεται με την "Λαογραφία Λεωνιδίου" της Σοφίας Ρουσάλη - Διατσίντου.

Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1977 και επανεκδόθηκε το 2014 από το Αρχείο Τσακωνιάς. Δίδεται πλέον σε όλους σας ελεύθερο προς ανάγνωση.

Στοιχεία Έκδοσης

Έτος: 1977 (Επανέκδοση 2014)
Τίτλος: Λαογραφία Λεωνιδίου
Συγγραφέας: Σοφία Ρουσάλη – Διατσίντου
Σελ.: 215
ISBN: 978-960-299-755-0

Εισαγωγικά

Πριν από σαράντα περίπου χρόνια η Σοφία Ρουσάλη – Διαντίντου παρουσίασε στους Τσάκωνες και σε όσους ενδιαφέρονται για τον τόπο μας το βιβλίο της “Λαογραφία Λεωνιδίου”. Το βιβλίο είναι μια σημαντική πηγή πληροφοριών για τη λαογραφία του Λεωνιδίου και γενικά της Τσακωνιάς, για τις παραδόσεις και τις συνήθειες που, δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνου χάνονται, χωρίς να χάνουν και την αξία τους. Είναι επίσης ένα σπουδαίο βοήθημα, με το οποίο ο αναγνώστης μπορεί να κατανοήσει την πολιτισμική και λαογραφική εξέλιξη αυτού του τόπου, αλλά και τις αρχές και τις αξίες που κυριαρχούσαν σ΄αυτόν.

Κώστας Τροχάνης

Δείτε ΕΔΩ

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.