Λαμπρός ο εορτασμός της 194ης Επετείου της Β Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος (pics,vid)

Λαμπρός ο εορτασμός της 194ης Επετείου της Β Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος (pics,vid)

Απρίλιος 21, 2017 - 14:34
2 σχόλια

Πλήθος επισήμων τίμησε με την παρουσία του τον εορτασμό της 194ης Επετείου της Β' Εθνοσυνέλευσης της οποίας οι εργασίες της έλαβαν χώρα από τις 30 Μαρτίου έως 18 Απριλίου του 1823 την Παρασκευή 21 Απριλίου στο Άστρος.

Μετά τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στον χώρο της Εθνοσυνέλευσης στο αγροκήπιο Καρυτσιώτη, όπου ακολούθησε το τελετουργικό με τις καταθέσεις στεφάνων και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κυρία Αρβανίτη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέλαση των σχολείων και των πολιτιστικών συλλόγων της Βόρειας Κυνουρίας.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το βράδυ στην κεντρική Πλατεία Άστρους με το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι βουλευτές Αρκαδίας Παπαηλιού Γιώργος και Βλάσης Κωνσταντίνος, ο βουλευτής Αργολίδας κ. Ανδριανός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι  Γιώργος Ρουμελιώτης, Γιώργος Μπακούρης, Γιάννης Κατσίρης, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς,  ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο δήμαρχος Άργους κ. Καμπόσος, ο δήμαρχος Κορίνθου κ. Πνευματικός, επίσης αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από την Βόρεια Κυνουρία και την Τρίπολη, όπως ο κ. Γκάβρος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Τρίπολης κ. Καραλής και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τρίπολης κ. Θεοδωρακόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψειφίας του ΔΣ Τρίπολης κ. Σμυρνιώτης, η πολιτευτής Αρκαδίας κυρία Εύη Τατούλη και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας της περιοχής.

Έφη Καστραντά
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Eορτασμός 194ης Επετείου Β Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος


2 Σχόλια

Οχι,απλα ο Βλασης ηθελε προστασια απο τον Προστατη του..Γιατι αν δεις και η φρουρα που εχει...Του παρεχει μεγαλη ασφαλεια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.