Λαμπρός εορτασμός στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Γοργοεπηκόου στη Νεστάνη (pics,vid)

Λαμπρός εορτασμός στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Γοργοεπηκόου στη Νεστάνη (pics,vid)

Σεπτέμβριος 30, 2016 - 21:26
0 σχόλια

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου παραμονή της εορτής της Παναγίας της Γοργοεπηκόου τελέσθηκε, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασίας στην ομώνυμη Ιερά μονή Νεστάνης της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας.

Στο ιερό ύψωμα του Γουλά, στη Νεστάνη, βρίσκεται η Παναγία η Γοργοεπήκοος και το  απόγευμα της παραμονής την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου προσκυνητές από την Νεστάνη, την Τρίπολη, την Κόρινθο και τη Νεμέα προσήλθαν στο Μοναστήρι για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Γοργοεπηκόου της Μονής. 

Το μοναστήρι επιβάλλεται στο φυσικό τοπίο της περιοχής. Πανύψηλες οροσειρές πλαισιώνουν την περιοχή της Νεστάνης – Κτενιάς, Αρτεμίσιο, Λύρκειο- στα ανατολικά, το Μαίναλο στα δυτικά και ανάμεσά τους η έκταση της αρχαίας Μαντινείας. «Μαντινέη ερατεινή» αποκαλεί την Μαντινεία ο Όμηρος.

Στην ακολουθία του Εσπερινού μετείχαν μαζί με τους πατέρες της Μονής Αρχιμανδρίτες, Ιερομόναχοι και Ιερείς από άλλες μονές από την Τρίπολη αλλά και από την ευρύτερη περιφέρεια.

Ανήμερα της εορτής Σάββατο 1 Οκτωβρίου θα τελεσθεί η πανηγυρική λειτουργία.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Eορτή Γοργοϋπήκοου Νεστάνης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.