Λαμπρόπουλος: Οφείλουμε να σχεδιάσουμε τη μεταλιγνιτική εποχή στη Μεγαλόπολη (vid)

Λαμπρόπουλος: Οφείλουμε να σχεδιάσουμε τη μεταλιγνιτική εποχή στη Μεγαλόπολη (vid)

Νοέμβριος 11, 2019 - 12:46
0 σχόλια

Η περιφερειακή αρχή βλέπει «ζεστά» το θέμα της ΔΕΗ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος σε συνέντευξή του στο ArcadiaPortal.gr, καθώς, εκτός της ειδικής συνεδρίασης του ΠεΣυ, έχουν ήδη γίνει συναντήσεις με τα συνδικαλιστικά σωματεία της ΔΕΗ.

«Η Περιφέρεια προσπαθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει την περιοχή, ακολουθώντας τις περιβαλλοντικές και ευρωπαϊκές δεσμεύσεις», είπε ο κ. Λαμπρόπουλος, σημειώνοντας ότι οι κινήσεις που  θα γίνουν, πρέπει να είναι ρεαλιστικές, αφού γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει μεταλιγνιτική περίοδος στη Μεγαλόπολη.

Αν θέλουμε να ζούμε στην πραγματικότητα, πρέπει να έχουμε μπροστά μας τα δεδομένα που υπάρχουν και να σταματήσουμε να βάζουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια

«Το κρίσιμο για τη Μεγαλόπολη είναι να σχεδιάσουμε το αύριο, έτσι ώστε η Μεγαλόπολη να μην υποστεί  σοκ όταν θα κλείσουν οι μονάδες παραγωγής λιγνίτη και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες έτσι ώστε ούτε να ερημοποιηθεί η πόλη, αλλά να διατηρηθούν και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στην περιοχή και να επενδύσουμε αναπτυξιακά στην περιοχή», συμπλήρωσε.

Πρέπει να διεκδικήσουμε το ΕΑΠ με στόχο να γίνουν αναπτυξιακά έργα που θα φέρουν θέσεις εργασίας και κεφάλαιο, να χρησιμοποιήσουμε πόρους του ΕΣΠΑ και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα

Μεταξύ των προτάσεων για τη Μεγαλόπολη, ο κ. Λαμπρόπουλος επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλο αρχαιολογικό απόθεμα στην περιοχή το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί, καθώς επίσης να αξιοποιηθεί η περιοχή του λιγνιτικού πεδίου η οποία δεν πρέπει να μείνει σαν έρημος, αλλά να αποδοθεί είτε για γεωργικές καλλιέργειες, είτε για αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στόχος είναι να χαράξουμε νέο στρατηγικό σχέδιο για τη Μεγαλόπολη

Ερωτώμενος ο κ. Λαμπρόπουλος για το χρονοδιάγραμμα της περιφερειακής αρχής, όσον αφορά στο κλείσιμο  των μονάδων, απάντησε ότι υπάρχει συζήτηση για επίσπευση των διαδικασιών, αλλά επεσήμανε ότι το μόνο δεδομένο είναι ότι θα υπάρξει μεταλιγνιτική εποχή και η Περιφέρεια οφείλει να είναι έτοιμη.

Έφ.Κ

Video: 

ArcadiaPortal.gr Λαμπρόπουλος: Οφείλουμε να σχεδιάσουμε την μετά λιγνίτη εποχή στην Μεγαλόπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.