Λαμπρή εκδήλωση για τον Νικηταρά στο Τουρκολέκα παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας (pics,vid)

Λαμπρή εκδήλωση για τον Νικηταρά στο Τουρκολέκα παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας (pics,vid)

Αύγουστος 25, 2019 - 09:11
0 σχόλια

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Νικήτα Σταματελόπουλο η όπως όλοι τον γνωρίζουμε «Νικηταρά», διοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο στο χωριό του το Τουρκολέκα. Φέτος ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση , αφού παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στον λόφο που είναι ο ανδριάντας του ήρωα με επιμνημόσυνη δέηση , εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον ιστορικό κ. ΠαναγΙωτόπουλο, ομιλία του κ. Παυλόπουλου και στην συνέχεια με κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος επισκέφτηκε το ανακαινισμένο σπίτι του Νικηταρά, την εκκλησία του χωριού και τέλος παραβρέθηκε σε τραπέζι στον χώρο του σχολείου παρουσία εκατοντάδων πολιτών.

Αναμνηστική φωτογραφία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους νέους του χωριού

Την εκκλησία εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, παραβρέθηκαν επίσης αξιωματικοί από τα 3 σώματα, οι Βουλευτές Αρκαδίας κ.κ. Παπαηλιού και Κωνσταντινόπουλος, ο απερχόμενος Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος και ο νεοκλεγείς κ. Χριστογιαννόπουλος μαζί με πολλούς δημοτικούς συμβούλους. Το βράδυ στο τραπέζι προσήλθε και ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Νικηταρά και τόνισε ότι η πολιτεία του χρωστάει μια μεγάλη συγγνώμη για το τρόπο που του φέρθηκε. Κάλεσε τους παρευρισικόμενους να μεταδίδουν στις νέες γενιές την ιστορία και την κληρονομιά του τόπου, ενώ έστειλε και πολλά μηνύματα στην Τουρκία.

Ο ΠτΔ απευθυνόμενος στη γείτονα χώρα τόνισε: «H καλή γειτονία προϋποθέτει τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου. Προϋποθέτει, επίσης, τον σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, αν αναλογισθούμε ότι το Διεθνές Δίκαιο καθορίζει, βεβαίως μεταξύ άλλων, την Επικράτεια και τα Σύνορα της Ελλάδας στην περιοχή, καθορίζει όμως, ταυτοχρόνως, και την Επικράτεια και τα Σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας για τον Νικηταρά αφού εξήρε την προσφορά του στον «υπέρ Πατρίδας και Θρησκείας Αγώνα των τότε υπόδουλων Ελλήνων κατά των Οθομανών» εζήτησε εκ μέρους της Πολιτείας μία «καθυστερημένη συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστη ο Νικηταράς κατά τα τελευταία έτη του βίου του. Βίου ο οποίος, όπως είναι κοινώς γνωστό, τερματίσθηκε σε άσχημες συνθήκες, που δεν περιποιούσαν τιμή στο Κράτος μας»

ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ - ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ 2019

Video: 

Τουρκολέκα- Εκδήλωση για τον Νικητάρα παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας

Ομιλία ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου στο Τουρκολέκα στην εκδήλωση για Νικηταρά


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.