Λαμπρά τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Νεομάρτυρος Παύλου στην Τρίπολη (pics,vid)

Λαμπρά τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Νεομάρτυρος Παύλου στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάιος 18, 2017 - 20:40
1 σχόλια

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου μας  Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Νεομάρτυρος Παύλου στην Τρίπολη, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.

Λίγο μετά τις 19:00 τα Ιερά Λείψανα με πομπή η οποία ξεκίνησε μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο προς τον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρα Παύλου συνοδεία του ιερού κλήρου των Αρχών και του χριστεπώνυμου πληρώματος μεταφέρθηκαν στον ναό, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος τα υποδέχθηκε.

Τα Θυρανοίξια είναι μια ακολουθία που τελείται μπροστά στην κλειστή πύλη του ναού, προκειμένου αυτός να παραδοθεί στη λατρεία του Θεού.

Την όλη ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης ως εξής: πρώτα τελέσθηκε Μικρός Αγιασμός με εμβόλιμα από την ακολουθία των Εγκαινίων (απολυτίκια, αναγνώσματα κ.ά.), ως επίσης και τα καθ’ αυτά Θυρανοίξια, τα οποία αποτελούνται από μία ευχή, πάλι από την ακολουθία των Εγκαινίων και το γνωστό «Ἄρατε πύλας».

Έπειτα άνοιξαν οι θύρες του ναού και ο μητροπολίτης εισήλθε ακολουθούμενος από τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό, ραντίζοντας με αγιασμό τον ναό. Ακολούθως χοροστάτησε της ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού.

Οι συνάξεις νέων της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας ανακοινώνουν το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Παρασκευή 19 Μαΐου: Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Ώρα 7:00 μ.μ.Ιερά Παράκληση των Αγίων Νεομαρτύρων και στη συνέχεια ομιλία από τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βαρσών Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Μελχισεδέκ

Το Σάββατο 20 Μαΐου Ώρα 7:00 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση των Αγίων Μαρτύρων

Την Κυριακή 21 Μαΐου ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία
Ώρα 6:30 μ.μ. Υποδοχή της τίμιας κάρας του Νεομάρτυρος Δημητρίου και μεταφορά των Ιερών Λειψάνων και της κάρας  στο Ναό του Προφήτη Ηλία για τον επίσημο εορτασμό των Πολυούχων της πόλης μας.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Θυρανοίξια Ιερού Ναού Νεομάρτυρος Παύλου στην Τρίπολη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Οχι μόνο λουκέτα, οι δοκιμασμένες εταιρείες παίρνουν λίγα από πολλούς

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.