Λαμπαδηδρομίες στη Δημητσάνα στη μνήμη των Ηρώων του 1821 (pics,vid)

Λαμπαδηδρομίες στη Δημητσάνα στη μνήμη των Ηρώων του 1821 (pics,vid)

Μάρτιος 26, 2017 - 10:28
0 σχόλια

Το βράδυ του Σαββάτου 25ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν οι "Λαμπαδηδρομίες 2017" στην Δημητσάνα Γορτυνίας, ένα έθιμο που αναβίωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά από τον Πολιτιστικό Αγροτουριστικό Σύλλογο Γυναικών Δημητσάνας και τους άλλους φορείς της πόλης και με την στήριξη του Δήμου Γορτυνίας-ΔΗΚΕΓ.

«Τιμώντας τους προγόνους μας και σε ανάμνηση της αυθόρμητης πράξης τους, βγαίνουμε στα καλντερίμια, με παραδοσιακές φορεσιές και αυτοσχέδιες δάδες στα χέρια, τραγουδώντας κολοκοτρωνέικα τραγούδια και στήνουμε γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και μουσική, υπό τους ήχους της μαύρης Δημητσανίτικης Μπαρούτης! Μικροί, μεγάλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή, προς τιμήν των ηρώων του ’21.»

Ήταν μια ωραία διοργάνωση με τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κ.κ. Ιερεμίου  στην οποία είχαν ενεργή συμμετοχή πολλά άτομα, την παρακολούθησε δε πολύς κόσμος, ντόπιοι και επισκέπτες. Είχα τη χαρά να συμμετέχω...και του χρόνου!

Κείμενο, φωτογραφίες Μαρίνα Διαμαντοπούλου.

Βίντεο του συνεργάτη του Arcadia Portal Νίκου Τρουπή

Video: 

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΕΣ ΔΗΜΗΤΣΝΑ 25/03/2017 ARCADIA PORTAL by trounikos


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.