Λαμπαδηδρομίες 2019 στη Δημητσάνα (pics,vid)

Λαμπαδηδρομίες 2019 στη Δημητσάνα (pics,vid)

Μάρτιος 24, 2019 - 23:19
0 σχόλια

Λαμπαδηδρομίες διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Αγροτουριστικό Σύλλογο Γυναικών Δημητσάνας με τη στήριξη της Δημοτικής κοινωφελους επιχείρισης Γορτυνίας, με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 24 Μαρτίου στη Δημητσάνα, τον τόπο παραγωγής της μπαρούτης, που τροφοδότησε τον Αγώνα του 1821 και τόπο καταγωγής επιφανών  ανδρών της Επανάστασης. 

Σε πλήρες σκοτάδι (αφού ο δημοτικός φωτισμός είχε σβήσει), οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα μεταφέροντας το μήνυμα της Επανάστασης του Έθνους. Δημητσανίτες, και όχι μόνο ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, ξεχύθηκαν στους δρόμους με δάδες στα χέρια,  τραγουδώντας κολοκοτρωνέϊκα τραγούδια.

Οι λαμπαδηδρόμοι, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, ξεκίνησαν από δύο σημεία με αυτοσχέδιες δάδες στα χέρια, τραγουδώντας κολοκοτρωνέικα τραγούδια και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της Δημητσάνας, όπου είχε στηθεί γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και μουσική, υπό τους ήχους της δημητσανίτικης μπαρούτης, προς τιμήν των ηρώων του ’21.

Πλήθος κόσμου κατάκλυσε τη Δημητσάνα για να παρακολουθήσει αυτό το έθιμο που αναβίωσε για έβδομη συνεχή χρονιά.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Λαμπαδηδρομίες Δημητσάνα 2019

Arcadia Portal - Χοροί στην Δημητσάνα

Λαμπαδηδρομίες Δημητσάνας 24/3/2019


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.