Λαϊκή Συσπείρωση προς Δήμαρχο Μεγαλόπολης: Παραβιάζετε το νόμο για τον Καλλικράτη

Λαϊκή Συσπείρωση προς Δήμαρχο Μεγαλόπολης: Παραβιάζετε το νόμο για τον Καλλικράτη

Μάιος 20, 2015 - 13:27
0 σχόλια

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαλόπολης Λαμπρόπουλος Παναγιώτης έστειλε ερώτηση στον δήμαρχο Μεγαλόπολης Διονύσιο Παπαδόπουλο και ζητά διευκρινήσεις για τον αν πραγματοποιήθηκε άλλη συνεδρίαση την 1-4-2015 πέραν της προγραμματισμένης τακτικής.

Η ερώτηση αναφέρει:

Προς τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλο Διονύσιο μέσω του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.).

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σύμφωνα με το Άρθρο 10 Παρ. 9 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου

ΘΕΜΑ: Ζητούνται διευκρινήσεις αν πραγματοποιήθηκε άλλη συνεδρίαση την 1-4-2015 πέραν της προγραμματισμένης τακτικής.

 

Κύριε Δήμαρχε.

Από την έναρξη της θητείας και της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, το Σεπτέμβρη του 2014, μας έχετε δείξει ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει, είναι να παίρνονται αποφάσεις αρεστές σε εσάς και στην πλειοψηφία καταργώντας νόμους και κανονισμούς.

Παραβιάζετε το νόμο για τον Καλλικράτη.

Δεν μου παρέχετε στοιχειώδη γραμματειακή υποστήριξη όπως ορίζει ο νόμος, ούτε καν διευκόλυνση.
Συζητούνται στο ΔΣ θέματα χωρίς εισηγήσεις.
Εισάγονται προς συζήτηση θέματα εκτός Η.Δ., χωρίς να συντρέχουν λόγοι επείγοντος και μπορούν και πρέπει να είναι τακτικά.
Αρνείστε πεισματικά, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες μου, να μου παραδώσετε έγκαιρα τις εισηγήσεις των θεμάτων που συζητούνται στο Δ.Σ. Με το να μου δίνετε, τις όποιες εισηγήσεις μου δίνετε, μερικές ώρες πριν την συνεδρίαση του Δ.Σ., δεν εκδικείστε μόνο εμένα που μου στερείτε το χρόνο να μελετήσω τα θέματα, αυτό κυρίως αποβαίνει σε βάρος του Δ.Σ. και των αποφάσεών του.
Πολύ συχνά καλείτε τα μέλη του Δ.Σ. σε έκτακτες ή κατεπείγουσες συνεδριάσεις για θέματα που μπορούν να συζητηθούν στις τακτικές συνεδριάσεις. Ακόμα και την κοπή των χόρτων την κάνετε έκτακτη ανάγκη, όταν είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια ότι κάθε Άνοιξη οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη της βλάστησης. 

Στις 13-5-2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 15.00 με καλέσατε όπως και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου ν’ αποφασίσουμε την ανάκληση των αριθμ. 153/2015, 154/2015 και 155/2015 αποφάσεων του Δ.Σ. σχετικά με την κοπή χόρτων στις Δημοτικές ενότητες. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις φέρονται να έχουν ληφθεί σε συνεδρίαση του Δ.Σ. την 1-4-2015. Όμως στην τακτική συνεδρίαση που άρχισε στις 7:30 μμ της 1-4-2015 κι έληξε λίγο πριν τις 2πμ της 2-4-2015 τέτοιο θέμα δεν συζητήθηκε ούτε ως τακτικό, ούτε ως έκτακτο.

Θεωρώ αδύνατο να έγινε και δεύτερη συνεδρίαση την 1-4-2015 γιατί και η προσέλευση των Δημοτικών Συμβούλων ήταν αδύνατη τις πρωινές ώρες και γιατί δεν υπήρχε λόγος για έκτακτη συνεδρίαση, αφού το θέμα θα μπορούσε κάλλιστα να τεθεί και να συζητηθεί σαν εκτός ημερήσιας διάταξης στην τακτική συνεδρίαση.

Φυσικά  από τις 7:30 μμ της 1-4-2015 μέχρι τις 2 πμ της 2-4-2015 που ήταν η διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης ήταν αδύνατο να γίνει παράλληλα και άλλη συνεδρίαση με τους ίδιους ανθρώπους (Προεδρείο Δ.Σ., Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δήμαρχο).

Σας ερωτώ κ. Δήμαρχε

Επιβεβαιώνετε ότι την Τετάρτη 1-4-2015 πέραν της προγραμματισμένης τακτικής συνεδρίασης  του Δ.Σ. Μεγαλόπολης πραγματοποιήθηκε κι άλλη, έκτακτη, κατεπείγουσα ή άλλης μορφής συνεδρίαση με θέμα την κοπή χόρτων στις Δημοτικές Ενότητες;
Εάν έγινε τέτοια συνεδρίαση θα μου εξηγήσετε τους λόγους που εγώ δεν κλήθηκα να συμμετάσχω;
Κλήθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων της μειοψηφίας;
 Θα ενημερώσετε το Δ.Σ. δίνοντας:

α. Την πρόσκληση για την συγκεκριμένη συνεδρίαση;

β. Τις εισηγήσεις των θεμάτων;

γ. Τα πρακτικά της συνεδρίασης, παρόντες, τοποθετήσεις μελών του Δ.Σ., ψηφοφορίες, αποφάσεις κλπ;

Λαμπρόπουλος Παναγιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.