Λαϊκή Συσπειρωση: Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Λαϊκή Συσπειρωση: Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Απρίλιος 04, 2017 - 10:14
0 σχόλια

Από κοινού οι δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΕ αρνήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (3-4-2017) την πάρα κάτω απόφαση, στηρίζοντας ουσιαστικά την πάρα πέρα απελευθέρωση της Ηλεκτρικής Ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Καμία παράδοση λιγνιτωρυχείων, ΑΗΣ και υδάτινου δυναμικού σε ιδιωτικούς ομίλους. Ακύρωση όλων των νόμων για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας . Αποκλειστικά Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ενέργειας, που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετεί τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.
Όχι  στον περιορισμό των λιγνιτών για παραγωγή ρεύματος, να γίνουν έρευνες για ανεύρεση νέων κοιτασμάτων λιγνίτη και να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για την εξόρυξη του κοιτάσματος του Τριπόταμου. Να χρησιμοποιηθούν οι λιγνίτες της ευρύτερης στη Μεγαλόπολη περιοχής (πρόκειται για ποσότητες που ισοδυναμούν με πάνω από 200 εκατομμύρια τόνους λιγνίτη Μεγαλόπολης).

Οι εκτάσεις των ορυχείων που ολοκληρώνεται η λιγνιτική εκμετάλλευση να περνάνε στην ιδιοκτησία του κράτους για να επιστραφούν στην τοπική κοινωνία με τις ανάλογες υποδομές για κτηνοτροφία, γεωργική εκμετάλλευση, για αναψυχή κλπ. Έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, και όχι με σκουπιδοεργοστάσια και ΧΥΤΕΑ. Καμία δραστηριότητα απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης, όχι δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στα εξαντλημένα ορυχεία, γιατί θα είναι ολέθριες οι συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης και στον υδροφόρο ορίζοντα όλης της Πελοποννήσου.

Να γίνει διασύνδεση της Τηλεθέρμανσης και με την τέταρτη μονάδα και με τη μονάδα Φυσικού Αερίου (Φ.Α.) να χρηματοδοτηθεί η επέκταση των δικτύων διανομής για να συνδεθούν όλα τα σπίτια και επιχειρήσεις της Μεγαλόπολης και των γύρω χωριών με την τηλεθέρμανση και με πολύ χαμηλό κόστος.
Μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους φτωχούς αγρότες.

Αμεσα μαζικές προσλήψεις στη ΔΕΗ ΑΕ με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών.
Ανάκτηση των απωλειών σε μισθούς για το σύνολο του προσωπικού. Κατώτατος μισθός 751 ευρώ. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλο το προσωπικό χωρίς εξαιρέσεις (οκταμηνίτες, εργολαβικοί). Να δοθεί τέρμα στην απλήρωτη εργασία στις εργολαβίες.

Μέτρα υγείας και ασφάλειας υψηλού επιπέδου για το σύνολο του προσωπικού. Να προσληφθεί το σύνολο του απαιτούμενου προσωπικού σε γιατρούς και νοσοκόμους. Μελέτη για συνέπειες στην υγεία των εργαζομένων στη ΔΕΗ λόγω συνθηκών εργασίας.

Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.