Λαϊκή συνέλευση στο Π.Άστρος για τα έργα στο λιμάνι και τις ενστάσεις (video)

Λαϊκή συνέλευση στο Π.Άστρος για τα έργα στο λιμάνι και τις ενστάσεις (video)

Σεπτέμβριος 08, 2012 - 16:17

από astrosnews.gr

Την στήριξη των κατοίκων του Παραλίου Αστρους (και όχι μόνο) ζήτησε χθες, στην έκτακτη λαϊκή συνέλευση για το Λιμάνι, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Μ. Σκαντζός. Ο κ. Σκαντζός μετά από μια σύντομη αναφορά στο πως φθάσαμε κοντά στο μεγάλο έργο του Λιμανιού και στο τι ενέργειες έγιναν, αναφέρθηκε σε καταγγελίες και ενστάσεις κατά του έργου της αποκατάστασης των ζημιών, για να φθάσει στην πρόσφατη καταγγελία από κάποια ανώνυμη περιβαλλοντική ομάδα.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κάλεσε, μάλιστα, τα μέλη της να εμφανιστούν και να πουν δημόσια της ενστάσεις τους, αλλά αυτό δεν έγινε. Τι επιδιώκει αυτή η ομάδα; Πού αποσκοπούν οι ενέργειές της; Σύμφωνα με τον κ. Σκαντζό στόχος είναι το μεγάλο έργο του Λιμανιού με σκοπό μετά τη δημοπρασία, όλες αυτές οι καταγγελίες για το μικρό έργο της αποκατάστασης των ζημιών να χρησιμοποιηθούν. Οπως λέει σε όλους τους τόνους ο κ. Σκαντζός τα πάντα είναι νόμιμα και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης για το έργο της ανάπλασης του Λιμανιού.
Τη στήριξή τους στο έργο της δημοτικής αρχής εξέφρασαν με ψήφισμα και τα Διοικητικά Συμβούλια του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Φίλων του Παραλίου Άστρους, τουΜ.Α.Ν.Ο. «ΑΧΙΛΛΕΑ», του Αλιευτικού Συλλόγου Παραλίου Άστρους και του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Αρκαδίας. Επίσης στη συνέλευση διαβάστηκε επιστολή του δ/σ της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Ν. Πολυμενάκου, με το οποίο εκφράζεται η αντίθετή του με της απόψης της ανώνυμης αυτής «περιβαλλοντικής ομάδας», αλλά και η αλληλεγγύη του στη δημοτική αρχή σε ότι αφορά στο έργο του Λιμανιού. Τέλος, το λόγο πήρε ο δ/σ του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Π. Αδάμης, ο οποίος τόνισε πως τέτοια έργα θα συναντούν τέτοια προβλήματα αν δεν εκτελούνται από το κράτος (τα μεγάλα) ή από τους Δήμου (τα μικρότερα). Τα συμφέροντα των φτωχών ψαράδων και των ταλαιπωρημένων επαγγελματιών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από έργα που δίνονται μέσω ΕΣΠΑ σε ιδιώτες.
Στο κλείσιμο της συνέλευσης ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας εξέφρασε για μία ακόμα φορά ότι το μεγάλο έργο του Λιμανιού θα ξεκινήσει σύντομα και πως σε ενάμιση χρόνο θα είναι έτοιμο, αλλάζοντας έτσι προς το καλύτερο τις δυνατότητες αλλά και την τύχη του τόπου.

Η συνέλευση ξεκίνησε με μικρή προσέλευση, αλλά σχεδόν αμέσως πολλοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν στην πλατεία του Παραλίου Αστρους και γέμισαν τα τραπεζάκια των καφέ, εκφράζοντας τη θέλησή τους να μην εμποδιστεί ένα τόσο μεγάλο έργο, αλλά και την απορία τους για τις ενέργειες αυτής της… ομάδας, που όσο και αν «προκλήθηκε» δεν εμφανίστηκε ποτέ.
Η χθεσινή συνέλευση ήταν έκτακτη και σύμφωνα με πληροφορίες, από μέλη της δημοτικής αρχής, θα γίνει και άλλη για να συζητηθούν σημαντικά ζητήματα, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και τονίστηκαν στο τέλος από κατοίκους του χωριού, όπως αυτά της καθαριότητας, της καθημερινότητας, της τουριστικής προβολής του τόπου κλπ.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/hWOrbXXuERA