Λαϊκή αγορά Τρίπολης: Οι τιμές του Σαρακοστιανού τραπεζιού

Λαϊκή αγορά Τρίπολης: Οι τιμές του Σαρακοστιανού τραπεζιού

Φεβρουάριος 25, 2017 - 12:10
0 σχόλια

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου εκατοντάδες ήταν οι Τριπολίτες που από το πρωί επισκέφθηκαν τη λαϊκή αγορά της Τρίπολης στην οδό Μαινάλου. Νοικοκυρές και νοικοκυραίοι αναζητούσαν τις πιο συμφέρουσες τιμές για το Σαρακοστιανό τραπέζι και η αλήθεια είναι ότι τόσο τα ψαράδικα όσο και οι πάγκοι των φρούτων και των λαχανικών ήταν γεμάτοι.

Το φρέσκο χταπόδι υπήρχε σε αφθονία και σε όλα τα μεγέθη, με τιμή κιλού 15 ευρώ. Τα θράψαλα και τα μεγάλα καλαμάρια κυμαίνονταν από 12 έως 14 ευρώ το κιλό, ενώ υπήρχε πολύς μπακαλιάρος με 9 ευρώ το κιλό. Λιγοστές ήταν οι λευκές γαρίδες, οι οποίες εξαφανίστηκαν αμέσως, ενώ έλειπαν τα οστρακοειδή.

Ακόμη, οι πάγκοι των ψαράδων πρόσφεραν σαλάχια και κάθε είδους μικρού ψαριού.

Ως προς τα λαχανικά. έβρισκες σπανάκι με 1,5 ευρώ το κιλό, μήλα Τριπόλεως με την ίδια τιμή, μαρούλια με 50 λεπτά το τεμάχιο, φρέσκα κρεμμυδάκια με την ίδια τιμή.

Σημειωτέον ότι τα κατεψυγμένα χταπόδια κοστίζουν από 5 έως 10 ευρώ το κιλό, τα καλαμάρια από 5 έως 7 ευρώ το κιλό, οι γαρίδες από 9 έως 15 ευρώ.

Οι τιμές των υπόλοιπων σαρακοστιανών εδεσμάτων:

Λαγάνα    
Από 2 ευρώ (500 γρ.) έως 2,80 ευρώ (750 γρ.)

Ταραμάς λευκός    
15,80 ευρώ το κιλό

Ταραμάς κόκκινος    
4,40 ευρώ το κιλό

Ελιές    
από 2 έως 5 ευρώ το κιλό

Τουρσί    
6,50 ευρώ το κιλό

Χαλβάς    
από 5,30 έως 6,50 ευρώ το κιλό

(Φωτογραφία αρχείου)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.