Το Λαγκαδινό καρναβάλι έρχεται…

Το Λαγκαδινό καρναβάλι έρχεται…

Μάρτιος 01, 2019 - 12:06
0 σχόλια

Ο τραγοπόδαρος θεός Πάνας, η χορευτική θεότητα των ερημιών και των βουνών, έρχεται και φέτος στα Λαγκάδια, διασχίζοντας τα αρκαδικά βουνά , συνεπαίρνοντας με τον ήχο της φλογέρας του, τις Νύμφες, τις Χάριτες και τις Ώρες σε ένα μοναδικό Αρκαδικό και Διονυσιακό ξεφάντωμα.

Και φέτος ο Σύλλογος Νέων Λαγκαδίων «Δράσις», και η καρναβαλική ομάδα «Η παρέα του τράγου» , σας προσκαλεί στο ένα και μοναδικό Λαγκαδινό  καρναβάλι , μεταφέρνοντάς σας στο χωροχρόνο των Διονυσιακών και παγανιστικών μυστηρίων.

Μαζί θα περιηγηθούμε στα μαγευτικά πετρόχτιστα  Λαγκάδια σε ένα μοναδικό τετραήμερο εκδηλώσεων που αποτελούν εδώ και χρόνια θεσμό για την ευρύτερη περιοχή.

Έτσι και φέτος οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 8/3 στο καρναβαλικό εργαστήρι (β’ δημοτικό σχολείο), στις 20:00, όπου θα γίνει η έναρξη του 12ου Λαγκαδινού καρναβαλιού, με κεράσματα , μουσικές, φάση..

Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων το Σάββατο 9/3, μεταφέρεται στο πνευματικό κέντρο. Περιλαμβάνει παιδική παράσταση στις 18:00 , για τους μικρούς μας φίλους «Καρναβαλομπερδέματα», με την ομάδα παιχνιδιών «Από το μηδέν στο άπειρο» και στις 22:00, ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι με τους Αφροδίτη Μπόμπορα – ακορντεόν & φωνή, Βαγγέλης Παπαπέτρος – κλαρίνο & φωνή,Παναγιώτης Πετρόπουλος – βιολί & φωνή,Βαγγέλης Αλεξόπουλος – λαούτο & φωνή, Μυρτώ Αλεβίζου – κρουστά

Η κορύφωση του εορταστικού τετραήμερου γίνεται την Κυριακή 10/3, αρχικά με την προετοιμασία των καρναβαλιστών στο εργαστήρι του συλλόγου (β’ δημοτικό). Από τις 16:00-18:30, ντυνόμαστε.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού , καρναβαλικές μουσικές και ζογκλερικό θέαμα θα έχει ήδη ξεκινήσει από τις 14:00-18:00 , από τους Circus Sourgielus , καθώς και face painting .

Στις 18:30 , την αφήγηση του Λαγκαδινού καρναβαλιού και την παρουσίαση της παρέλασης θα επιμεληθεί η Μαρίνα Δεληγιάννη , μέχρι τις 19:30 , όπου θα γίνει η παρέλαση των καρναβαλιστών, με Joggling fire show από τους Circus Sourgielus, και εν ακολουθία το κάψιμο του βασιλιά Τράγου.

Το γλέντι θα συνεχιστεί στις 22:00 , στο Circus Sourgielus με τους  “Dusa brass band”. Ένα μουσικό σχήμα, με λαμπρή καριέρα σε γιορτές δρόμου και άκρως ψυχοθεραπευτική δράση για εμάς και τον περίγυρο. Διασκευάζουν κομμάτια από όλη την βαλκανική, τη Μικρά Ασία και ο,τι άλλο αγαπάνε. Είναι οι: Δημήτρης Μπρέντας – κλαρίνο, Peter Jaques – τρομπέτα & κλαρίνο, Τζώρτζης Μαυροειδής – τρομπέτα, Χρήστος Αγγελόπουλος – ακορντεόν, Πάνος Γουρνάκης – νταούλι.

Τέλος, τη Δευτέρα 11/3 , από νωρίς το πρωί , θα γίνεται η παρασκευή της παραδοσιακής φασολάδας και θα προσφερθούν σαρακοστιανά εδέσματα στην κεντρική πλατεία.

 

Οι εκδηλώσεις:

Παρασκευή 8/3
✅Καρναβαλικό εργαστήρι (β’ Δημοτικό)
➡20:00 Έναρξη 12ου Λαγκαδινου καρναβαλιου Κερασματα, μουσικές, φαση…

 

 Σάββατο 9/3
✅Πνευματικό κέντρο
➡18:00 Για τους μικρούς μας φίλους: «Καρναβαλο-μπερδεματα» με την ομαδα παιχνιδιων «Από το μηδέν στο άπειρο»
➡22:00 Παραδοσιακο γλέντι με ζωντανή μουσική

 

 Κυριακή 10/3
✅Καρναβαλικό εργαστήρι (β’ Δημοτικό)
➡16:00-18:30 Ντυνομαστε στο καρναβαλικο εργαστήριο

✅Κεντρική πλατεία
➡14:00-18:00 Καρναβαλικές μουσικές και ζογκλερικο θεαμα απο τους Circus Sourgielus και Face painting
➡18:30 Αφήγηση Λαγκαδινου καραναβαλιου και παρουσίαση της παρέλασης απο την Μαρίνα Δεληγιάννη
➡19:30 Κορύφωσης καρναβαλιου, παρέλαση και κάψιμο του βασιλιά Τραγου
(Joggling fire show απο τους Circus Sourgielus)

✅Πνευματικό κέντρο
➡22:00 Γλεντι με τους Dusa brass band

 

Δευτέρα 11/3
✅Κεντρική πλατεία
Απο το πρωί παρασκευή παραδοσιακής Λαγκαδινης φασολάδας και προσφορα σαρακοστιανων εδεσμάτων

 

Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στα γκρουπ του καρναβαλιού, ας δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στο 6982712319 Πενυ.

Ως προς τη φιλοξενία: κάθε χρόνο ανοίγουμε το παλιό Γυμνάσιο-Λύκειο, για τη φιλοξενία των επισκεπτών. Φέτος δώσαμε λιγάκι παραπάνω προσοχή στις υποδομές μας. Απαραίτητο είναι ένα υπόστρωμα και ένας υπνόσακος. Για τα άλλα φροντίσαμε εμείς. Ωστόσο, λόγω του περιορισμένο χώρου, καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε για την έλευση σας, όσο το δυνατόν νωρίτερα τηλ 6982804689 (Σταύρος πρόεδρος) .

Πριν ξεκινήσετε, καλό θα ήταν να ρωτήσετε αν υπάρχει διαθέσιμος χώρος φιλοξενίας στο σχολείο και για οτιδήποτε άλλο: 6982804689 (Σταύρος, πρόεδρος).

Επίσης απαντάμε και στο e-mail του συλλόγου: synela2012@gmail.com, καθώς και από το Facebook του συλλόγου » Σύλλογος νέων Λαγκαδίων«.

 

Σύλλογος νέων Λαγκαδιών «ΔΡΑΣΙΣ»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.