Λαγκαδινό γεφύρι: Η πορεία των εργασιών (pics)

Λαγκαδινό γεφύρι: Η πορεία των εργασιών (pics)

Δεκέμβριος 05, 2017 - 09:10
1 σχόλια

Κρίνω σκόπιμο να κρατάω ενήμερους τους αναγνώστες, για  την πορεία της εργολαβίας που είναι σε εξέλιξη στα Λαγκάδια Αρκαδίας, στην Ε.Ο. Τρίπολης-Πύργου.

Η εργολαβία αυτή περιλαμβάνει την αποκατάσταση της στατικότητας  και την διαπλάτυνση του παλιού γεφυριού που βρίσκεται στην ανατολική είσοδο των Λαγκαδίων, το οποίο τονίζω για πολλοστή φορά, είναι τσιμεντένιο με πέτρινες επικαλύψεις. Αυτό είναι γνωστό από τα καρότα  των  0.50 και 0.70 εκ  που προηγήθηκαν, κατά την σύνταξη των απαραίτητων μελετών.  Επιπλέον σε προηγούμενα ενημερωτικά επώνυμα άρθρα μου, για το συγκεκριμένο   έργο, είχα δώσει και τα τηλέφωνα των υπεύθυνων φορέων, όπως της επιβλέπουσας υπηρεσίας και του Α.Τ. Δημητσάνας. Ούτως ώστε τα τυχόν  προβλήματα, οι απορίες και οι παρατηρήσεις, να έχουν υπεύθυνη, επίσημη μα πάνω απ’ όλα  σοβαρή απάντηση  και ενημέρωση. Διότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη, αλλά και επικίνδυνη ανοησία, από την ημιμάθεια και την παραπληροφόρηση. Αυτά τα φρούτα, παρά τα απίστευτα άλματα της σύγχρονης ενημέρωσης  που ζούμε,  δυστυχώς βρίσκουν αφράτο, γόνιμο και πρόσφορο έδαφος για να καλλιεργούνται να ευδοκιμούν και να δίνουν τους επιβλαβέστατους για την κοινή γνώμη χυμούς τους… Όταν δε η παραπληροφόρηση εμπλέκεται με φτηνοπροπαγάνδα,  βλαχοπαραγωντισμό και μπουρδολογίες, τότε μιλάμε για… επιβλαβέστατη ατμοσφαιρική ρύπανση. Έτσι λοιπόν κρίνω σκόπιμο να σας ενημερώσω για το σοβαρότατο  πρόβλημα στην συγκεκριμένη εργολαβία που δεν είναι άλλο από το τέλος της  συγκοινωνιακής αποκοπής της Γορτυνίας στο συγκεκριμένο σημείο της Εθνικής Οδού, στο Λαγκαδινό γεφύρι της ανατολικής εισόδου του χωριού.

Η επίσημη ανακοίνωση της επιβλέπουσας υπηρεσίας, μίλαγε για την 18-12-2017 σαν καταληκτική ημερομηνία της  προγραμματισμένης απαγόρευσης της διέλευσης όλων των οχημάτων, προς Τρίπολη και προς Πύργο,  λόγω των κατασκευαστικών εργασιών στο γεφύρι. Όπως γνωρίζετε η διέλευση μεγάλων οχημάτων ήταν αδύνατη και ακολουθούσαν παρακαμπτήριες οδούς, από την διασταύρωση της οδού 111  μετά την Βλαχέρνα, είτε από τον κόμβο της Καρκαλού. Η εσωτερική  συγκοινωνία των Λαγκαδίων, εγίνετο από εσωτερική  παρακαμπτήρια  οδό και ήταν προσιτή στα μικρά οχήματα. Η ταλαιπωρία λοιπόν σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση που έδωσε η επιβλέπουσα υπηρεσία, θα τελειώσει γύρω στις 10 με 12 -δεκ-2017, πάντοτε  δε με επιφύλαξη  των  απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών. Το τελευταίο  δε περί καιρικών συνθηκών, τονίσθηκε με νόημα…. Άρα θα δοθεί  το γεφύρι, στη κυκλοφορία και θα επιτραπεί η ελεύθερη διέλευση  όλων των οχημάτων που κατευθύνονται μέσω της Ε.Ο. προς Τρίπολη και προς Πύργο, πιθανόν στις 10 είτε 12   αυτού του μήνα.

 Οπότε καλό θα είναι  μερικοί να μην βιάζονται και βάζουν την ζωή τους  σε κίνδυνο και σε επικίνδυνες περιπέτειες. Τι θέλω να πω;  Ενώ η σκυροδέτηση του φορέα της γέφυρας, τελείωσε εδώ και μια βδομάδα, δημιουργήθηκε μια υψομετρική διαφορά του φορέα, με το παλαιό οδόστρωμα περίπου 0.60εκ στην ανατολική είσοδο της γέφυρας και 0,90 εκ περίπου στην δυτική. Αυτές τις  υψομετρικές διαφορές, θα τις αποκαταστήσουν οι απαραίτητες προσβάσεις προσαρμογής, που θα κατασκευαστούν  αυτές τις  μέρες. Οπότε θα αποκατασταθεί η κανονική  κυκλοφορία    και θα  είναι δυνατή η διέλευση, όλων των οχημάτων μικρών και μεγάλων. Ανέφερα πιο πάνω, να μην βιάζονται μερικοί, διότι συμβαίνει κάτι το  ανόητο, αλλά και απίστευτο.. Κάποιοι  ανόητοι  κάτοχοι μεγάλων τζιπ4 x 4, προσπαθούν να περάσουν την φρέσκια τσιμεντοστρωμένη  επιφάνεια, χωρίς ράμπες,  χωρίς στηθαία, παρακάμπτοντας  τα εμπόδια και την σήμανση….. Μιλάμε για πολύ επικίνδυνες ανοησίες, οι οποίες πέρα από τον ορατό κίνδυνο ατυχήματος, στοιχειοθετούν  και σοβαρότατες δικαστικές συνέπειες. Εγώ σας  ενημέρωσα. Άλλωστε αυτό τον στόχο είχε το ενυπόγραφο άρθρο μου. Την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σας…

ΠΑΝ. Β. ΧΟΥΝΤΗΣ.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.