Λαγκάδια Γορτυνίας: Σκουπίδια παντού… παντού σκουπίδια

Λαγκάδια Γορτυνίας: Σκουπίδια παντού… παντού σκουπίδια

Δεκέμβριος 04, 2017 - 09:10
0 σχόλια

Θάχετε  δει μια  εορταστική διαφήμιση που δείχνει ένα κοριτσάκι σε ένα χριστουγεννιάτικο ντεκόρ που όλο χαρά φωνάζει, φωτάκια παντού !

Αν βρεθεί το κοριτσάκιστα Λαγκάδια της Αρκαδίας, ξέρετε τί θα φωνάξει αηδιασμένο, βάζοντας  μπροστά στο προσωπάκι του τις παλάμες του, για  να κλείσει τα μάτια του; Πούφ , Σκουπίδια παντού.. Απ' ότι ενημερώνομαι,  η ίδια  ‘’ εορταστική ‘’ κατάσταση  επικρατεί και σε  όλα σχεδόν τα χωριά της Γορτυνίας! Παντού σκουπίδια!Δεν νομίζω να υπάρχει πιο βρώμικος δήμος από τον Δήμο Γορτυνίας και αυτό το  επίτευγμα,  το χρεώνεται 100% ο ίδιος ο δήμαρχος του. Διότι δεν νομίζω να υπάρχεις κάποιος σύμβουλος ο οποίος βλέποντας  το χωριό του γεμάτο σκουπίδια,  να μην αγανακτεί αφ’ ενός και αφ’ ετέρου να είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται μία πολυετή αποτυχημένη πολιτική την οποία έχει αποφασίσει, την έχει επιβάλλει και  την εφαρμόζει ο ίδιος ο δήμαρχος Γορτυνίας, ο κ. Γιαννόπουλος. Δηλαδή, με το έτσι θέλω, εφαρμόζεται για πολλά χρόνιαη γνωστή αδιέξοδη και  αποτυχημένη επιλογή του, με το έτσι θέλω ορίζει τον τρόπο διαχείρισης των σκουπιδιών σε αντίθεση με τις επιλογές άλλων δήμων, με το έτσι θέλω ορίζει σταθμούς μεταφόρτωσης αδιαφορώντας για τυχόν αντιδράσεις και  περιβαλλοντικές καταστροφές, με  το έτσι έτσι θέλω κηρύττει τον Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με το έτσι θέλω  επιλέγει  αναθέσεις για  τα μέσα μεταφοράς και τα ανάλογα κόμιστρα, με το έτσι θέλω προσλαμβάνει προσωπικό με ολιγομηνες συμβάσεις,σαν εργάτες καθαριότητας, για να γεμίζουν τα…γραφείακαι  με το έτσι θέλω και….όποιες θέλω, τις…..ανανεώνει, ξανά και ξανά….Θα μου πείτε, στη δημοκρατία, η πλειοψηφία χαράσσει την πολιτική της και την εφαρμόζει.

Οι  δε πολίτες θα την κρίνουν, στις εκλογές του 2019, θετικά ή αρνητικά, από το αποτέλεσματων επιλογώνπου ακολούθησε για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα. Όπως π.χ. το νερό,τα σκουπίδια, ο πολιτισμός, η ανάπτυξη κλπ.  Συμφωνώ. Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι τα πράγματα είναι τόσο απλά, όσο απλούστατα είναι ταγεγονότα, αλλά κυρίως τα αποτελέσματα τηςαδιέξοδης προσωπικής, αποτυχημένης  καιετσιθελικής τακτικής που επέβαλλε ο κ. Γιαννόπουλος,  στο θέμα των σκουπιδιών του Δήμου Γορτυνίας. Δηλαδή; Σκουπίδια πολλά. Σκουπίδια παντού.Πολύ σκουπίδι…Δεν θα συνεχίσω άλλο την πολιτική ανάλυση του θλιβερού προβλήματοςπου λέγεται διαχείριση των σκουπιδιών και των απορριμμάτων της Γορτυνίας.Άλλωστε οι φωτογραφίες μιλούν  μόνες τους.Υποθέτω ότι  σχεδόν οι πιο πολλοί από εσάς,  είναι ενημερωμένοι για την αποτυχημένη επιλογή που ακολουθεί ο δήμος Γορτυνίας. Και να είχαν  κάποιες αμφιβολίες, έρχεται  η ωμή πραγματικότητα  των τεράστιων σωρών  σκουπιδιών  πουανωμάλωςτους προσγειώνει.Γέμισε η Γορτυνία, από σκουπίδια. Ευτυχώς που δεν κάνει ζέστη, διότι τότε  θάχαμε και επικίνδυνα προβλήματα  στηδημόσια υγεία. Όχι ότι και τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα υγιεινής από τους τεράστιους σωρούς σκουπιδιών, αλλά λόγω της χειμερινής εποχής, δεν γίνονται ακόμα  πιο έντονα.

Το πρόβλημα των σκουπιδιών, εκτός από το υγειονομικό πλαίσιο,παίρνει και  μια άλλη πολύ κακή διάσταση, την οποία θέλω σήμερα να σας καταθέσω. Την τουριστική επαγγελματική και γενικότερα οικονομικήκαταστροφή της ήδη ερειπωμένης Γορτυνίας. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο χειμερινός τουρισμός, είναι ο καλύτερος οικονομικός αιμοδότης, των λίγων ηρωικών επαγγελματιών, αλλά και υπομονετικών  νοικοκυριών της Γορτυνίας, εύκολα γίνεται αντιληπτό πιο θάναι  τελικά τοαποτέλεσμα από την θέα των τεράστιων σωρώνσκουπιδιών, στα Λαγκάδια, στην Βυτίνα,, στην Δημητσάνα, στηνΣτεμνίτσα …. 

Η δυσφήμιση, η ακύρωση  προγραμματισμένωνεπισκέψεων,  η απογοήτευση, η απομόνωση, η ερήμωση, ή εγκατάλειψη και θα μας μείνουν τα ερείπια, τα αποκαΐδια  και οι στάχτες από μια καμένηγορτυνιακή γη. Ανπροσθέσουμε και τα τεράστια προβλήματα συγκοινωνιακής απομόνωσης  της κάτω Γορτυνίας που προκάλεσε η διακοπή της κυκλοφορίας  της Ε.Ο.Τριπολης-Αρχ.Ολυμπιας,για την κατασκευή του γεφυριού στην ανατολική είσοδο των Λαγκαδίων, τότε το θέμα των σκουπιδιών, εν όψει των Χριστουγεννιάτικων εορτών, θα λειτουργήσει σαν την χαριστική βολή στους ετοιμοθάνατουςκοινωνικά, τουριστικά, επαγγελματικά, οικονομικά, Γορτύνιους!Δεν μπορώ πιο ψύχραιμα να περιγράψω την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών από τηεξοργιστική εικόνα, δυστυχώς, ρουτίνας που φαίνεται στις ενδεικτικές φωτογραφίες του άρθρου. Καταθέτω  επί πλέον τηνένοχη σιωπή, τηνανεύθυνη ανοχή, την παθητική απουσία, την πολιτική ανικανότητα και ανυπαρξία, τονεφησυχασμό της κοινής γνώμης με πολύχρονες εξαγγελίες και… μελέτες, αλλά καιτην αποσιώπηση  του  υπαρκτού,  θλιβερού,απύθμενου καταντήματοςτων Λαγκαδίων, αλλά και όλης της Γορτυνίας, από τις επιλογές  τηςδημοτικήςαρχής.  Οι ενστάσεις και τα συμπεράσματα δικά σας!

ΠΑΝ.Β.ΧΟΥΝΤΗΣ.  (4 – ΔΕΚ – 2017)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.