Λαγκάδια: …και μόνο την αλήθεια!

Λαγκάδια: …και μόνο την αλήθεια!

Απρίλιος 15, 2014 - 09:34
8 σχόλια

Του Παν. Β. Χουντή

Δέχομαι στα γραφόμενά μου, βρισιές, πικρόχολα επώνυμα είτε ανώνυμα σχόλια, χλευασμούς, κριτικές και μηνύσεις. Το μόνο που δεν δέχομαι είναι οι …διαψεύσεις. Έτσι τελείωνα παλαιότερα το κάθε σχόλιό  μου, είτε ρεπορτάζ. Σήμερα θ΄ αρχίσω ανάποδα, για ν΄ αφήσω ελεύθερο τον αναγνώστη, να σκεφθεί  και να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του ,διότι το σημερινό θέμα, αφορά ένα κοινωνικό αγαθό.  Το πόσιμο νερό των Λαγκαδίων. Ένα θέμα που δεν ενδείκνυται για προεκλογική εκμετάλλευση, ούτε συμπάθειες, ούτε αντιπολιτευτικές αντιπαλότητες.

  Η υδροδότηση των Λαγκαδίων είναι μία πολύ πονεμένη ιστορία, για την οποία θα λογοδοτήσουν αρκετοί, αφού έχει ήδη αρχίσει και  ασχολείται ο ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης (είναι είδηση), μαζί με εισαγγελική έρευνα.
  Από την άνοιξη του 2013   οι Λαγκαδινοί, εκτός από τις συνεχείς διακοπές, είχαμε επώνυμα έντονα κοιλιακά, στομαχικά και εντερικά συμπτώματα, μαζί με θολό, λασπωμένο ΄΄πόσιμο΄΄ νερό. Η αγανάκτηση και η οργή των κατοίκων, αλλά και των καλοκαιρινών επισκεπτών, είχε σαν αποτέλεσμα την έγγραφη διαμαρτυρία στο 3μελές Τοπικό Συμβούλιο Λαγκαδίων, μαζί με την αίτηση για έκτακτη δημόσια συνεδρίασή του, με θέμα την αντιμετώπιση του προβλήματος που αφορούσε την ποιότητα του νερού.
   Μάταια όμως, διότι με την προκλητική αυθαδέστατη συμπεριφορά τους και με το έτσι θέλω, δεν εδέχοντο καμία δημόσια συνεδρίαση. Τα ονόματά τους είναι: Βασ. Μουρούτσος, Π. Τσαφαράς, Χρ. Καγιούλης. Μην τους ξεχάσεις...
  Οι κάτοικοι, αγανακτισμένοι τοιχοκόλλησαν την καταγγελία τους, σ΄ όλες τις κολώνες των Λαγκαδίων, ενώ το πρόβλημα συνεχίζεται μέρα με τη μέρα πιο έντονο και επικίνδυνο.  Έτσι λοιπόν την 11-4-2013κατατέθηκε αίτηση των κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας, για να συζητηθεί το θέμα της υδροδότησης καθώς και την καταγγελία ότι το Τ. Συμβούλιο Λαγκαδίων δεν συνεδριάζει ποτέ δημόσια , αλλά πάντοτε κρυφά και κλειστά.
  Το έγγραφο αυτό των κατοίκων, έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα …. 12 φορές και έχει πάρει 12 αριθμούς πρωτοκόλλου. Μάλιστα 12 φορές έχει κατατεθεί για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου  Γορτυνίας. Απίστευτο; Όπως έχει εξακριβωθεί εγκυρότατα, η αίτηση δεν προωθείται για συζήτηση με προσωπική και ετσιθελική λογοκρισία και παρέμβαση του ίδιου του κ. Δημάρχου. Όπως το γράφω.  Το καλοκαίρι πετύχαμε τυχαία τον ακριβοθώρητο κ. Γιαννόπουλο, σε μία διαβούλευση, φιέστα στα Λαγκάδια.
  Οι κάτοικοι με οργή και αγανάκτηση ζητούσαν εξηγήσεις για την ύποπτη και όχι καλής ποιότητας υδροδότηση των Λαγκαδίων. Όμως αντί κάποιου συγκεκριμένου μέτρου για  επίλυση του προβλήματος, μας σύστησε τον …. Μελετητή του έργου που είχε προγραμματίσει, για την βελτίωση του δικτύου υδροδότησης της Γορτυνίας!!! Εννοείται οτι ούτε ο Δήμαρχος, ούτε το τοπ. Συμβούλιο, έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον, κάποια λύση, αλλά ούτε και καμία δημόσια συνεδρίαση οργάνωσαν για να ενημερώσουν, είτε να μαλακώσουν την Λαγκαδινή οργή! Οι κάτοικοι λοιπόν  με έγγραφη διαμαρτυρία, ενημέρωσαν και διαμαρτυρήθηκαν  στο Υπουργεί Εσωτερικών και ο κ. Μιχελάκης ανέθεσε στην ιδιαιτέρα του κα Τομπούλογλου να ερευνήσει τα θέματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας του Δ. Γορτυνίας. Έτσι ζήτησε από το Σώμα Επιθεωρητών Αρκαδίας (ΣΕΕΔΔ), την Περιφέρεια Πελοπ/σου, τον Δ. Γορτυνίας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στοιχεία, πληροφορίες και αναζήτηση ευθυνών. Ακόμα δεν έχω περισσότερα στοιχεία, ούτε  τη έκθεση πορίσματος των ελεγκτών για τις συγκεκριμένες καταγγελίες! Πλησιάζει όμως ο καιρός σε λίγο…
   Φτάσαμε τον Δεκέμβριο του 2013 και ενώ η οργή, η αγανάκτηση , η αδιαφορία, η περιφρόνηση, η απάθεια, αλλά και τα κοιλιακά, μαζί με τα εντερικά συμπτώματα έχουν φτάσει στο μη παρέκει, έρχεται  η Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοπ/σου και με επιστημονικό και υπεύθυνο τρόπο λαμβάνει δείγματα από το πόσιμο νερό των Λαγκαδίων και της Βυτίνας. Τ΄ αποτελέσματα  με αριθμ. Πρωτ. 3308/3-12-2013 ήσαν πέρα για πέρα ανησυχητικά και ακατάλληλο το πόσιμο νερό για την δημόσια υγεία. Έδινε δε οδηγίες που έπρεπε ο Δ. Γορτυνίας να ακολουθήσει για να επανέλθουν αργότερα για επανεξέταση. Το έγγραφο αυτό απευθύνετο στο Δ. Γορτυνίας και τόνιζε ότι θα έπρεπε να ενημερωθούν πρώτοι απ΄ όλους οι κάτοικοι Λαγκαδίων και Βυτίνας ενώ ο Δήμος τόχε θάψει κάτω από το χαλί. Το ανακαλύψαμε εντελώς τυχαία, αναρτημένο στην ιστοσελίδα της  ¨ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ¨ ενώ οι … ιθαγενείς είχαν τον ύπνο του ετοιμοθάνατου! Επιπλέον, ο Δήμος Γορτυνίας σκεπτόμενος κουτοπόνηρα και σκόπιμα, στέλνει έπειτα από 5-6 μέρες και χωρίς καμία τεχνική παρέμβαση στο δίκτυο από πλευρά του, έστειλε δείγμα νερού στη  ΔΕΥΑΤ  της Τρίπολης, ένα εργαστήριο του Δήμου Τρίπολης, περιφρονώντας τους  υπεύθυνους για τη δημόσια υγεία, γιατρούς επιστήμονες της Περιφέρειας  Πελοπ/σου.
Απέσπασε ένα σημείωμα της ΔΕΥΑΤ προχειρότατο, χωρίς να  πρωτόκολλο και χωρίς αποδέκτη που ανέφερε ότι το δείγμα που τους στείλανε, ήταν ¨άψογο¨ αν και αγνοούσε τον τρόπο δειγματοληψίας και την προέλευσή του. Η υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας, επανέρχεται για επανεξέταση και δειγματοληψία του νερού στις 18-2-2014 των Λαγκαδίων και της Βυτίνας..  Τα αποτελέσματα της εξέτασης με τον αριθμ. Πρωτ. 93/10-3-2014   ήσαν ξεκάθαρα.  Το νερό της Βυτίνας, το Τοπ. Συμβούλιο της Βυτίνας ακολούθησε τις υγειονομικές οδηγίες, βρέθηκε κατάλληλο για την δημόσια κατανάλωση. Απεναντίας το νερό υδροδότησης των Λαγκαδίων ξανααναφέρεται σαν ακατάλληλο και με σχετικές οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Τα αποτελέσματα της δεύτερης δειγματοληψίας τα πληροφορήθηκαν  οι Λαγκαδινοί, από την κοινοποίηση προς αυτούς και προς τον Δήμο Γορτυνίας από την ίδια την Υγειονομική Υπηρεσία Αρκαδίας.
  Μπροστά στην συνεχιζόμενη απύθμενη, προκλητική περιφρόνηση της Δημοτικής αρχής, οι κάτοικοι με αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις και καλέσματα αποφάσισαν να καταφύγουν στην Εισαγγελία   Τρίπολης και με συγκεκριμένο ραντεβού, κατέθεσαν την αγωνία ν την οργή των αλλά και τον κίνδυνο που διατρέχουν, ενώ παράλληλα ζητήθηκε η αυτεπάγγελτη παρέμβαση της, για την αποφυγή απώλειας ανθρώπινης ζωής.
  Στην αγωνία και την αγανάκτηση των Λαγκαδινών, έκανε παρέμβαση συμπαράστασης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας, ο οποίος ενημέρωνε σε ιστοσελίδα της Αρκαδίας, ότι εάν συνεχιστεί  η αδιαφορία και η απραξία της δημοτικής Αρχής Γορτυνίας, θ΄ αναγκαστεί να παρέμβει, κατά παράβαση των αρμοδιοτήτων του!!! Εμφανέστατη η αγανάκτησή  του.
  Στο ερώτημα λοιπόν, εάν το  νερό είναι ασφαλές , ο Δήμαρχος Γορτυνίας ενημερώνει οτι θα βάλει  μηχάνημα χλωρίωσης, άρα μέχρι σήμερα με το έτσι θέλω δεν έβαζε, ενώ έχει δημοπρατήσει μία εργολαβία βελτίωσης του δικτύου Λαγκαδίων, με νέες σωληνώσεις…
   Το Τοπ. Συμβούλιο Λαγκαδίων δεν έχει ακόμα συνεδριάσει δημόσια ποτέ, το αίτημα για  συζήτηση στο δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας έχει πάρει 12 αριθμούς πρωτοκόλλου και μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί για συζήτηση από τον αφέντη δήμαρχο Γιαννόπουλο με το έτσι θέλω!
  Έχω και άλλο ένα θέμα για το Πολιτιστικό Κέντρο Λαγκαδίων που έχει πάρει …14 αριθμούς πρωτοκόλλου για συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο Γορτυνίας το οποίο κι αυτό δεν γουστάρει ο κ. Δήμαρχος!
  Όπως διαπιστώνετε πατριώτες μου, οι λίγοι ευαισθητοποιημένοι μόνιμοι κάτοικοι των Λαγκαδίων, με συνεχείς συγκεντρώσεις, προσπαθούν να συντονίσουν τον αγώνα τους, την αγωνία τους και τις κινητοποιήσεις τους, για καλύτερες συνθήκες ζωής στην ερειπωμένη κι εγκαταλελειμμένη Γορτυνία.
  Απεναντίας, η ντόπια μίζερη, ψευτοπαραγοντίστικη, αμόρφωτη, βλαχοπαρεούλα , τι κάνει; Ξεσκίζει τις ενημερωτικές αφίσες με τα επικίνδυνα υγειονομικά αποτελέσματα που αφορούν το πόσιμο νερό των κατοίκων, αλλά και των περαστικών, για να μην δυσφημιστεί ο διερχόμενος ¨τουρισμός¨, επίσης αρκετοί εμπλεκόμενοι σε αυτήν την βλαβερή για την δημόσια υγεία υπόθεση και με πιθανά ποινικά παραπτώματα, με τα χέρια στις τσέπες και με συνωμοτικό στυλάκι, ψάχνουν για κανένα  ξέμπαρκο αφελέστατο ψηφάκι με παραγοντίστικα προεκλογικά σενάρια.
  Τι τους φυλάτε;  Μαυρίστε τους ή φασκελώστε τους!
  Αυτή είναι η αλήθεια και μόνο η αλήθεια.

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

Αν, διαβάσετε, εκείνα ,τα οποία γράψατε, βγαίνει ένα σαφές απτέλεσμα. Οταν ο άνθρωπος, βλέποντας το έδαφος να χάνεται κάτω απ τα πόδια του, και δεν δύναται να διατηρήσει την ψυχραιμία του, κάνει λάθος εκτιμήσεις, και οδηγείται σε λάθος συμπεράσματα.Διογκώνει, τυχόν υπαρκτά προβλήματα, (προβλήματα υπάρχουν σε όλο το κόσμο και αντιμετωπίζονται)και δημιουργεί έδαφος, για να προωθήσει λανθασμένα τις προσωπικές ιδεολογίες του. Ενθυμούμαι, τον παλαιοκοματικό τρόπο λειτουργίας των παλαιότερων πολιτικών, και ο τρόπος που διαχώριζαν το άσπρο από το μαύρο. Δικαιολογείσθε, επειδή πονάτε, και αισθάνεστε ανασφάλεια. Ο...χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός ! Λαγκαδινός με καθαρό νερό !

Εσυ κατω απο την ανωνυμια πρεπει να εισαι ο γιαννοπουλος η καποιο λιβανιστηρι του σε καποιο οροφο του δημαρχειου γορτυνιας. Εισαι τοσο λαγκαδινος οσο ο στηβ που πουλαει τα cds στη γορτυνια. Οι γιατροι λενε οτι το νερο στα λαγκαδια ειναι ακαταλληλο και συ λες οτι εισαι λαγκαδινος η λαγκαδινια με καθαρο νερο...αρα καρφωθηκες οτι εκτελεις υπηρεσια γελοιοτητας.Για το κειμενο δεν λες λεξη και για τους δημοτες που εχουν διαρροιες ουτε σε απασχολει. Μας γεμισες ενα ανωνυμο σχολιο εναντιον του κ.χουντη με αρρωστημενες και κομπλεξικες εμπαθιες,εαν ποναει,αν εχει προβλημα με την ευσταθια,με τον χρονο και αλλες προσωπικες φτηνες λασπες. Αλλα σε λιγο καιρο θα βγαλει ο κ Ρακιντζης την εκθεση του για τις αναθεσεις και τοτε θα δουμε ποιος και που θα κρυβεται και τι ωρα εχουν προαυλισμο στο κορυδαλο,ο ακης,ο γιαννος,ο μαντελης, μαζι με τα παλληκαρια της λιστας Νικολουδη. Αυτη ειναι η ουσια..........

ΓΟΡΤΥΝΙΕ...βουλωμένο γράμμα διαβάζεις ! Ψυχραιμίααά ! Είμαι φίλος και πατριώτης.Μην εκτίθεσαι με άσεμνα λόγια...Ήρεμα !Τρεις πενταετίες ακόμα, θα περάσουν.

<p>ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΟ ΧΟΥΝΤΗ ΜΕ ΤΑ ΑΙΧΜΗΡΑ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΣ ΣΩΣΤΑ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΟΡΤΥΝΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ***</p>

Βρε εσύ ΓΟΡΤΥΝΙΟΣ ...και στον ύπνο σας ακόμα τον Γιαννόπουλο βλέπετε !

Μπράβο ρε ντουντουλα που συγκινήθηκες με την σωστή ενημέρωση !Αξιος ! ΜΟΝΟ τον ''ΠΑΝΟ FM '' να εμπιστεύεσαι.ΟΟΟλλοι οι άλλοι είναι ψεύτες ! Τη... ΣΒΙΕ έβγαλε ?

Ρε σεις διαβασατε τι αναφερει ο κ.χουντης; Αναφερει εγγραφα,αρ.πρωτοκολου ,ονοματα και την αρμοδια υγιειονομικη υπηρεσια της περιφερ.πελ/σου! Αν δεν ειναι σοβαρα τα στοιχεια θα εβγαινε ο γιαννοπουλος νατδιαψευσει και δεν θαβαζε κατι λιγουρικα γιουσουφακια να γραφουν γελοιοτητες που ενισχυουν με τον καλυτερο τροπο την εγκυροτητα του σχολιου. Μιλαμε για την υγεια ρε σκουπιδια, δεν μιλαμε για ενα ανυπαρκτο...πεναλτυ!!!!!!!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΓΚΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ. ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ,ΟΙ ΑΔΙΣΤΑΧΤΟΙ ΔΡΑΧΜΟΦΟΝΙΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ. ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ._