Λαφαζάνης: «Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε!»

Λαφαζάνης: «Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε!»

Νοέμβριος 01, 2012 - 22:12
7 σχόλια

«Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο...», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Άνω - κάτω είναι από το πρωί η Κουμουνδούρου καθώς μία δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην τηλεόραση του Ant1 έχει αναστατώσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι αυτοσκοπός να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση;», είχε αναρωτηθεί ο κ. Λαφαζάνης λίγο πριν παραδεχθεί ότι ο Συνασπισμός δεν είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης. «Τι θα γίνει, αυτό είναι το θέμα», πρόσθεσε εκτιμώντας ότι «εδώ μιλάμε για την επιβίωση της χώρας, εδώ μιλάμε για ιστορικές καταστάσεις». Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο κ. Λαφαζάνης είπε: «Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε».  

«Ο Παναγιώτης είναι τελειομανής. Γι' αυτό το είπε προφανώς. Δηλαδή θα ήθελε να είμαστε έτοιμοι μέχρι τελευταίας κεραίας...», προσπάθησε να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

Τσίπρας: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη βαριά ιστορική ευθύνη»

Κι όλα αυτά λίγες μόνο ώρες μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του προέδρου του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει...

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη βαριά ιστορική ευθύνη, να σώσουμε τούτο το τόπο από τη καταστροφή, από τη παρακμή, από το βούρκο της διαφθοράς, από την εξάρτηση και τη τοκογλυφία. Και είμαστε έτοιμοι, με τη στήριξη του λαού μας, να συγκρουστούμε. Να συγκρουστούμε με μεγάλα συμφέροντα και μέσα και έξω από τη χώρα. Με την εγχώρια διαπλοκή και τη διεθνή τοκογλυφία. Να αξιοποιήσουμε τη διαπραγματευτικές δυνατότητες στο ευρωπαϊκό επίπεδο, που ποτέ δεν αξιοποίησαν οι παραδομένες μνημονιακές κυβερνήσεις. Και να προχωρήσουμε στη παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας», τόνισε ο κ.Τσίπρας σε ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης το βράδυ της Τετάρτης.

Την ίδια περίπου στιγμή που ο κ. Λαφαζάνης υποστήριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραφε στο twitter: «Η Κυβέρνηση και η πολιτική της "μπάζουν" απο παντού.O ΣΥΡΙΖΑ, με αυτοπεποίθηση και συνοχή,καλείται να γίνει ο πόλος της εναλλακτικής λύσης» και πρόσθετε: «Τα μέτρα επιταχύνουν την κυβερνητική φθορά και πλήττουν τη συνοχή της.Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να βάλει φρενο και να προτείνει την εναλλακτική λύση».

Ο Δ. Στρατούλης, από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε: «Θέλουμε, και ξέρουμε, και μπορούμε να κυβερνήσουμε. Θα αξιοποιήσουμε την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, θα στηρίξουμε τους αγώνες του λαού για να μην περάσει το πακέτο μέτρων, είναι όρος επιβίωσης του λαού και της χώρας».
νέα λεζάντα: Λίγες ώρες νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισημάνει: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη βαριά ιστορική ευθύνη...» - Μονομερή διαγραφή του χρέους αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλει ο Στρατούλης - Εικόνα... βαβέλ στην αξιωματική αντιπολίτευση  

Αποδοκιμάζει τον Π.Λαφαζάνη ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ.Τσίπρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ πιο έτοιμος από τη ΝΔ να κυβερνήσει πριν από τις εκλογικές αναμετρήσεις», απάντησε ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ.Τσίπρα σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο».
Με αυτό τον ξεκάθαρο τρόπο η ηγεσία του Συνασπισμού αποκιμάζει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος το πρωί της Πέμπτης δήλωσε «εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε...».

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα όσα είπε ο κ. Λαφαζάνης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, μοιάζουν με αυτογκόλ και δημιουργούν εσωτερικό θέμα στο Συνασπισμό. Κι αυτό σε μία στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση με αφορμή την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά με κοινοβουλευτική πλειοψηφία μικρότερη του 50%+1 των βουλευτών, γεγονός που ο Συνασπισμός θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει επιχειρηματολογώντας ότι η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να πουλήσει δημόσια περιουσία.

Την ώρα που στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά «δεν έχει πλειοψηφία και δεδηλωμένη για να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις», τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να δικαιολογηθούν για την τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι είναι ανέτοιμοι να κυβερνήσουν...

Περισσότερα http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=233534

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Σαν όρνια ορμήσατε να εκμεταλλευτείτε κάτι που θεωρήσατε στραβοπάτημα . Έχω δίκιο να ζητάω από χρόνια την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των εκλογών, αφού θεωρείτε την πολιτική μια απλή παρτίδα πόκερ που δεν τελειώνει ποτέ.

Oρισμένα ΜΜΕ απομονώνουν εντελώς επιλεκτικά και αυθαίρετα μία και μόνο φράση από τη συνολική απάντησή, πράγμα που έχει ως συνέπεια να βγαίνουν πέρα για πέρα λαθεμένα, διαστρεβλωμένα και παραμορφωμένα συμπεράσματα. Tο πλήρες απόσπασμα των δηλώσεων του Π. Λαφαζάνη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 «Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Έχουμε κάνει, όμως, ένα δρόμο μεγάλο, μια πορεία, έχουμε κάνει τα βήματα, την προετοιμασία, το σχεδιασμό κ.λ.π. Έχουμε φτάσει σε ένα καλό σημείο. Το να βγαίνει ένα κόμμα κάθε φορά και να λέει είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, να λύσουμε όλα τα θέματα, να απαντήσουμε σε όλα τα προβλήματα, να κινηθούμε από δω, να κινηθούμε από κει, τα έχουμε ακούσει πολλές φορές. Και μετά, όταν βγαίνουν στην κυβέρνηση χάος. Χάος απροσμέτρητο. Αυτά έλεγε ο κ. Παπανδρέου, λεφτά έχουμε, όλα είναι τακτοποιημένα, κοιτάξτε έχουμε και πρόγραμμα 100 ημερών και θα πάμε. Τα προβλήματα είναι δύσκολα. Εμείς, παρ' όλο που κάναμε ένα άλμα από το 4% στο 27% και ήρθαμε σε μια κατάσταση αξιωματικής αντιπολίτευσης και αύριο μπορεί, με τη θέληση του ελληνικού λαού, να είμαστε κυβέρνηση, κάναμε μία υπερπροσπάθεια. Μια υπερπροσπάθεια να δούμε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά, πιο ουσιαστικά, πιο μέσα στην πραγματικότητα και πάνω σε αυτή την κατάσταση να διατυπώσουμε προγραμματικές θέσεις. Νομίζω ότι, επειδή έχουμε την συναίσθηση των προβλημάτων και δυσκολιών, αυτά τα οποία έχουμε καταφέρει ως τώρα είναι αρκετά ως αφετηρία για μια κυβερνητική πολιτική, η οποία σιγά – σιγά θα αρχίσει να αποδίδει. Εμείς δεν υποσχόμεθα λαγούς με πετραχήλια.» http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=_dm_v6b_ajsx6_m%3d&p=1

Κανείς ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Αυτοί που δηλώνουν πανέτοιμοι να κυβερνήσουν για να μας σώσουν, κοροϊδεύουν. Το κύπελλο θέλουν να πάρουν οι περισσότεροι, για να μπορέσουν να παίξουν παιχνίδι στο πραγματικό γήπεδο από το οποίο εμείς, η κοινωνία, είμαστε απόντες, μάς επιτρέπουν το ρόλο των απλών, ανίσχυρων θεατών. Γι' αυτό προτιμώ να ακούω κάποιον να λέει ότι δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει και ότι "Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη βαριά ιστορική ευθύνη". Η διαχείριση μιας κοινωνίας δεν είναι πρωτάθλημα, είναι ΕΥΘΥΝΗ.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ποιο προσεχτικά στις διατυπώσεις τους διότι γνωρίζουν ότι τα ΜΜΕ τους περιμένουν στη γωνία να εκμεταλλευτούν και να χειριστούν επικοινωνιακά, κάθε τους ατυχή δήλωση. Χθες ας πούμε, τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ διαλύετε (αποχώρηση Ξενογιαννακοπούλου και Κασσή),τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι απεργούν (ΕΡΤ), συλλαμβάνονται (Βαξεβανης-Καρατζαφερης) και δικάζονται (Βαξεβανης), τα ΜΜΕ απομονώνουν μια φράση του Λαφαζανη, την αφήνουν να κυματίζει με bold γραμματοσειρές και προσπαθούν να στήσουν παρτυ, αδικώντας τον νοηματικό πυρήνα της δήλωσης του.

Αρχίσανε..... ΔΕΝ γίνεται με τόσες πολλές συνιστώσες να κυβερνήσεις...

Παρακολουθώ αυτή τη στιγμή από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής τη συνεδρίαση της 1.11.2012 της ειδικής μόνιμης επιτροπής θεσμών και διαφάνειας, κατά την οποία ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας απαντάει σε ερωτήσεις της βουλευτού Ζωής Κωνσταντοπούλου. Είναι πραγματικά χίλιες φορές πιο χρήσιμο να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις των επιτροπών παρά να βλέπουμε σαν να πρόκειται για ντέρμπι τις στημένες εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών ή τις συζητήσεις της ολομέλειας της Βουλής, όπου ελάχιστες φορές (ή ποτέ δεν) ακούγεται κάτι το απρόσμενο. http://live.grnet.gr/parliament/light.html

γι αυτον ακριβως το λογο το πολυ μεχρι τελος του χρονου θα το χουν κλεισει το καναλι της βουλης