Κυριακόπουλος: Οφείλω πολλά στον Αστέρα για την στήριξή του

Κυριακόπουλος: Οφείλω πολλά στον Αστέρα για την στήριξή του

Οκτώβριος 12, 2018 - 12:31
0 σχόλια

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος όπως τόνισε σε συνέντευξη του στο sportfm.gr οφείλει πολλά στον Αστέρα Τρίπολης κάνοντας παράλληλα αναφορά στις εμπειρίες που αποκόμισε από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, τη σχέση του με τον προπονητή, τον κόσμο, την εικόνα του εφετινού ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς και στο κεφάλαιο Εθνική Ελπίδων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Κυριακόπουλος στον sportfm.gr

-Ποιες είναι οι εμπειρίες και τα συναισθήματα που έχεις αποκομίσει από την μέχρι τώρα πορεία σου στον Αστέρα Τρίπολης;

«Όταν ξεκίνησα την πορεία μου στον Αστέρα από τις Ακαδημίες είχα όνειρο το να αγωνιστώ στη Σούπερ Λίγκα και για αυτό πλέον αποτελεί μεγάλη δικαίωση για εμένα το ότι μπορώ να κάνω αυτό που αγαπούσα από μικρός. Αγωνίζομαι δίπλα σε μεγάλους παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα και οφείλω πολλά στην ομάδα που με έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια! Επιθυμία μου είναι να πετύχουμε όλους τους στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή της σεζόν».

-Δεδομένου του ότι παρά τις εξαιρετικές σου εμφανίσεις στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας, ο Αστέρας δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την Ευρώπη. Τι γεύση σου έχει αφήσει αυτή η προσπάθεια;

«Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι και μου αφήνουν μια γλυκόπικρη γεύση τα δυο αυτά ματς. Πέτυχα δυο γκολ και γενικότερα η ομάδα είχε εξαιρετική απόδοση, αλλά δυστυχώς δεν προκριθήκαμε στην επόμενη φάση».

-Ποια είναι η σχέση σου με τον προπονητή της ομάδας τον κ. Παντελίδη. Πιστεύεις ότι σε έχει βελτιώσει αγωνιστικά σε κάποια στοιχεία σου;

«Με τον προπονητή μας όλοι οι παίκτες από τότε που ήρθε έχουμε μεγάλη μεταδοτικότητα και πειθαρχία και είναι πολύ καλά τα πράγματα στα αποδυτήρια μεταξύ μας. Προσωπικά με έχει βοηθήσει σε πολλούς τομείς, ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι και γενικότερα στην τακτική μέσα στο γήπεδο δίνοντας μου και άλλους ρόλους στην ομάδα. Του οφείλω πολλά όσον αφορά την απόδοση μου».

-Ποια θεωρείς ότι είναι τα δυνατά σημεία του Αστέρα πάνω στα οποία μπορεί να στηριχθεί η επιτυχία του;

«Πιστεύω ότι τα δυνατά σημεία του Αστέρα είναι η σταθερότητα που υπάρχει στον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα έχει κάνει εξαιρετικές πορείες τα τελευταία χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη και όλα αυτά οφείλονται στην “υγεία” που έχει ο σύλλογος».

-Το γεγονός πως ο κόσμος ήταν πάντοτε δίπλα σας και είχε μια δυναμική παρουσία. Σας έδωσε ώθηση να προσπαθήσετε;

«Πάντα θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας γιατί είναι το στήριγμα μας! Η αλήθεια είναι ότι τον χρειαζόμαστε περισσότερο στα εντός έδρας παιχνίδια και ευελπιστώ στη συνέχεια ο κόσμος της Τρίπολης να μας συμπαρασταθεί και να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται».

-Όσον αφορά την εμπειρία σου από την Εθνική Ελπίδων. Πως είναι η αίσθηση του να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο;

«Έχω ξαναπεί και στο παρελθόν πως είναι τιμή και δόξα για τον καθένα να φοράει το εθνόσημο, εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε διοργανώσεις. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα το να είμαι μέλος αυτής της ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ!».

-Ποιοι ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελούν το πρότυπο σου; Ακόμη, παρακολουθείς κάποιο από τα ξένα πρωταθλήματα;

«Πρότυπα για εμένα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι, οι οποίοι δεν είναι τυχαία εκ των κορυφαίων στον κόσμο, καθώς απέδειξαν ότι όχι μόνο με το ταλέντο αλλά μέσα από την σκληρή δουλειά μπορείς να γίνεις ο καλύτερος! Από εκεί και πέρα θαυμάζω όσον αφορά την θέση μου τον Μαρσέλο και τον θεωρώ κορυφαίο στην θέση που αγωνίζεται. Φυσικά και παρακολουθώ ξένα αγωνίσματα γιατί εκεί βλέπεις τους κορυφαίους!».

-Ποιες είναι οι φετινές αγωνιστικές βλέψεις για τον Αστέρα;

«Δυστυχώς η ομάδα δεν έχει ξεκινήσει καλά και δεν της αναλογεί η θέση που βρίσκεται. Έχει καταφέρει να κοιτάξει στα μάτια όλες τις μεγάλες ομάδες που αντιμετώπισε και έχασε στις λεπτομέρειες. Η ομάδα κάθε χρόνο στοχεύει στην πεντάδα έτσι και φέτος. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα έρθουν καλύτερες μέρες και η ομάδα θα πάρει τα αποτελέσματα που της αξίζουν!».

-Έχεις κάποια εκτίμηση σχετικά με τον τίτλο του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος;

«Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό φέτος και αυτό κάνει πολύ καλό σε όλους μας. Πιστεύω ότι υπάρχουν τρεις διεκδικήτριες και στις λεπτομέρειες θα κριθεί. Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός έχουν δείξει καλά στοιχεία και δεν μπορώ να πω από τώρα κάτι γιατί είναι πολύ νωρίς».

-Αναφορικά με τα μελλοντικά σου σχέδια τι θα ήθελες να αγωνιστείς σε κάποια άλλη ομάδα της Ελλάδας ή του εξωτερικού;

«Αυτή την στιγμή είμαι ποδοσφαιριστής του Αστέρα και το μόνο που με νοιάζει είναι οι στόχοι της ομάδας. Από εκεί και πέρα σίγουρα έχω φιλοδοξίες να αγωνιστώ στο εξωτερικό και ευελπιστώ στο μέλλον να γίνει!».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.