Κυνηγώντας υποψηφίους

Κυνηγώντας υποψηφίους

Απρίλιος 19, 2019 - 19:01
0 σχόλια

Επιμονή κυνηγού λαγού και μπεκάτσας έχουν όλοι όσοι, από τα γραφεία κάθε παράταξης, προσεγγίζουν υποψήφιους... υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους.

Στο συγκεκριμένο κυνήγι -το πιο δημοφιλές σπορ αυτή την περίοδο- επιδίδονται ασφαλώς όλες οι δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, μιας και όλες προσπαθούν να φτιάξουν το πιο ισχυρό ψηφοδέλτιο και να εντάξουν στο δυναμικό τους νέους ανθρώπους, με λόγο και παρουσία, που χαίρουν εκτίμησης στην τοπική μικρή μας κοινωνία.

Μόνο που, συνήθως, οι άνθρωποι που έχουν τα παραπάνω προσόντα, δεν πείθονται ούτε από κολακείες -των οποίων μετέρχονται κατά κόρον οι «κυνηγοί» τους- ούτε από κούφια λόγια.

Σε συζητήσεις που είχα με ομολογουμένως αξιόλογους ανθρώπους, νέους επαγγελματίες και επιστήμονες, τους οποίους έχουν προσεγγίσει οι παρατάξεις -πλην του ΚΚΕ- απόρησα πραγματικά πώς κάποιοι νομίζουν ότι με τον τρόπο που θα σας περιγράψω ευθύς αμέσως θα πείσουν τους συγκεκριμένους ανθρώπους να συνταχθούν στο εκάστοτε ψηφοδέλτιο.

Η προσέγγιση «χρωστάς στην πατρίδα»: «Είναι χρέος σου προς την πατρίδα να βοηθήσεις κι εσύ για να βγει ο τάδε ή ο δείνα δήμαρχος», είπε η άγνωστη φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής. Κι εκεί, καλός μου φίλος απάντησε «εγώ τα χρέη μου στην πατρίδα τα πληρώνω, 20 και πλέον φόρους καπελώνομαι κάθε μήνα».

Η προσέγγιση «δεν θυμάσαι που σε έπαιζα στα γόνατά μου παιδάκι;»: Ακούγοντας αυτή τη φράση, ο υποψήφιος-«θύμα» προσπαθεί να ανασύρει μνήμες από το παρελθόν, και να θυμηθεί ποιος στον άνεμο τον έπαιζε στα γόνατά του παιδάκι -να συνδυάσει την άγνωστη φωνή με τις παιδικές του αναμνήσεις και να βγάλει μια άκρη. Τσάμπα κόπος, διότι γρήγορα συνειδητοποιεί ότι ούτε που τον έχει δει.

Η προσέγγιση «ξέρω και αγαπώ την οικογένειά σου και σένα»: Συναισθηματικός εκβιασμός -και καλά. Εδώ φταίει και ο μπαμπάς και η μαμά, η γιαγιά και ο προπάππος που κάποτε ήπιαν ένα κρασί με τον «κυνηγό» και τώρα αυτός απαιτεί το κεφάλι του παιδιού τους επί ψηφοδελτίω.

Η προσέγγιση «ξέρεις πόσο θα αυξηθεί η πελατεία σου έτσι και εκλεγείς;»: Όταν δεν πιάνουν οι κολακείες και το ταχτάρισμα στα γόνατα, ο «κυνηγός» ελπίζει ότι θα δουλέψει το εν λόγω επιχείρημα.

Η προσέγγιση «θα σε πάρει τηλέφωνο προσωπικά ο βουλευτής, μην ανησυχείς».

Δεν ανησυχώ. Ξέρω ότι ο βουλευτής γνωρίζει, αν μη τι άλλο, να πληκτρολογεί αριθμούς στο τηλέφωνο.

Γαλανιάδη Εύα

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.