Κύκλωμα με πλαστά διπλώματα: Ηθελαν να κάψουν τη Διεύθυνση Μεταφορών

Κύκλωμα με πλαστά διπλώματα: Ηθελαν να κάψουν τη Διεύθυνση Μεταφορών

Μάρτιος 15, 2019 - 10:32
1 σχόλια

Σχέδιο να καταστρέψουν με εμπρησμό το κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, προκειμένου να εξαϋλώσουν τα ίχνη της απάτης, σύμφωνα με tovima.gr φέρεται να είχαν τα μέλη του κυκλώματος παραγωγής πλαστών αδειών οδήγησης-με την συμμετοχή έξι κρατικών υπαλλήλων και δύο ιδιοκτητών σχολής οδήγησης, που αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ!

Τα μέλη του κυκλώματος πραγματοποιούσαν εικονικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών σε …άδειες αίθουσες της Διεύθυνσης Μεταφορών και συμπλήρωναν εκ των υστέρων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τα «επιτυχή» αποτελέσματα των πελατών του κυκλώματος. Κι οι οποίοι ουδέποτε εμφανίζονταν για εξετάσεις Το κέρδος τους σε κάθε «εικονική» άδεια αίθουσα εξετάσεων όπου υποτίθεται ότι προσέρχονταν 6-7 υποψήφιοι ήταν περίπου 14.000 ευρώ. Κι αυτό φέρεται να συνέβαινε 3-4 φορές την εβδομάδα, επί πολλά χρόνια. Με τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ που ήσαν στα ίχνη των μελών του κυκλώματος από τον περασμένο Ιούλιο να υπολογίζουν τα κέρδη σε περίπου 1,5- 2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Μάλιστα διαπίστωσαν ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν μια ειδική κρύπτη που έκρυβαν τα έσοδά τους και την οποία εντόπιζαν με ειδικό χάρτη, εντοπισμού του …θησαυρού. Ως αρχηγός του κυκλώματος εμφανιζόταν μία 42χρονη υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής, ενώ στο κύκλωμα στρατολογήθηκε αργότερα και ο διευθυντής της υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίε,ς ο εν λόγω προϊστάμενος προ μερικών ετών είχε ανακαλύψει την απάτη με τις «κατάμεστες « αλλά άδειες αίθουσες εξετάσεων οδηγών, απείλησε με αποκαλύψεις του συναδέλφους του. Ομως με το δέλεαρ των χρημάτων, εντάχθηκε κι αυτός στο κύκλωμα.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ο κλάδος μας δέχεται χτυπήματα, αλλά στον ιδιωτικό τομέα είναι δυσαρεστημένοι και ανασφαλείς

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.