Το κυκλοφοριακό χάος της Τρίπολης και ο… σεβασμός στους πεζούς (vid)

Το κυκλοφοριακό χάος της Τρίπολης και ο… σεβασμός στους πεζούς (vid)

Μάρτιος 16, 2017 - 09:38
4 σχόλια

Θέματα που αφορούν στη σωστή λειτουργία της Τρίπολης έθεσε ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης Φώτης Παπούλιας.

Στ συνεδρίαση της ΔΚ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαρτίου ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην πόλη αλλά και τον σεβασμό που δεν υπάρχει στους πεζούς. Μίλησε για τα αυτοκίνητα που παρκάρουν συνεχώς στις διαβάσεις πεζών αλλά και σε αυτά που διέρχονται στους πεζόδρομους χωρίς να υπολογίζουν κανέναν και τίποτα ενώ γνωρίζουν ότι απαγορεύεται.

«Στην πλατεία Κολοκοτρώνη νεαρά άτομα κάνουν συνεχώς τα γνωστά «πατιλίκια» σε ώρες αιχμής και όταν καλείται η Αστυνομία περιμένουν πότε θα φύγει πάλι για να ξεκινήσουν. Δε σέβονται κανέναν, πεζούς, μητέρες με μικρά παιδιά και καρότσια, ηλικιωμένους», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης αναφέρθηκε στα τόσα πολλά τροχαία ατυχήματα που γίνονται στο κέντρο της πόλης όπως για παράδειγμα το τελευταίο που το όχημα έπεσε πάνω σε βιτρίνα καταστήματος που ευτυχώς δεν λειτουργούσε αλλά και εκείνη την ώρα δεν περπατούσε κάποιος πάνω στο πεζοδρόμιο. Ενώ μίλησε και για τα οχήματα που παρασύρουν και τραυματίζουν πεζούς, που και αυτό το φαινόμενο παρατηρείται τελευταία στην Τρίπολη αλλά και στα χωριά.

Οι πεζοί είναι οι ευάλωτοι σε αυτή την κατάσταση, αφού η διέλευσή τους σε κοινόχρηστους χώρους είναι πολύ δύσκολη. Η Τρίπολη είναι μία πόλη που δε χρειάζεται τόσο το αυτοκίνητο

Επεσήμανε τα σπασμένα κολονάκια αλλά και σε πεζοδρόμια που θα πρέπει να μπουν κολονάκια για την ομαλή και ασφαλή διέλευση των πεζών. Πρότεινε να γίνει κάποια συνεννόηση με την τροχαία ώστε οι έλεγχοι να είναι πιο αποτελεσματικοί και να μην είναι τόσο ελαστικοί, να είναι πιο αυστηροί στην επιβολή της τάξης. Ακόμη να στείλουν εισήγηση στην τεχνική υπηρεσία του δήμου πού έχουν καταστραφεί πεζοδρόμια και που χρειάζεται κιγκλιδώματα.  

Παρακάλεσε τους πολίτες να διεκδικήσουν στο να υπάρχει μία σωστή λειτουργία της πόλης και όσοι βλέπουν ότι στη γειτονιά υπάρχουν πράγματα που θέλουν διόρθωση να απευθύνονται στον δήμο.

Να γίνουν συστάσεις στους επαγγελματίες οδηγούς για τις ώρες που ξεφορτώνουν στους πεζόδρομους

Τέλος, ο κ. Παπούλιας έθεσε και το θέμα του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στο Μερκοβούνι και αν λειτουργεί. Ένα πάρκο που θα πρέπει να λειτουργεί όπως είπε για να πηγαίνουν μαθητές εκεί και να μαθαίνουν από μικροί πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται στους δρόμους. Πρότεινε ο δήμος να κάνει ημερίδες με παρουσίαση του Κ.Ο.Κ.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Θεοδωρακόπουλος συμφώνησε με όλα όσα είπε ο κ. Παπούλιας και του επεσήμανε ότι δεν είναι στο χέρι της Δημοτικής Κοινότητας να ελέγξει την Αστυνομία, που όπως είπε, από τη συνεργασία που έχουν κάνει τα μέγιστα που μπορεί ειδικά σε μία περίοδο που δεν έχει ούτε πολύ προσωπικό, χρήματα και οχήματα.

Αν παρκάρουν στις διαβάσεις δεν είμαστε αστυνομικοί για να κάνουμε κάτι σαν δήμος, είναι θέμα νοοτροπίας και σεβασμού

Όσον αφορά στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής τόνισε ότι δεν είναι στα διοικητικά όρια της ΔΚ  Τρίπολης.

Το σώμα αποφάσισε ομόφωνα να σταλεί πρόταση στον υπεύθυνο αντιδήμαρχο Σπύρο Βρέντα να φροντίσει για ημερίδες κυκλοφοριακής αγωγής στους μαθητές σχολείων με στόχο την εκπαίδευση αυτών και την αναβάθμιση της κυκλοφοριακής αγωγής της πόλης, επενδύοντας στη νέα γενιά για την επίτευξη του στόχου. Ακόμα εάν δυνατόν να φροντίσει για τη λειτουργία όλων των δομών εκείνων που συνδράμουν στην κατεύθυνση αυτή.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Το κυκλοφοριακό χάος της Τρίπολης στη ΔΚ


4 Σχόλια

ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΦΩΤΗ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ,ΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ (ΕΔΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ),ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΚΑΛΥΜΕΝΕΣ ΑΣΕ ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ . ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ,Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΟΙ ΠΕΖΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Αγαπητέ Φώτη από την στιγμή που υπάρχει αυτό το χάλι στην πόλη με τους δημοτικούς χώρους στάθμευσης και την ανυπαρξία ελεγχόμενης στάθμευσης, όλα τα υπόλοιπα που λες είναι ευχολόγια. Ο δήμαρχος που στηρίζεις, έχει αφήσει στην ουσία την πόλη, χωρίς ελεγχόμενη στάθμευση και χωρίς χώρους δημοτικής στάθμευσης. Τι να συζητάμε από εκεί και πέρα; Η τροχαία είναι ανύπαρκτη και δεν φταίει η έλλειψη προσωπικού. Τρεις φορές την εβδομάδα ΕΝΑΣ υπάλληλος της τροχαίας που θα κόβει 40 κλήσεις την φορά, αρκεί να συμμαζέψει την πόλη. Η βούληση δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει αντίδραση από τους δημότες.

Ρε Φώτη, έχουμε ξεχάσει πώς είσαι όταν κουβαλάς μαζί σου μια φωτογραφική μηχανή και φωτογραφίζεις τις καφετέριες της Πετρινού από το πρωί ως το βράδυ! Πότε θα σε ξαναδούμε έτσι; Περιμένεις να ξαναβγεί δήμαρχος ο Σμυρνιώτης για να πάρεις και πάλι τους δρόμους και να παρουσιάζεις τους μπερντέδες με τα φωτογραφικά κολάζ στη Δημοτική Κοινότητα; Σ' έχει βάλει στον πάγο ο Μήτshιος ε; Ε, ρε, φάπες που θες...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.