Κυανόλευκο τεστ στον Πανιώνιο

Κυανόλευκο τεστ στον Πανιώνιο

Απρίλιος 21, 2017 - 11:26
0 σχόλια

Τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ και ο Αρκαδικός είναι πολύ κοντά στον πρώτο από τους μεγάλους του στόχους που είναι το πλεονέκτημα έδρας ενόψει play out.

Ο δεύτερος μεγάλος στόχος για την ομάδα της Τρίπολης και εφόσον βέβαια έχει πάρει και το πλεονέκτημα της έδρας είναι η παραμονή στην κατηγορία σε μια διαδικασία με τις δικές της ιδιαιτερότητες σε επίπεδο πνευματικής αλλά και ψυχολογικής διαχείρισης.  

Ωστόσο θα πρέπει να επιστρέψουμε στο τώρα καθώς για τον Αρκαδικό η κάθε στιγμή και το κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Ο ΣΕΦΑ όντως είναι κοντά αλλά θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια μέχρι και την τελευταία αγωνιστική αφού τα παιχνίδια πέραν από την βαθμολογική σημασία σφυρηλατούν την ομάδα για τους τελικούς παραμονής στα play out.

Και αφού αναφερθήκαμε στο τώρα να ξεκινήσουμε από τον αγώνα με τον Εθνικό εκεί όπου ο ΣΕΦΑ πήρε μια σπουδαία νίκη βαθμολογικής σημασίας και ίσως μία από τις πιο σημαντικές στον τρόπο με τον οποίο ήρθε και μάλιστα σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο χρονικό σημείο.

Ο αγώνας με τον Εθνικό και η νίκη με τον τρόπο με τον οποίο ήρθε με τον Αρκαδικό να φθάνει σε μια σπουδαία ανατροπή στο φινάλε μόνο κέρδος μπορεί να αφήσει στην ομάδα πέραν από τους δύο βαθμούς του ροζ φύλλου και να τονώσει ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση και την πίστη των παιχτών.

Στην αναμέτρηση αυτή με τον Εθνικό ο Αρκαδικός κλήθηκε να κυνηγήσει στο σκορ, να διαχειριστή πράγματα και καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι του, να ανέβει επιθετικά δείχνοντας πως μπορεί να το κάνει μέσα στην έδρα του, να βγάλει πάθος και ενέργεια και ασφαλώς να δείξει σημάδια αντίδρασης κάνοντας μια εκπληκτική ανατροπή στο τελευταίο δίλεπτο  για να πάρει την νίκη.

Το 10-0 σερί των τελευταίων δύο λεπτών έγινε με ορθότητα και καθαρό μυαλό με τους παίχτες του Γιάννη Διαμαντάκου να αρνούνται να χάσουν και να παλεύουν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο βγάζοντας μεγάλη μαχητικότητα πράγμα που στο φινάλε τους δικαίωσε με τον καλύτερο τρόπο.

Αυτό το παιχνίδι λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια πολύ καλή πρόβα για αυτά που έρχονται στην οποία μπήκε στην εξίσωση και ο κόσμος ο οποίος και πάλι ήταν ο έκτος παίχτης της ομάδας δίνοντας ενέργεια στους παίχτες στα κρίσιμα λεπτά κάνοντας ασφαλώς και αυτός την δική του πρόβα για των σπουδαίων που ακολουθούν.

Το παιχνίδι με τον Εθνικό τελείωσε και ο ΣΕΦΑ κοιτάει μπροστά όμως. Το μότο και η ροή του αγώνα μπορούν να διδάξουν πράγματα στην ομάδα είτε από τα θετικά που αναλύσαμε είτε από τα αρνητικά που επισήμανε πρώτος και έγκαιρα ο coach Διαμαντάκος λίγα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης κάνοντας λόγω για συμπεριφορές που θα πρέπει να διορθωθούν για το καλό της ομάδας και να πετύχει τον στόχο της.

Από κει και πέρα ακολουθεί το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο οποίο ο Αρκαδικός χωρίς άγχος και φόβο αλλά με το ίδιο πάθος θα προσπαθήσει να φανεί πρωτίστως ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί σε ένα ακόμα πολύ καλό τεστ με έναν άκρως ανταγωνιστικό αντίπαλο.

Σίγουρα εδώ το φαβορί είναι ξεκάθαρο και μια ενδεχόμενη ήττα είναι εντός προγράμματος και δεν διαφοροποιεί σε κάτι τα πλάνα του Αρκαδικού με τον coach Διαμαντάκο να έχει την δυνατότητα να κάνει αν του το επιτρέψουν οι συνθήκες και τις δικές του δοκιμές και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την συνέχεια.

Υ.Γ. Ευχές για περαστικά και γρήγορη επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους στον Σάκη Καρύδα. Κομμάτια της ιστορίας του ΣΕΦΑ δεν μπορούν να ξεχαστούν…

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.