K.Βλάσης: Έμφαση στην πρόληψη φαινομένων σχολικού εκφοβισμού

K.Βλάσης: Έμφαση στην πρόληψη φαινομένων σχολικού εκφοβισμού

Μάρτιος 30, 2015 - 19:31
0 σχόλια

Πρωτοβουλία του Κώστα Βλάση κατά του Bullying

« Κάθε παιδί έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να εκπαιδεύεται και να αναπτύσσει την προσωπικότητά του σε ένα σχολικό περιβάλλον που του παρέχει ασφάλεια και προστασία.

Οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πρόληψη και όχι την καταστολή φαινομένων σχολικού εκφοβισμού»

Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Κώστας Βλάσης σε Ερώτηση που από κοινού με ακόμη 6 βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευση, κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, με θέμα «Απαραίτητη η πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού».

Ο Αρκάς Βουλευτής, με αφορμή τραγικό συμβάν που, πρόσφατα, συγκλόνισε την κοινή γνώμη, επισημαίνει πως ανάλογα περιστατικά κλιμακώνουν επικίνδυνα την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά σχολεία. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα, η πρόληψη του νοσηρού αυτού κοινωνικού φαινομένου βρίσκεται στο περιθώριο.

Φαινόμενο, το οποίο, με όποια μορφή και αν εκδηλώνεται, απειλεί τόσο τη σωματική και ψυχική υγεία, όσο και την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.

Τονίζοντας πως η πολιτεία - σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους αρμόδιους φορείς - έχει την ευθύνη για τη διαμόρφωση ενός υγιούς περιβάλλοντος στα σχολεία και ευρύτερα στην κοινωνία για τα παιδιά και τους νέους, ο Κώστας Βλάσης

απευθύνει προς τον αρμόδιο Υπουργό τα παρακάτω ερωτήματα:

1) Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού;

2) Το Υπουργείο κρίνει απαραίτητη τη στελέχωση των σχολείων με ειδικούς ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου;

3) Ποια συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύει να εφαρμόσει για την πρόληψη και την καταστολή της ενδοσχολικής βίας;

    Από τη μεριά του, ο κ. Βλάσης προτίθεται να συμβάλει με κάθε δυνατό μέσο, προκειμένου το θέμα να παραμείνει ενεργό και να μην ξεχαστεί, μέχρις ότου κάποιο άλλο τραγικό περιστατικό έρθει στο φως της δημοσιότητας και ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, όπως συνήθως συμβαίνει. Αποτελεί, πλέον, αναγκαιότητα η οριστική λύση στο πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας, η εκρίζωσή του από το χώρο της Εκπαίδευσης.           

Δελτίο Τύπου                                               


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.