Το κυκλοφοριακό «πνίγει» την Τρίπολη

Το κυκλοφοριακό «πνίγει» την Τρίπολη

Ιούλιος 02, 2011 - 13:33
5 σχόλια

- Αποσπασματικές οι παρεμβάσεις του Δήμου ο οποίος δεν προχωρά σε επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης

Όσοι κινούνται στο κέντρο της Τρίπολης τα πρωινά ειδικά υποφέρουν. Ο Λόγος γίνεται και για οδηγούς και για πεζούς πολύ δε περισσότερο για τις μητέρες με τα καροτσάκια και τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Το «έμφραγμα» είναι πια καθημερινό φαινόμενο που αντί να μειώνεται επιδεινώνεται κυρίως επειδή οι περισσότεροι επιλέγουν το αυτοκίνητο για να κινηθούν στο κέντρο της Τρίπολης και παρ ότι οι αποστάσεις προσφέρονται για να διανυθούν με τα πόδια. Όταν δε στο «παιχνίδι» μπαίνουν και τα λεωφορεία ή τα οχήματα της τροφοδοσίας τότε η κατάσταση γίνεται πραγματικά τραγική! Οχήματα με αλάρμ σταθμευμένα σε κάθε σημείο σε ενημερώνουν ότι «φεύγουν» σε λίγο, ωστόσο η προσωρινή τους στάση παρακωλύει την κυκλοφορία και «τεντώνει» τα νεύρα όλων.

Η τάξη στο κυκλοφοριακό χάος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Παρεμβάσεις γίνονται κατά καιρούς και αποσυμφορίζουν ωστόσο η συνεχής αύξηση των οχημάτων αλλά και η νοοτροπία όλων μας που δεν θέλει ν αποχωριστεί το αυτοκίνητο και παράλληλα θέλει και να το σταθμεύσει έξω από το σημείο της δουλειάς , ουσιαστικά τις ακυρώνουν. Οι παρεμβάσεις  οι οποίες γίνονται λαμβάνουν συνέχεια σε 6 οδούς της πόλης, την Γρηγορίου Λαμπράκη την Εθνομαρτύρων,. Την Ελευθερίου Βενιζέλου , την Γεωργίου Α , την Ερυθρού Σταυρού .το Δ.Σ έδωσε πράσινο φως ωστόσο ζήτησε όταν και εφόσον επικαιροποιηθεί η κυκλοφοριακή μελέτη οι παρεμβάσεις αυτές να προσαρμοστούν ανάλογα.
Το αστείο είναι πως ο Δήμος της Τρίπολης διαθέτει κυκλοφοριακή μελέτη , μελέτη η οποία ανατέθηκε επι Δημοσθένη Σωτηρόπουλου το 1996 ,ολοκληρώθηκε αρχές του 2000 ωστόσο δεν έχει εφαρμοστεί στο σύνολό της αλλά τμηματικά.. Βέβαια 11 χρόνια μετά την ολοκλήρωσή της διερωτάται κανείς για την ορθότητα των παρεμβάσεων που αναφέρει. Στο Δ.Σ έχει γίνει λόγος για επικαιροποίηση αυτής της μελέτης , η απόφαση όμως δεν έχει ληφθεί ακόμα. Η διαδικασία της επικαιροποίησης όταν και αμα ξεκινήσει θα διαρκέσει έναν ενδεχομένως και 1,5 χρόνο. Όσο λοιπόν γρηγορότερα τόσο καλύτερα.. Το ζήτημα είναι η απόφαση , πότε θα ληφθεί αυτή και αν ληφθεί ποτέ… εν τω μεταξύ ο αγώνας στο κέντρο συνεχίζεται καθημερινά…
Χ.Τ
 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/xILQib41Svo


5 Σχόλια

απο πότε η γρηγορίου Λαμπράκη εχει κυκλοφοριακο?? που ζω εγώ οεο?

ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΕΙΣΗΓΗΘΕΊ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ? ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΣΗΝΕΡΑ Κ.ΔΕΛΦΑΚΗ??

ΕΦΑΡΜΩΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΚΟΚ ΠΕΡΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΤΕ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΛΑΖΟΥΝ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.

για ολα εχει μια λυση.τι χασαμε ρε παιδι μου.ας προσεχαμε.στις επομενες γιαννη εχε το νου σου να διευρυνεις την κινηση σου.αλλωστε η μεχρι τωρα διευρυνση πηγε καλα.